Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Do autobusu - zawiązać na plecach czy z przodu?

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszczoła Zobacz posta
    Idziesz do kierowcy poskarżyć na pasażera?
    oczywiscie. Mnie się nalezy miejsce siedzące, a dla bezpieczeństwa, chce tam siedzieć. Jeśli widzę, ze zajmuje je wyrostek, a nigdzie indziej usiasc nie moge, on odmaweia ustąpienia mi miejsca, to oczywiście, że idę co w tym złego?

Cytat Zamieszczone przez Padthai Zobacz posta
    przede wszystkim bezpieczenstwo , dlatego wiazac z przodu
    w razie czego jestes wstanie oslonic dziecko rekoma i robisz to instynktownie
    tramwaje i autobusy tez uczestnicza w kolizjach drogowych
    np tej zimy czyli w ciagu trzech dni, we Wro, z torow wylecialy juz 2 tramwaje
    tylko jak pół autobusu poelci na ciebie z siła kilku ton, to twoje rece na nic sie nei zdadzą.
    Ja polecam cały czas siedzenie tyłem do kierunku jazdy, na miejscu dla matki z dzieckiem.

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magdailena Zobacz posta
    tylko jak pół autobusu poelci na ciebie z siła kilku ton, to twoje rece na nic sie nei zdadzą.
    Ja polecam cały czas siedzenie tyłem do kierunku jazdy, na miejscu dla matki z dzieckiem.
    Na ciezkie wypadki nic nie poradzisz, ale przy niewielkich stluczkach i hamowaniach, jest roznica.
    Ja tez w komunikacji staram sie siadac z dziecmi tylem do kierunku jazdy, ale nie gardze tez innymi siedzeniami i z mojej praktyki wynika, ze zawsze ktos ustapi jak sie ladnie poprosi.
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

Ja wprawdzie nie wsadzałam jeszcze młodego na plecy (ma 2 miesiące), ale jeżdżę busami, autobusami i szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie, że miałby być na plechach.. Z przodu jest okej.

Uprawnienia umieszczania postów