Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: Nowy bambus Nati

Chusteryczka Awatar t_a_s
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie Nowy bambus Nati

Na pewno ktoś już ma, strasznie ciekawa jestem pierwszych wrażeń.

Anita, mama Wiktusi(10.02.2007) i Anielki (03.01.2010)

Moje nowe hobby fotografia

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

ja też dziewczyny,przyznać się która ma
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustomanka Awatar ania
    Miejscowość
    Częstochowa okolice

Domyślnie

No dobra, ja się przyznaję, że mam avocado... Ale za wiele Wam nie napiszę, bo sama jeszcze nie wiem co o nim sądzić
    Przyszła w piątek i po wyjęciu z pudełka okazała się taka śliska, sztywna i prawie że ażurkowa pod światło (przynajmniej dla mnie). Byłam troszkę zawiedziona, bo gdzie tu przyrównanie do wełenki? Poszła szybciutko do prania i zrobiła się już fajniejsza, grubsza znacznie, bardziej zbita i nadal nie za miękka... Jeszcze jej nie prasowałam, ani nie nosiłam, bo młoda od paru dni się strasznie przed chustą buntuje i wolę przeczekać fochy. No i bidula leży na kanapie i na razie oko cieszy. Więc ciekawości Waszej nie zaspokoję...
    A, i tak jak pisała gdzieś już demona to chusta z tym bambusem ma taką jakby fakturę "dżinsu" zwłaszcza na ciemnych kolorach to widać - ciemna nitka z jasną. Też nie wiem jak to określić dokładnie ale mnie się to bardzo podoba.
    To tyle, reszta jak potestujemy
    mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
    wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
    na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu

Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

dzięki wielkie czekamy na opinię po testowaniu a dodam jeszcze,że avocado bardzo mi się podoba
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustomanka Awatar ania
    Miejscowość
    Częstochowa okolice

Domyślnie

Nooo, kolor ma jeszcze ładniejszy niż na zdjęciach taki ani żywy, ani stonowany - w sam raz dla mnie, bo ja to zawsze zieleń be, a tu taki zakup
    na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu

Chustofanka Awatar charlie
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Ja mam Amazonię
    W odniesieniu do bawełnianej LL (jedynej z jaką miałam do tej pory do czynienia) okazała się bardzo miękka i milutka w dotyku (subiektywnie ja odczuwam porównanie do wełenki ). Tak jak pisze ania jest troszkę ażurowa (przynajmniej pod światło tak się wydaje, ale mi się to podoba). Bardzo fajnie mi się w niej nosi, a i córa zadowolona. Łatwiej mi się ją dociąga niż LL i ogólnie jestem bardzo zadowolona
    Słaba ta moja recenzja bom chustonówka, ale szczerze piszę, że chusta super i zachwycam się nią codziennie
    Ostatnio edytowane przez charlie ; 27-09-2010 o 21:39 Powód: dopisek

Sama się odstawiła po roku, 4 miesiącach i 2 dniach

Chusteryczka

Domyślnie

też jestem ciekawa tego bambusiku
    charlie wrzuć jakieś zdjęcia w akcji
    K. 2009M. 2012

Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

ażurowa tzn,że nie ma takiego zwartego splotu jak LL?
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010

Chustomanka Awatar ania
    Miejscowość
    Częstochowa okolice

Domyślnie

Taka "ażurowa" jest przed praniem. W praniu się troszkę "zbiega", Natalia mówiła że jakieś 40 cm (dlatego dłuższe tną), i robi się bardziej chustowa
    Ciężko to tak naprawdę opisać, trzeba zobaczyć po prostu.

Chustonoszka Awatar Kredk@

Domyślnie

Hejka,
    Spodziewałam się znacznie grubszej i ciemiężnej szmaty. A tu przyszła taka przezroczysta cienizna. Natomiast sztywną bym jej w żadnym wypadku nie nazwała. O nie.

Na razie uprana suszy się i czeka na żelazo i próby.

