Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 91

Wątek: czy mi się wydaje, czy to jakiś koszmar..? (dot. "bluza nosząca" ZIABAQLU)

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odynka Zobacz posta
    Mayka nie pamiętam bo nie śledziłam... ale nie mówimy tu o zachowaniu poszczególnych osób tylko o ocenianiu produktu, którego się nie zna - ja np. na temat tych bluz się nie wypowiem bo nie widziałam ich na żywo - nie lubię oceniać czegoś czego w ręku nie miałam nawet... i nie nikogo nie bronię bo nie w tym rzecz... czasem po prostu wydaje mi się że dużo tracimy oceniając bez konsumpcji
    No dla mnie to był śmieszny gadżet a nie sposób na noszenie...
    Wielu rzeczy w rękach nie miałam ale swoje wrażenia mogę mieć i z takich samych powodów jak część innych gadżetów do noszenia typu: brak możliwości regulacji i dopasowania do siebie i do dziecka - wydaje mi się niewygodne - a być może i niebezpieczne...

Ale testować mogę (jak już na 1stronie kiedyś pisałam )
    Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 20-03-2010 o 21:06 Powód: nie moge znaleźc słowa to wykazuję całe zdanie...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

Aniu oki ale... na razie okazało się że z tych wszystkich osób wyrażających negatywne opinie, bluzę widziałaś ale nie testowałaś - Ty i zosinamama...

nie walczę tu o ten konkretny produkt tylko po prostu chciałam Wam zwrócić uwagę, jak łatwo oceniać coś o czym nie ma się zielonego pojęcia...

po prostu miło czyta się rzetelne recenzje osób które użytkują dany produkt czy to jest chusta czy coś innego... inaczej danemu produktowi można wyrządzić dużą krzywdę... bądźmy profesjonalni w naszych ocenach...
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Odynko, popatrz na zdjęcia na ich stronie i jak Ci sie wydaje czy wygodne to jest dla osoby noszącej? to, ze nóżki na żabkę to nic nie znaczy niestety
    Ostatnio edytowane przez nemhain ; 20-03-2010 o 21:21

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nemhain Zobacz posta
    Odynko, popatrz na zdjęcia na ich stronie i jak ci sie wydaje czy wygodne to jest dla osoby noszącej? to, ze nóżki na żabkę to nic nie znaczy niestety
    nie wypowiem się dopóki nie spróbuję - wydawać może mi się wiele ale zdjęcia to nie to samo co spróbować... na wielu zdjęciach i wiązania chust pozostawiają wiele do życzenia...

dobra ja juz swoje powiedziałam - chciałam Wam tylko zakomunikować że jak urodzę to przetestuję taką bluzę i wtedy wystawię jej rzetelną recenzję...

2014 będzie nasz!

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

najlepsza konkluzja
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

nie wypowiem się dopóki nie spróbuję - wydawać może mi się wiele ale zdjęcia to nie to samo co spróbować... na wielu zdjęciach i wiązania chust pozostawiają wiele do życzenia...

dobra ja juz swoje powiedziałam - chciałam Wam tylko zakomunikować że jak urodzę to przetestuję taką bluzę i wtedy wystawię jej rzetelną recenzję...
    Odi przyznaj się, że Ty po prostu szukasz czegoś na dwoje dzieci! I jak w chuście zabroniono to myślisz, że w bluzie upchniesz?

Niemniej czekam na recenzję (pół roku szybko zleci...)

Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Jeżeli te bluzy są takie fajne i bezpieczne to myśle, że producent chętnie da jedną przetestować żeby udowodnić jak wiekszość mam z forum się myli. Odynko masz ich bluzki w sklepiku więc może dadzą Ci jedną do testów i puscisz na forum, chętnych do testowania na pewno będzie dużo.

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    Odi przyznaj się, że Ty po prostu szukasz czegoś na dwoje dzieci! I jak w chuście zabroniono to myślisz, że w bluzie upchniesz?

