Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Kilka pytan zeby sie nie poddac.

Chustonoszka Awatar elizek

Domyślnie Kilka pytan zeby sie nie poddac.

Na poczatek choc wlasciwie tacy zupelnie poczatkujacy nie jestesmy ale mam mnostwo pytan bo mam chwile zwatpienia a nie chcialabym sie poddac...
    Uzywamy fuzzi bunz onesize z ktorymi mam problem z dobrym dopasowaniem. Prawie za kazdym razem przesiaka mi troszeczke przy nozkach a jednoczesnie gumka jest dosc odcisnieta. Mocniej juz nie moge sciskac. Uzywam tez IV rozmiarowki i z tymi lepiej sie dogaduje...
    Ale mam tez otulacze IV i w zwiazku z tym chcialam nabyc jakies dobre formowanki. Mam tetro ale bez wkladki nie trzymaja za dobrze. Moze cos poradzicie? Ktore formowanki sa najlepsze? Nie moge sie tez dogadac z tetra do skladania. Mam wrazenie ze malemu niewygodnie i zawsze mi to takie kulfoniaste wychodzi...
    Poza tym: jak czesto zmieniacie pieluchy? No i co w nocy?
    My w nocy uzywamy jednorazowek - wlasnie dlatego ze musielismy kilka razy zmieniac i pieluchy i pizamke. A to konczylo sie tym ze maly rozbudzal sie pozadnie i nie bardzo chcial dalej spac...
    Nils Fredrik 29.11.2005
    Maximilian 26.01.2010

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wg mnie najfajniejsze są formowanki flexi tots. Są bardzo zgrabne i mięciutkie, więc nic kulfoniaste się nie robi A na noc najlepiej jakąś bambusową z dodatkową wkładką. Polecam np. nature babies lovable, to jest bambusowa kieszonka, więc jest chłonna sama w sobie i jeszcze można włożyć coś do środka.
    U mnie kieszonki tez na spanie się nie sprawdzają.

Chustomanka

Domyślnie

Na noce i wyjścia sprawdzają mi się kieszonki (od Yetty) z wkładami z mikrofibry lub bambusa oraz bambusowe formowanki.
    Do latania po domu formowanki frotowe i flanelowe z otulaczem wełnianym lub pulowym.

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie

Ja mialam totalna mieszanke- od tetry, poprzez formowanki do kieszonek i AIO. Moja mala z sikajacych co chwila i nielubiacych miec mokro. Wiec w najwieszm uzyciu przez pierwsze piec miesiecy byly pieluszki konturowe:
    http://www.bleieboden.no/productdetails.php?product=230
    formowanki Thirsties
    http://www.bleieboden.no/productdetails.php?product=49
    sprawdzaly sie najbardziej przy takim sikaczu
    Poza tym zakochalam sie w IB i nastepne rozmiary to juz IB AIO (zadne odpinane wlkadki jak w SIO) i Thirsties (to taka AIO z kieszonka)
    http://www.bleieboden.no/productdetails.php?product=117
    Jeszcze mam trzy muskuty - ktore polecam bo sa dwa w jednym - czyli AIO z kieszonka
    http://www.bleieboden.no/productdetails.php?product=573
    Niestety drogie....

Kieszonki BG u mnie tylko na noc (bo przy takim sikaczu inielubiacycm sedziec w mokrym szly w duzych ilosciach za dnia) i to dopiero od pol roku. Wczesniej mala spala w Libero

IB kupowalam w Polsce - dwa razy taniej. Inne marki juz tak taniej nie wychodza, ciekawe czemu?

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Domyślnie

Dziekuje wam bardzo za porady. Ale mam jeszcze jedno pytanko: jak czesto zmieniacie pieluchy? W dzien ale przede wszystkim w nocy?
    Dzis wyprobowalam tetro z wkladka od FB i funkcjonowalo super. Tylko wkladka jest troche dluga. Chyba wezme te krotsze i sprobuje. Ale mam tez ochote na IB albo Muksut tylko cena muksut mnie przerasta...
    Nils Fredrik 29.11.2005
    Maximilian 26.01.2010

Domyślnie

Noriska a gdzie Ty te IB kupowalas w polsce?
    Nils Fredrik 29.11.2005
    Maximilian 26.01.2010

Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie

http://www.littlemiracles.pl/
    Ale inne dziewczyny tez maja Dla mnie ten sklep byl wygodny, bo moja mama mogla odebrac pieluszki osobiscie Super service

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Noriska Zobacz posta
    http://www.littlemiracles.pl/
    Ale inne dziewczyny tez maja Dla mnie ten sklep byl wygodny, bo moja mama mogla odebrac pieluszki osobiscie Super service
    Dzieki sprawdzilam i rzeczywiscie cena super. Ale powiedz mi jak czesto musisz je zmieniac zeby nie przesiakly i jak z rozmiarami?
    Nils Fredrik 29.11.2005
    Maximilian 26.01.2010

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

ja na poczatku mialam same Fuzzi kieszonki. Zmienialam co 3-4h (naturalnie nie liczac kupy, wtedy od reki). Na noc uzywalam na poczatku tych samych fuzzi tylko wkladalam do srodka jedna wkladke z mikrofazy i jedna duza konopna skladana na 3. Trzymalo najczesciej ale zauwazylam, ze jak napcham ta fuzzi tymi nocnymi wkladkami, to gumki nie przylegaja dokladnie do nozek. Zakupilam wiec na noc 3 Rumparooz, bo one maja tez wewnatrz ograniczniki i tak juz uzywalismy do konca naszego czasu pieluchowego nie zmieniajac w nocy wogole. W miedzyczesie kupilam jeszcze IB (super sa) i nawet na noc pare razy byly zakladane i daly rade.
    Za przeciekajace pieluchy wine ponosi czasem body! Jak jest waskie przy udkach to sie wcina, ze tak zekne, i przylega do gumki pieluszki no i wtedy chlonie siusiu.

Domyślnie

Dzieki Sroka musze sprawdzic czy czasem body nam nie szwankuja. Moze i to wina ciuchow a nie samych pieluch.
    Musze przyznac ze maly sika tyle w nocy ze Libero jednorazowki tez nie wytrzymuja. Musze zmieniac 1x w ciagu nocy inaczej bedzie mokry. Moze sprobuje te IB.
    Nils Fredrik 29.11.2005
    Maximilian 26.01.2010

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

*Spontaniczne olsnienie* a ile masz juz te pieluchy? tzn byly czesto prane? bo pojemnosc wkladek i AiO rosnie przy pierwszych praniach, tzn pieluch dopiero po paru (przynajmniej 5 a czasem i 10 ) praniach osiagaja swa wlasciwa chlonnosc.

Domyślnie

5 razy prane byly na pewno ale 10 moze jeszcze nie. Nie no one chlona dobrze - tak mi sie wydaje tylko czasem przesiakaja przy nozkach. Tak jakby dobrze nie trzymaly. Ale cala pielucha w srodku jest zwykle mokra...
    Nils Fredrik 29.11.2005
    Maximilian 26.01.2010

Chustomanka

Domyślnie

Na noc dobrze chłonna formowanka bambusowa lub konopna z polakiem od pupy na to otulacz flip i nic nie przecieknie

Chustofanka Awatar pawimi
    Miejscowość
    Lake Villa, USA

Domyślnie

Fuzzi Bunz generalnie lepiej sie sprawuja w rozmiarowkach a te one size niekoniecznie maja najlepsze opinie, ja z rozmarowek bylam bardzo zadowolona, idealna pielucha na noc nigdy nie bylo wpadek chociaz mialam ciezko lejacego dziecia, no i tak jak wczesniej wspomniane, osigaja pelna chlonnosc bo dobrych 10 praniach.

Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie

Ja sprawdzam pieluche bardzo czesto i jak tylko czuje wilgoc to zmieniam. Uwazam, ze nie musi moja mala biegac w mokrej pieluszce tylko dlatego ze jest jeszcze w niej miejsce na troche plynow. Tak samo postepuje z jednorazowkami. Zatem zmiana pieluszki, mimo ze to juz roczniak - 8-9 razy dziennie (mam 34 pieluchy i piore co trzeci dzien). Poza tym mala tez potrafi dac znac ze ma mokro lub kupke - te ostatnie juz lapiemy co druga do nocniczka

Uprawnienia umieszczania postów