Tylko czy ta moja córa zbuntowana będzie współpracować? Heheheheh. Może dzisiaj wieczorkiem fotki w akcji wlepię. Jak mi ktoś zrobi buheuehue.

demona
    Guest

Domyślnie

Kupiłam krotka na próbę. Spodobała mi się i czekam na 4,6m. Wybaczcie brak foty w akcji, ale krócizna idzie na sprzedaz, więc nie chcę jej ekspolatować

Chustomanka Awatar ania
    Miejscowość
    Częstochowa okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kredk@ Zobacz posta
    Hejka,
    Spodziewałam się znacznie grubszej i ciemiężnej szmaty. A tu przyszła taka przezroczysta cienizna. Natomiast sztywną bym jej w żadnym wypadku nie nazwała. O nie.

Na razie uprana suszy się i czeka na żelazo i próby.

Tylko czy ta moja córa zbuntowana będzie współpracować? Heheheheh. Może dzisiaj wieczorkiem fotki w akcji wlepię. Jak mi ktoś zrobi buheuehue.

Co do oczekiwań, miałam to samo Ale Natalia twierdzi, że avocado wcale do najcieńszych nie należy, a raczej do tych średnich chust - polemizowac nie będę, bo za wiele w łapkach nie miałam, choć grecja i neobulle rozpieściły mnie swoją grubością

A moja chusta sztywna, bo wodę mam ostatnio twardą jak... nie powiem co

demona
    Guest

Domyślnie

To sie zdziwiłam, bo moja amazonia raczej gruba jest hmmm

Chustonoszka Awatar Kredk@

Domyślnie

Widać pojęcie grubości jest względne, bo każda z nas do czegoś innego odnosi. DLa mnie to o na jest jak moje indio bawełniane na cienkość, rosalinda i storczyk pasiak grubsze są i masywniejsze od avocado.

No i dwie foty "prawie" w akcji beuheuehueheu.

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Kupiłam krotka na próbę. Spodobała mi się i czekam na 4,6m. Wybaczcie brak foty w akcji, ale krócizna idzie na sprzedaz, więc nie chcę jej ekspolatować
    chcialabym zobaczyc na zywca zanim sprzedasz - mozna?
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

demona
    Guest

Domyślnie

Można Napisz mi jak Ci pasuje

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

napisalam na priv
    Ostatnio edytowane przez Padthai ; 28-09-2010 o 14:07
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

śliczna i choć zielony to nie mój kolor bardzo mi się podoba! czekam na opinie jak się nosi

demona
    Guest

Domyślnie

Nosi jak złoto! Dzis pierwszy raz od wielu miesięcy usypialiśmy się w chuście

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Ja od dziś mam swoją własną Po waszych opiniach trochę bałam się tego, co wyciągnę z pudełka, ale zupełnie niepotrzebnie.
    W dotyku wydała mi się ciut szorstka i sztywna, ale po chwili wrażenie znikło. Nie jest szorstka, ale czepliwa, a to według mnie bardzo duży atut. Sztywna też nie jest, zwłaszcza po wypraniu, bo dziś zdążyłam ją już ponosić, wyprać i prawie wysuszyć Podoba mi się w niej ten meszek, takie wystające włoski, niby jak w wełnie, ale jednak zupełnie inne.
    To prawda, że jest "ażurowa", ale żadne nitki się nie przesuwają, chusta jest taka mocna przy tym. I fajnie cieniutka. Choć ja nie lubię cienkich chust, to ta jest super, nie wrzyna się, dobrze pracuje i robi mały węzełek.
    Mam Avocado, choć ten kolor zupełnie mi awokado nie przypomina Patrzę na nią i widzę po prostu trawę bambusową

Chciałam jeszcze zapytać inne posiadaczki - czy w Waszych też widać w materiale takie malutkie ciemne kropeczki, podobne jak w bawełnie organicznej?

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Uprawnienia umieszczania postów