Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: Woli 2x od kieszonki

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    nie wiem, czy to mozliwe przy prawidlowo zawiazanej chuscie, ale musze napisac, ze w prawidlowo zaiazanym 2 X ma byc dziecu tak samo "ciasno" jak w kieszonce. 2x to nie tak łatwe wiazanie jak sie na poczatku wydaje. Po włozeniu dziecka do chusty trzeba wezel rozwiazac i podociagac cala chuste jeszcze raz, zeby własnie było ciasno i nie bylo luzów. Motanie 2 x wlasciwie trwa dluzej niz motanie kieszonki. BTW chyba nie wyciagasz jej łapek na zewnatrz w 2x? (bo tak sobie pomyslalam,z e dlatego jej sie bardziej podoba?)
    z tego, co wiem, 2x nie podtrzymuje tak samo dobrze kręgosłupa, jak kieszonka dla tak małego dziecka, uczyłam się wiazać 2x jak Pioter miał okolo 4 m-cy i doradca mi wtedy radziła za wczesnie tak nie nosic - oczywiście z rączkami pod chustą, potem juz i tak musiałam widocznośc poprawiać związując jedna polę podręczną tasiemką do kluczy i do dzis czuję, ze jeszcze idealnie tego wiązania nie opanowałam...
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espejo Zobacz posta
    z tego, co wiem, 2x nie podtrzymuje tak samo dobrze kręgosłupa, jak kieszonka dla tak małego dziecka, uczyłam się wiazać 2x jak Pioter miał okolo 4 m-cy i doradca mi wtedy radziła za wczesnie tak nie nosic - oczywiście z rączkami pod chustą, potem juz i tak musiałam widocznośc poprawiać związując jedna polę podręczną tasiemką do kluczy i do dzis czuję, ze jeszcze idealnie tego wiązania nie opanowałam...
    dwa x dobrze zawiązane podtrzymuje tak samo dobrze jak kieszonka.. niektóre dzieci mogą nie lubić kieszonki przez np. zwiększoną drażliwość karku, konieczność schowania rączek ( w dwa X mogą rączkami machać po boku), niektóre dzieci wolą też dwa X bo łatwiej im zasnąć ( są bardziej odgrodzone od bodźców zewnętrznych niż w kieszonce.. każde dziecko jest inne.. do tego ogromną rolę ma budowa anatomiczna rodzica

Uprawnienia umieszczania postów