Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: nasze powitanie

olinek
    Guest

Domyślnie nasze powitanie

Czesc,
    podczytuje Was od jakiegos czasu ale nie bardzo jeszcze rozumiem roznice między chustami
    Mam dwóch synków Krzysia (2lata i 3 miesiace) i Antosia (3 tygodnie). Więc nie ma wyjscia,trzeba kupic chustę.
    Może ktoś mi na początek powie jaka jest różniaca miedzy pasiakiem a zakardową z Nati??? I czy tego typu chusta jest dobrym rozwiązaniem dla mnie niedoswiadczonej zupelnie i noworodka??
    Ola

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cześć Olu

Gdzie na Śląsku mieszkasz? Najlepiej się przejść na spotkanie chustowe i zobaczyć na żywca.

A dwie chusty o których wspomniałaś jak dla noworodka i niedoświadczonej różnią się wzorem i kolorem

Polecam dział recenzji - ale jak pewnie zauważysz ile chustonoszek tyle opinii, po prostu trzeba samemu spróbować... To trochę jak z samochodem - każdy pojedzie, niemniej jedni wolą sportowe a inni dżipy

A która Ci sie bardziej podoba? Tę właśnie kup
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Witaj
    W Katowicach są spotkania chustowe. Zapraszam, można macać chusty, dziewczyny pomagają w motaniu.

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Żakardowe Nati są mięciutkie i przytulaśne, ja bym chyba wolała żakard dla maluszka
    Tu masz zdjęcie w stosiku, a nie takie płaskie, jak na stronie Natibaby:
    Na górze 2 chusty z wełną, na dole 2 bawełniane
    Ostatnio edytowane przez lalika ; 16-11-2009 o 22:03

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

Hej
    Najlepiej zacznij od nati żakartowej. Mam dokładnie taka zielona jak na zdęciu od lalikaI jest super
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

olinek
    Guest

Domyślnie

dzieki dziewczyny!!!
    Siedze na necie i szukam informacji... przekonalyscie mniee do zakardu,ale teraz nurtuje mnie jedno...czy skorzystac z promocji i wziac dwie? mowie o sprzedazy na allegro...zastanawiam sie czy elastyczna by nie byla tez fajna... Czy to nie bedzie przesada od razu dwie kupic? Tak sobie mysle ze teraz to pewnie najwiecej bede w domu nosic ale na wiosne to na dworze zamiast wozka jak z mlodym na plac "blablaw" bede chodzic Kupowac od razu dwie czy narazie poprobowac jedna??

Jestem z Rybnika,może jest ktos kto mieszka tez tu???

Podoba mi sie zakard zielony albo amazonia zilona pasiak... sliczne są

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

śliczne masz to zdjęcie w sygnaturce, ale straasznie duże

olinek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewadbr Zobacz posta
    śliczne masz to zdjęie w sygnaturce, ale straasznie duże
    yyyyy no musze pokąbinować zeby bylo mniejsze...

Miejscowość

Domyślnie

przesada na pewno nie. Jak Ci sie spodoba chustowanie to o wiele więcej mozna posiadac. Ja skromnie naprawdę w porównaniu z innymi koleżankami) mam 4.
    A co do zakupu to napisz pw do Natali to myślę że nie będzie problemu jedna tkana i jeden elastyk
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Miejscowość

Domyślnie

I piękne zdjęcie
    Ja też jestem mama dwóch chłopaków

olinek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roziii Zobacz posta
    przesada na pewno nie. Jak Ci sie spodoba chustowanie to o wiele więcej mozna posiadac. Ja skromnie naprawdę w porównaniu z innymi koleżankami) mam 4.
    A co do zakupu to napisz pw do Natali to myślę że nie będzie problemu jedna tkana i jeden elastyk
    tkana to masz na mysli pasiak?? Kurcze nie orientuję się jeszcze... Wiesz,ja jestem niemal przekonana ze mi sie spodoba,strasznie zaluje ze sie nie odwazylam jak Ka był mały,nie oczytana bylam i myslalam ze chusta to tylko dla maluszkow a jak chodza to za pozno no i tak ciagle mi sie wydawalo ze "teraz to juz sie nie oplaca kupowac"... Jak jechalam na wakacje to specjalnie kupilam mala spacerowke...oj jaka ja glupia bylam,pol bagaznika zajelo mimo wszystko i 5 stowek wyrzucone,wiecej nie uzylam,a chusta by byla praktyczniejsza...no i takim sposobem nie spelnilam swoich zamiarow przy Ka,wiec teraz nie zamierzam zwlekac i kupic szybko,kolki są juz na horyzoncie...

