czy pieluszki tetro farbuja? wlasnie czekaja na pierwsze pranie i ze wzgledu na ich zywe kolory troche boje sie je wyprac z innymi jasnymi pieluchami i wkladami. jak to z nimi jest?
czy pieluszki tetro farbuja? wlasnie czekaja na pierwsze pranie i ze wzgledu na ich zywe kolory troche boje sie je wyprac z innymi jasnymi pieluchami i wkladami. jak to z nimi jest?
---------------------------------
Olek _2007 i Emilka_2009
Łatwo to sprawdzić. Zanurz pieluszkę w małej ilości mocno ciepłej wody z proszkiem i zobaczysz. Ja mam Tetro w czterech kolorkach (te paskowane) i pamiętam, że niektóre farbowały, inne nie. Pierwszy raz wyprałam w 40 stopniach z kolorowymi, a później już nie farbowały. Teraz już piorę z białymi w 60 stopniach i jest OK.
Co do sztywności, to rzeczywiście - suszone na powietrzu sztywnieją, ale suszone w suszarce bębnowej są super mięciutkie. Niestety schną dość długo - porównywalnie do bambusek (piorę i suszę je razem i niektóre bambuski wysychają nawet szybciej). Ale przede wszystkim są super ładne i jak dla mnie - niezastąpione na lato! Pupa wygląda w nich przecudnie![]()