Pokaż wyniki od 1 do 20 z 86

Wątek: nowe Pieluszki Formowane Tetro - recenzje

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

czy pieluszki tetro farbuja? wlasnie czekaja na pierwsze pranie i ze wzgledu na ich zywe kolory troche boje sie je wyprac z innymi jasnymi pieluchami i wkladami. jak to z nimi jest?
    ---------------------------------
    Olek _2007 i Emilka_2009

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

no mam formowanki tetro i przyznam że nie zwróciłam uwagi by zafarbowały (ale fakt używki są to) , może dla pewności wypierz je z kolorowymi ciuszkami maluszka albo w garze samodzielnie ??

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enka75 Zobacz posta
    no mam formowanki tetro i przyznam że nie zwróciłam uwagi by zafarbowały (ale fakt używki są to) , może dla pewności wypierz je z kolorowymi ciuszkami maluszka albo w garze samodzielnie ??
    chyba faktycznie tak zrobie, bo zaplakalabym sie na smierc, gdyby cos sie stalo moim pieknym pieluszkom. a kazda kocham bez wyjatku. mam nadzieje, ze na tetro rowniez sie nie zawiode
    ---------------------------------
    Olek _2007 i Emilka_2009

Chustonówka Awatar margonik
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filipinka Zobacz posta
    czy pieluszki tetro farbuja? wlasnie czekaja na pierwsze pranie i ze wzgledu na ich zywe kolory troche boje sie je wyprac z innymi jasnymi pieluchami i wkladami. jak to z nimi jest?
    Łatwo to sprawdzić. Zanurz pieluszkę w małej ilości mocno ciepłej wody z proszkiem i zobaczysz. Ja mam Tetro w czterech kolorkach (te paskowane) i pamiętam, że niektóre farbowały, inne nie. Pierwszy raz wyprałam w 40 stopniach z kolorowymi, a później już nie farbowały. Teraz już piorę z białymi w 60 stopniach i jest OK.

Co do sztywności, to rzeczywiście - suszone na powietrzu sztywnieją, ale suszone w suszarce bębnowej są super mięciutkie. Niestety schną dość długo - porównywalnie do bambusek (piorę i suszę je razem i niektóre bambuski wysychają nawet szybciej). Ale przede wszystkim są super ładne i jak dla mnie - niezastąpione na lato! Pupa wygląda w nich przecudnie

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margonik Zobacz posta
    . Niestety schną dość długo - porównywalnie do bambusek (piorę i suszę je razem i niektóre bambuski wysychają nawet szybciej). Ale przede wszystkim są super ładne i jak dla mnie - niezastąpione na lato! Pupa wygląda w nich przecudnie
    długo schną ?? eee u mnie (bez suszarki) na normalnym sznurku w "pralni" niecałe 24 h, na słońcu to chwila moment

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enka75 Zobacz posta
    długo schną ?? eee u mnie (bez suszarki) na normalnym sznurku w "pralni" niecałe 24 h, na słońcu to chwila moment
    U mnie też długo - tyle samo co bambusowe wkładki Close Parent.

Ale za to ile plusów! Najbardziej podoba mi się szybkie zsuwanie przodu pieluchy, żeby posadzić dziecko na nocnik. Jak mały będzie wiekszy to pewnie zaopatrzę się w więcej takich pieluch.

Uprawnienia umieszczania postów