No u nas jak Kornik siknie to nawet nie że bokiem jej z IB wyleci ale normalnie PUL przemaka.Za to nowe wonderosy z wkładem bambusowym genialne!
No u nas jak Kornik siknie to nawet nie że bokiem jej z IB wyleci ale normalnie PUL przemaka.Za to nowe wonderosy z wkładem bambusowym genialne!
Zdecydowanie Naughty Baby. Najgorszy pieluchowy badziew jaki kiedykolwiek miałam.
A nam formowanka Mother Easy niepodeszła totalnie. Mały miał zawsze napy odciśnięte na brzuchu
Jaś - 16.X.2009
u nas Naughty Baby - za uciskające jak cholera gumki oraz IB bo zbyt wąskie w kroku i siakieś takie małe - nawet L-ki za małe na mojego grubasa![]()
Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)
PD mini-maxi pozbyłam się jak tylko przyszła - wielka i nieforemna, krój i odszycie ma gorsze niż moja pierwsza samoróbka. Wonderoosa nawet nie kupuję, wystarczy mi to, co widzę na zdjęciach.
Formowanek mam niewiele firmowych bo sama szyję i nieskromnie stwierdzam, że te moje nigdy mnie nie zawiodły. Nie lubiłam mother-ease, bo płaska, słabo dopasowana i mało chłonna.
Z ulubionych to IB i DreamEze za to, że wąziutkie w kroku, BG za to, że ładnie dopasowują się do noworodka i te tanie minkee za to że ładne i chyba najszczelniejsze jakie mam.
nasza najgorsza z najgorszych to Nature Babies Stuffable - koszmar, przeciekała za każdym razem, falbanki wżynały się w nóżki i sztywna okropnie
Mama dwóch super chłopaków : Pawełka - raczka (07.1999), Daniuszki - skorpionka (11.2009) i maleństwa, które byłoby rybką (11.2008)
IB sio - za sztywność całości (nie mam serca żeby córcie pakować w cały komplet z dużym wkładem.. na szczęście mam tylko s-ki, mały wkład na krótko wystarcza... zakładam ciągle bo bardzo je lubię za wygląd i zgrabność)
HH - pokusiłam się na tą firmę, jakość mocno średnia - kieszonki wersja na rzep - bardzo sztywno układa się przy brzuszku, wersja na napy - 4 napy na każdy bok (! masakra) i do tego jakaś nieforemna - jeszcze dobrze nie leży mimo ponad 6kg mojego dziecka. Jeszcze z tej firmy była limitowana wersja rozmiarowa - kupiłam jedna kieszonkę s-kę i dobrze, bo masakrycznie sztywny PUL dali.. a wzorek był kuszący)
Z przeciekami nie mam problemów w ogóle (IB, HH, FB,Wonderoos,BG,TT, NB). A najbardziej lubię TT(TinnyTush) ellite, i rozmiarówki kieszonki FB ( onesize też są fajne)
Formowanka kikko. Źle zrobione rzepy, ktorych nie da się prosto zapiąć do prania. W dodatku są tak mocne, że niszczą ubrania :/ do tego zrobiły się twarde jak żadna inna pielucha, a w suszarce ich suszyć nie wolno. I miały mieć w środku sucho a po siknięciu są do wyrzymania :/
Leży, nie używam, a nie lubię jej tak, że uczciwość nie pozwala mi jej sprzedać. Chyba, że za grosik
Storchenkinder. Wkurzały mnie sznureczki, nie radziłam sobie zupełnie.
Formowanki Imse vimse. Zemsta producenta na matkach. Załozyc to ruchliwemu dziecku? mission impossible
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
IB to cacuszko, co Wy chcecie
Moje anty to kieszonki Bumgenius (za rzepy wielkosci plasterka) i Naughty Baby - miałam 6 sztuk, w dwóch pękły gumki po tygodniu, przeciekały jak chooo... jak ho ho.
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
gatki wełniane niezależnie od firmy
no może to i cud techniki pieluszkowej ale barchanowych gaci to ja mojemu dziecku na tyłek nie włożę, never ever!![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
Tots Bots- za PUL gruby sztywny i szeleszczący oraz to że bokami przecieka i po siku trzeba przebierać
Itti Bitti sa z kolei fajne małe i wąskie idealne na chudzielca
Naughty baby - zupełnie nie dla chłopca. No i te odciski na brzuszku i udkach ....
Nam naughty baby pasują, ale jako otulacze - głupio wszysty ten rzep w środku jest, za to moje shity maksymalne to:
1) kooshies otulacz - tak chamskiej ceraty to nigdzie indziej nie widziałam
2) Itti Biti SIO - wąskie w kroku i siku absolutnie zawsze bokiem wylatuje...
no to wychdzi szydło z worka - jednemu córka innemu teściowa
a cha jeszcze dodam że podpadłay mi stokrotki FB za to rozmiarówka FB jak najbardziej mi odpowiada