Niemniej czekam na recenzję (pół roku szybko zleci...)
    jako że mam zaburzony odbiór rzeczywistości to mam nadzieję że to była ironia połączona z żartem?
    bo ja rozwiązanie dla maluchów już mam...

2014 będzie nasz!

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

jako że mam zaburzony odbiór rzeczywistości to mam nadzieję że to była ironia połączona z żartem?
    Tak, tak!
    + =

Ja mam ostatnio seksualne podejście do wszystkiego i w dodatku wiele rzeczy mnie śmieszy choć nie powinno... Może w moim domu są jakieś opary gazu rozweselającego? Hm...

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Ja dziś właśnie zobaczyłam, że u Ciebie odynko są ich bluzki do karmienia i całkiem fajne mi się wydały, ale sobie pomyślałam, że odważna jesteś, że tej firmy coś sprzedajesz po tym, jak ją tu zjechano. Bluz nie widziałam, to się nie wypowiem.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

ja przyznam, że też nic nie jest w stanie skłonić mnie do zakupu czegokolwiek tej firmy, po tym jak zachowali sie tutaj na forum.
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

byłam właśnie na stronie
    i widzę, że mają tam chusty do noszenia i bluzy wspomagające noszenie.

spora różnica moim zdaniem.
    nie pamiętam jak było wcześniej, być może była to bluza do noszenia.
    ale widać w takim razie, że Producent poszukuje, uczy się, udoskonala.
    dla mnie to plus.

pamiętacie jak Bebelulu mówiło, że chusty wiązane to zło?
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

bluze widzialam, macalam, ale zem w ciazy to nie zakladalam, testowalam - a dodatkowo moje dziecie wazy juz ponad te 12 kilo...

moja kolzanka ma te bluze - kupila sobie jako alternatywe dla 'trudnej i skomplikowanej do zalozenia - chusty'...

jej bluza lezy bo...? jak sama mowi, kregoslup naparza przy tym jakby rowy kopala...
    BTW nie wiem jak Wy, ale mnie kregoslup nie boli jak sie dobrze owine z dzieckiem w chuscie...

fakt-faktem na stronie maja certyfikaty i kontrole jakosci zamieszczone, ale tak jak mowie, pisze jak krowie na rowie, ze dostali je na nici i materialy, a to nie to samo jak na produkt sam w sobie, w calosci...dla mnie to lekka roznica...
    a na przyklad na tej sgtronie http://natibaby.pl/?mod=./chusty/NAT...hust_nati.html pisze wyraznie, ze kontrole jakosci i bezpieczenstwa dotycza tkanin i gotowych chust...

a wlasnie...co oznacza 'wspomagac noszenie'...? to becik, rozek tez tak mozna nazwac...?
    Ostatnio edytowane przez martita ; 21-03-2010 o 10:46
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Gosiu ta bluza wygląda tak samo jak 2 miesiące temu, to nie jest bluza która zakłada sie na chustę tylko wkłada się w to dziecko i w tym nosi.

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Ktoś pisał, że w szlafroku nosi - kto to był? To jak najbardziej wspomaga noszenie. Na tej samej zasadzie może być bluza - może wystarczy podtrzymać dziecko jedną ręka, zawsze to wygodniej niż w objęciach trzymać?
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ithilhin Zobacz posta
    byłam właśnie na stronie
    i widzę, że mają tam chusty do noszenia i bluzy wspomagające noszenie.

spora różnica moim zdaniem.
    nie pamiętam jak było wcześniej, być może była to bluza do noszenia.
    ale widać w takim razie, że Producent poszukuje, uczy się, udoskonala.
    dla mnie to plus.
    To było to samo - no i faktycznie co znaczy "wspomagające noszenie"?

Dla mnie to np ten pas biodrowy do noszenia - raczej jest wspomagający bo i tak dziecko trzeba podtrzymywać ręką - ale tylko żeby się nie odchyliło a nie trzymać praktycznie cały ciężar dziecka...

