Nosz to przecież brzyyyydal!!!
Nosz to przecież brzyyyydal!!!
Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).
a jak on jest tkany (tzn. skośnokrzyżowo, diagonalnie, "normalnie" - tzn. tak jak ellaroo np)?
A tak w ogóle to zdołowała mnie totalnie wiadomość, że pamir pamirowi nierówny. Na tbw czytałam post jakiejś dziewczyny, w którym pisała, że miała pięć pamirów i różniły się jeden od drugiego nawet kiedy były tkane z tej samej bawełny. A co dopiero z egipskiej i inszej. No i tak pozostaję zdołowana od tego czasu. Może mi wyjaśni ktoś stąd jak to jest (może być) i mnie troszkę wyciągnie z tego dołka?
Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).
moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )
zare sobie kup, tansza jest latwiej mozna dostać a tez recznie tkana![]()
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
Tkany normalnie jak płótno. Tak przynajmniej wygląda. I to mnie dziwi niepomiernie, bo mimo nieskośnokrzyżowego splotu jest to jedna z najwygodniejszych chust jakie miałam.
A to że pamir pamirowi nierówny to fakt, sa cieńsze, grubsze, jaśniejsze, ciemniejsze i tak dalej. Są tkane ręcznie, więc pewnie zależy to od pani tkającej oraz od bawełny na warsztacie![]()
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
No i przyszedł.
Nie bijcie, ale zdjęcia będą dopiero jak go wypiorę, bo sztywny jest jak deska prosto z pudełka.
Co prawda zdążyłam wyjąć z pudełka, ale proszę:
Mam nadzieję, że nosi lepiej niż wygląda.
Teraz się pierze.
Agut - już mi trochę lepiej, do jutra powinno być całkiem OK, dzięki.
mam bardzo podobną narzutę z ikei![]()
A mój jest inny
No właśnie, narzutę z ikei przypomina, w dodatku tę najtańszą![]()
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
narzuta
to ja chyba zaqprzestanę sprowadzania pamira
albo wrzuce na inny rynek![]()
Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
już nie .pl ale wciąż zamotana![]()
ma w sobie takie surowe piekno a ceny na TBW ma ....![]()
też jestem ciekawa co jest takiego w tych pamirach bo to że ręcznie tkane na mnie nie działa, wizualnie wypadają marnie, w dotyku raczej też bez rewelacji, rozumiem że w takim razie super noszą i łatwo się wiążą??
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
dziewczyny nie chcac panoszyc sie sprzedazowo w watku hexi emigruje do wlasnego - terminy bede podawac tutaj http://www.chusty.info/forum/showthr...146#post496146
no pogadac o narzutach chetnie wpadnę
Ps. hexi dziekuje za goscine
Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
już nie .pl ale wciąż zamotana![]()
doswiadczenie uczy, ze najwieksze pasqdztwa najlepiej nosza![]()
Po bliższym poznaniu już się taki paskudny nie wydaje.
Zaczynam sie zastanawiać czy się nie wpisać na listę drugi raz, to może odważę sie jednego zafarbować.
Dla mnie pamir ma walor półsentymentalny, wygląda wypisz wymaluj jak prześcieradła, które moja śp prababcia tkała na krosnach
No i nosi super. Aż go chyba wyciągnę z szafy, chociaż do zimy to on mi tak średnio pasuje - dla mnie ze względu na kolor to szmatka wybitnie letnia.
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011