Miejscowość

Domyślnie

Różnica jedna tkana to tkana- nie rozciągliwa każda też pasiak, elastyk- to elastyczna dla noworodków i malutkich dzieci - z limitem wagi.
    Co do starszego nie przejmuj się ja tez głupia była i nie nosiłam bo nie wiedziała- mało popularne były 4 lata temu.
    Ważne , że teraz można nadrobić

olinek
    Guest

Domyślnie

Różnica jedna tkana to tkana- nie rozciągliwa każda też pasiak, elastyk- to elastyczna dla noworodków i malutkich dzieci - z limitem wagi.
    Co do starszego nie przejmuj się ja tez głupia była i nie nosiłam bo nie wiedziała- mało popularne były 4 lata temu.
    Ważne , że teraz można nadrobić
    hmm...a rozumiem ze elastyczna wygodniejsza dla maluszka...?? Tak myslalm ze elastyczna bedzie tez na lato bardziej przewiewna...znaczy ze jest ciensza...jejku jak mnie kusi zeby juz kupic))) tym bardziej ze moj mąż sceptyk do prawie wszystkich moich pomyslow nie dosc ze sie zgodzil na wiekszy wydatek to jeszcze jak dzis mały zapłakał to od razu sie spytał czy juz kupilam TE CHUSTY??... Czyli nosic tez bedzie
    heh jak zaszaleje to do zakardu zapakuje młodego a do elastyka młodszego i bedziemy wszyscy razem

olinek
    Guest

Domyślnie

heh fajnnne to forum....ja jestem forumka z dziecko-info i czuje sie tu jak w domu

olinek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lalika Zobacz posta
    Żakardowe Nati są mięciutkie i przytulaśne, ja bym chyba wolała żakard dla maluszka
    Tu masz zdjęcie w stosiku, a nie takie płaskie, jak na stronie Natibaby:
    Na górze 2 chusty z wełną, na dole 2 bawełniane
    przekonujące... hmmm ten fiolet tez mi sie bardzo podoba...

szkoda ze elastyczne nie są jednokolorowe...bardziej by mi sie podobały...

olinek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pentla Zobacz posta
    Witaj
    W Katowicach są spotkania chustowe. Zapraszam, można macać chusty, dziewczyny pomagają w motaniu.
    no nawet niedaleko...ale z dwojką chlopaczkow sie nie wybiore...my dzis dopiero pierwszy raz sami na dworku bylismy i obawialam sie tego mocno....

Miejscowość

Domyślnie

Elastyk bedzie super na początek ,ale na lato nie bo nie oddycha, lepiej wtedy tkaną, cieńszą jakąś.
    Co do mężów , mojemu sie podobało jak nosiłam. Zgadzał sie na zakupy i tak dalej. Ale on sam nie chciał aż przyszedł moment - bez namawiania najmniejszego- nosi , naprawdę nosi i jest to najpiękniejszy dla mnie widok.
    Polecam naprawdę i nie marnuj czasu tylko zamawiaj

olinek
    Guest

Domyślnie

Elastyk bedzie super na początek ,ale na lato nie bo nie oddycha, lepiej wtedy tkaną, cieńszą jakąś.
    Co do mężów , mojemu sie podobało jak nosiłam. Zgadzał sie na zakupy i tak dalej. Ale on sam nie chciał aż przyszedł moment - bez namawiania najmniejszego- nosi , naprawdę nosi i jest to najpiękniejszy dla mnie widok.
    Polecam naprawdę i nie marnuj czasu tylko zamawiaj
    kupuje!! a co tam !!! dzieki rozalka ze mi pomoglas bo juz nie cjhcialam dluzej czekac... Pochwale sie jak dostane paczke
    Tak sobie mysle ze pewnie bez problemu sprzedam elastyczna jak juz nie bedzie mi potrzebna i wtedy kupie inna,z bambusem powinnam,tak? zeby byla na lato dobra???
    echhh musze jeszcze sie duzo dowiedziec...
    tymczasem klikam na allegero i spadam spac bo nie wiadomo do ktorej bedzie mi dane ... moj ssaczek roznie potrafi...

dzieki jeszcze raz....

Miejscowość

Domyślnie

haha od powitania do zakupu ! Niezłe powitanie
    Kup! zawsze, jak piszesz, bedziesz mogła sprzedać.
    A jak poczytasz opnieni to zdecydujesz może nad jakąś wymianą za jakiś czas. Opcji jest dużżżżżo.
    Miłego czytania i pisani

olinek
    Guest

Domyślnie

haha od powitania do zakupu ! Niezłe powitanie
    Kup! zawsze, jak piszesz, bedziesz mogła sprzedać.
    A jak poczytasz opnieni to zdecydujesz może nad jakąś wymianą za jakiś czas. Opcji jest dużżżżżo.
    Miłego czytania i pisani
    no to nowa kolezanko pomoz mi jeszcze w wyborze koloru elastycznej...jak wygladaja na prawde?? zastanawiam sie na jazz lub rumba...

edytuje bo widze ze juz Cie nie ma...wzielam brązową choc jestem troszke malo przekonana...ale chcialam jakis uniwersalny dla mnie i dla męza kolorek...
    Ostatnio edytowane przez olinek ; 17-11-2009 o 00:16

Uprawnienia umieszczania postów