Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 63

Wątek: Dlaczego tak wielu Panów nie chce nosić?

Chustofanka Awatar Milenka
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

mój mąż jest przeciwnikiem, uważa że dziecko się dusi, a mamom noszącym to jeszcz garnka na głowie brakuje

po za tym uważa wózek za bardzo zaawansowany technologicznie, taki pierwszy samochód dziecka

jak dla mnie nie musi nosić, mam tylko nadzieję, że zaakceptuje moje noszenie i nie będzie mi dogadywał
    T.(')
    i

Chustonoszka Awatar pama

Domyślnie

może strach,obawa przed nieznanym no i" w szmacie nosić", ale ostatnio widziałam tatusia zamotanego jaki dumny i szczęśliwy szedł
    żyją różni tatusiowie i tak do końca nigdy nie wiadomo akurat dlaczego nie chcą nosić w chuście

Chustofanka Awatar buraczanajolka
    Miejscowość
    3city

Domyślnie

moj nie chce chuścić ale mejtajuje.długo go namawiałam ale jak załozył to zdziwiony stwierdził ze b.wygodne,potem odkrył jakie wrazenie robi na innych babkach hehe i...sie mu spodobało.po 2 spacerkach gdzie szedł sztywno jakos tak ,teraz jak ma małą na piersi to tuli ją,mamoli,dziubkuje i szepcze jej miłosnie do uszka.bardzo lubie na to patrzec

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Mój nie nosi, nie wiem dlaczego. Nie zapytałam nawet

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Chusty nie, bo uważa, że to niemęskie. Lubi MT i manducę.
    Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Mój nosi we wszystkim,co mu w ręce wpadnie.Jakby miał tylko ręcznik,to też by się zamotał.Kocha być blisko Wojtka.Nosił od początku.Manducę też lubi,ale chusty są the best.
    Namawia wszystkich napotkanych ojców do noszenia, argumentując,ze takiego brania jak w chuście z dzieckiem,to całe życie nie doświadczył
    Znajomy nie nosi,bo uważa,że to nie dla faceta,a poza tym dziekciem kobieta się zajmuje,on zarabia na rodzinę.Ot taki niereformowalny egzemplarz

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Po pierwsze uważa, że to niemęskie. Po drugie średnio dogaduje się z niemowlakami. Poza tym wydaje mi się, że zaplątanie się w 5 m szmaty jest dla niektórych panów zbyt skomplikoowane i szukają sobie wymówek, żeby nawet nie próbować

Chustofanka Awatar ursus_arctos
    Miejscowość
    Vantaa, Finlandia

Domyślnie

moj nosi, ale w bondolino albo na rekach. w chuscie nosil na poczatku, ale zaliczyl traumatyczne zdarzenie... cos zle zawiazal i chusta mu sie rozplatala w centrum miasta ja bylam wtedy u lekarza, jak juz meza odnalazlam to byl otoczony grupka trzech kobitek, ktore probowaly cos zaradzic... no i sie chlop do szmaty zrazil. a nosic generalnie uwielbia, wozka nie cierpi.

Doula
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

ChustoTata Awatar pyk
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

moja zona kilka dni temu wrocila do domu bardzo podekscytowana widokiem zachustowanego taty w jaskrawo.... rozowej chuscie; i tak fajnie w niej wygladal, i tak szedl pewnie i tak sie ludzie patrzyli na niego z zachwytem i tak chusta idealnie zawiazana i dziecko zadowolone, tak go chwalila

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Mój zamotany pod presją mego wyjścia marudził, że strzyka, pika i uwiera. Poza tym, tyle wiązania-cudowania, a jak ma na rekach, to w razie co szybko można odłożyć, położyć, przewinąć.
    Obawiam się, że to niereformowalny przypadek

Chustofanka
    Miejscowość
    Charleston, SC

Domyślnie

moj nie nosi i nie chce nosic, nie wiem dlaczego. po gorach chetnie nas obie popycha jak juz opadniemy z sil, ale sam malej nei wezmie, na raczki a owszem, w chuscie nie

Chustofanka Awatar Mama Żuka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez va Zobacz posta
    bo moze traktuja noszenie mniej emocjonalnie, a bardziej utylitarnie?
    po co przekombinowywac, skoro efekt podobny.
    jesli sie tak sprawe postawi, wsio rawno, czy chusta, czy taka manduka
    Dokładnie va!
    Chustowaliśmy obydwoje, dla każdego z nas była to przyjemność.
    Kupiliśmy MT, każde z nas go wypróbowało. Ja zostałam przy chuście argumentując, że kocham wiązać. Tata Żuka wybrał MT, bo jest praktyczniejszy:lepiej "niesie", wygodniej w nim.
    Zgadzam sie z tym,a jednak wybieram chustę. Ot "logika" kobiety !

