na właśnie, moje to ostatnio 2x, ale planuje przerzucić sie na plecak, więc zobaczymy który wybiorę.
a wy które wiązanie najczęściej stosujecie?
czy to się zmienia z wiekiem dziecka czy noszącego?![]()
na właśnie, moje to ostatnio 2x, ale planuje przerzucić sie na plecak, więc zobaczymy który wybiorę.
a wy które wiązanie najczęściej stosujecie?
czy to się zmienia z wiekiem dziecka czy noszącego?![]()
tylko 2x.
noszę już 11kg z przodu
i boję się spróbowac plecaczka![]()
Się zmieniaI w zależności od sytuacji również. Ja wolę plecy, ale gdy mała ma mega katar, motam ją w 2x. No i teraz, gdy są mrozy, a moja kurtka tylko z przodu daje nosić, to siłą rzeczy 2x.
Jak tylko wiosna przyjdzie, plecy powrócą))
wspieram w rodzicielstwie
Doradczyni Noszenia ClauWi®
Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®
2x zawsze uważałam za najbardziej niewygodne ze wszystkich wiązań (do dziś mi to zostało)
A moje ulubione:
1) Plecak prosty z tybetanem ewentualnie plecak prosty z rozłożonymi połami i tybetanem
2) Kieszonka z rozłożonymi połami (bez problemu noszę 12 kg)
3) Plecak z koszulką
Najbardziej niewygodne - prosty plecak
Najwygodniejsze - plecak z krzyżem, 2x, torso z dłuższej chusty.
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
Najbardziej lubilam kieszonkę, ale teraz jak młody zasłania mi pół świata, to zdecydowanie bardziej wole plecak, na razie jednak tylko po domu. Bardzo wygodny był dla mnie plecak Hanti, ale teraz przy moim ruchliwcu, nie wiem czy cokolwiek poza prostym jestem w stanie zmajstrować![]()
Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13
Najpierw tylko 2x, później do tego doszedł plecak z krzyżem. Te wiązania są dla mnie najwygodniejsze. Ale od jakiegoś czasu Mikołaj nie daje się zamotać z rękami do środka, więc teraz noszę w prostym plecaczku z tybetanem i też ujdzie.
Prosty plecak, na dłuższe noszenie plecak z krzyżem.
Na razie kieszonka, 2x lubię, ale jeszcze wychodzi mi raz dobrze, raz źle, więc na dłuższe wyjścia kieszonka.
Ostatnio odważyłam się na prosty plecak ale tylko po domu, muszę jeszcze poćwiczyć, bo moja córcia to straszny wiercioch i ciężko mi się ją mota na plecach.
A nosicie na biodrze? Jeśli tak to w jakim wiązaniu? Ja dziś pierwszy raz chwilę ponosiłam, młodej się nawet podobało bo mogła obserwować wszystko co robię. Zastanawiam się nad jakąś krótszą chustą właśnie na biodro, ale z drugiej strony z 6 też zawiążę, tyle, że ogony zostają...
edit: a o co chodzi z tym "tybetanem"?
30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęścieCztery Aniołki w Niebie.
Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)
Kieszonka i prosty plecak z tybetanem![]()
"Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa
Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008
Kieszonka u córeczki. 2x u synka. Próbuję plecaczek ale mi nie wychodzi.
najbardziej lubię plecak z krzyżem, ale tośkę noszę na razie w prostym
lubię kieszonkę zawiązaną z przodu (jak na zdjęciach ellevila) i kangura
(bo nie lubię wiązania w pasie i wolę krótsze chusty)
wiązanie na piersiach, zamiast w pasie.
zobacz w filmiku hanti
2007, 2009, 2016
30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęścieCztery Aniołki w Niebie.
Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)
Zdecydowanie placak z koszulką, ostatnio z krzyzem. W 2x jakoś mi Alik za bardzo brzuch ściska, więc jeśli z przodu to kieszonka.
nie ma mnie, wracam w niedzielę
![]()
blog http://szandorowemusli.blogspot.com
dziergadełka http://musli-ruszyczmiejsca.blogspot.com
Moja stronahttp://musli.org.pl/