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nemhain Zobacz posta
    Gosiu ta bluza wygląda tak samo jak 2 miesiące temu, to nie jest bluza która zakłada sie na chustę tylko wkłada się w to dziecko i w tym nosi.
    wiem, ze o to chodzi, ze wklada sie dziecko.
    ale moze zle to rozumiem, ale dla mnie "do noszenia" oznacza, ze "sprzet" sluzy do tego, zeby uwolnic moje rece i moge wlozyc w to dzicko i nosic bez podtrzymiwania. "wspomagajacy noszenie" rozumiem jako cos co odejmuje ciezaru dziecka ale nie uwalnia do konca rak. tak jak ta podporka na biodro na przyklad.
    i nie pisalam, ze bluza sie zmienila, tylko ze opis chyba sie zmienil.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Opis z ich strony: "Rodzic ma wolne ręce i nie rozstając się z dzidziusiem może sprostać codziennym obowiązkom, które przy małym dziecku są ogromne. Bluza wspomagająca noszenie dziecka jest niezwykle praktyczna kiedy w domu już jest starsze dziecko i rodzic musi pogodzić opiekę nad noworodkiem z opieką nad starszym rodzeństwem. Nasza bluza to idealne rozwiązanie podczas spaceru, urlopu i codziennych zajęć domowych."

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Dla mnie nie ma możliwości, zeby ta bluza była fajna. Nie muszę testowac, wystarczy wyobraźnia, doświadczenie z chustami i świadomość jak dziecko w jakimkolwiek ustrojstwie noszącym (czy wspomagającym noszenie) powinno wyglądać. Jest fizyczną niemożliwością, zeby dziecko miało prawidłowe podparcie i ułożenie ciała w tej bluzie. Nawet gdyby była tylko jako wspomaganie noszenia, to raczej i tak by rodzina korciło, żeby puścić dziecko i mieć wolne ręce.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Dziewczyny....
    Szczerze Wam powiem na stepie iż jestem ich dystrybutorem (Marta.sobilo@Ziabaqlu.pl) wiec nie chce żeby mnie w jakikolwiek sposób zle zrozumiano czy coś mi potem wytykano.
    Bluzy nie zostały dopuszczone do testów, zbanowano broniące się Ziabaqlu oraz użytkowników- ne wnikam co jak dlaczego.
    Ale:
    firma ta jako jedyna w Polsce ma ukończone szkolenie producenckie Trageschule a bluzy są z TSch uzgadniane. Jako jedyny producent maja także ukonczony kurs podstawowy Trageschule. Wiec raczej wiedza co i jak.
    Bluza jest Wspomagajaca a nie Do Noszenia, oznacza wiec ze na chwile, żeby moc coś zrobić.
    Do tego maja chusty- sluze 3 egzemplarzami slicznych elastykow do testów, o ile moderacja znowu nie wymyśli na to paragrafu.
    Jednak ja chwilowo zajmuje się dystrybucja głownie ich genialnych ciuchow do karmienia- fajne modne i Na Pewno Z Polskich tkanin, są na to certyfikaty. To samo z chustami, nie są tkane i szyte poza Pl. A to IMO duży plus.

Co do wypowiadania się bardzo negatywnie na temat czegoś czego się nie zna i nie widziało- pomijam milczeniem, sama staram się Nigdy nie pisać negatywnie o czymś czego nie widziałam, ale tez nie piac nad tym z zachwytu- lubię opinie szczere i rzetelne, których tu na forum ostatnio coraz mniej, niestety

jakby mod stwierdził ze jednak warto puścić coś Ziabaqlu w testy- zapraszam na pw, nie zamierzam się bawić w pyskowki bo szkoda mi czasu, wiosna idzie i pora na ogród i Sprzatanie przedswiateczne.
    Ostatnio edytowane przez morepig ; 21-03-2010 o 18:57

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Uprawnienia umieszczania postów