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzidka76 Zobacz posta
    Ale czemu nie chca? Moim zdaniem nie chca bo pamietaja jeszcze czasy, ze opiekowanie sie dziecmi jest niemeskie. Tym sie powinna zajmowac kobieta a nie on-maczo-men... On jest od zarabiania pieniedzy. Nie, że się wstydzi, po prostu to nie nalezy do jego obowiazkow i juz.
    Mój mąż tak ma. Dzieci to moja sprawa, on zarabia pieniądze, poza tym uważa że chusty to "wieśniactwo" i obciach.

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Mój Połówek sam się do motania nie pchał, ale jak powiedziałam, ze mu pokażę, to pochrumkał odrobinę (tak, żeby się stało zadość, ze on nie taki do wszystkiego od razu chętny) i nie powiedział nic. Znając go odrobinę, czekałąm cierpliwie, no i doczekałam się. Wczoraj wybierałam chustę, nie mogłam się zdecydować pomiędzy niesamowitym, energetycznym różem, a mniej energetyczną niebieską. W końcu zapytałam go o zdanie. Odpowiedź krótka: jeśli ja mam w tym nosić, to niebieski! A więc bierze już taką możliwość pod uwagę

Chustomanka Awatar Hainaut
    Miejscowość
    Belgia (Walonia)

Domyślnie

A moze panow az tak rece nie bola od noszenia i dlatego nie widza sensu dodatkowego materialu na siebie pakowac? Jakby ich bolaly i mogli sobie nieco "ulzyc" to pewnie byloby wiecej chetnych.
    Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulka37 Zobacz posta
    Mój nosi we wszystkim,co mu w ręce wpadnie.Jakby miał tylko ręcznik,to też by się zamotał.Kocha być blisko Wojtka.Nosił od początku.Manducę też lubi,ale chusty są the best.
    Namawia wszystkich napotkanych ojców do noszenia, argumentując,ze takiego brania jak w chuście z dzieckiem,to całe życie nie doświadczył
    Znajomy nie nosi,bo uważa,że to nie dla faceta,a poza tym dziekciem kobieta się zajmuje,on zarabia na rodzinę.Ot taki niereformowalny egzemplarz
    kulka- moj ma tak samo jak Twoj

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustonoszka

Domyślnie

Mój sobie wybrał chustę, jak jeszcze w ciąży byłam to, że będzie nosił nie podlegało dyskusji. Bałam się nawet, ze się będziemy o to noszenie bić na szczęście niezbyt lubi motanie, nie doszedł do wprawy i go drażni, ze dużo czasu mu to zajmuje, dlatego postanowił teraz wypróbować MT i... kupił mi maszynę do szycia, cobym uszyła a ja... cóż, nawet poszewkę na poduszkę schrzanię

Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Budzik Zobacz posta
    Mój mąż tak ma. Dzieci to moja sprawa, on zarabia pieniądze, poza tym uważa że chusty to "wieśniactwo" i obciach.
    dzizas... ale nie ma 75lat? choć znam też 70latka chętnego do chustonoszenia swojego dzieciątka, więc wiekowo tez nei można uogólniac...

i na fb

Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamka_klamka Zobacz posta
    Po pierwsze uważa, że to niemęskie. Po drugie średnio dogaduje się z niemowlakami. Poza tym wydaje mi się, że zaplątanie się w 5 m szmaty jest dla niektórych panów zbyt skomplikoowane i szukają sobie wymówek, żeby nawet nie próbować
    mójh mąż uważa że tylko zakompleksieni panowie twierdzą że coś jest niemęskie. a już zwłaszcza że niemęskością jest- przeiwnięcie dziecka, kupienie tamponów czy noszenie dziecka, nawet w różowej chuście
    musimy się kiedyś spotkać hi hi mniej oficjalnie, mój mąż to nawet starszych panów i baaardzo niezdecydowane mamy nakręca na noszenie, skąd mu się tak porobiło- nei mam pojęcia może dobry przykład z góry czyli też fajny Marcin z chustomanii...
    ja sięcieszę

manduki i bondki- mówi tylko - wez mi to to załóż, bo ja nei umiem. chustę mota pięknie, przeze mnie nie był uczony, żeglarzem nie jest

i na fb

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buraczanajolka Zobacz posta
    ... .,potem odkrył jakie wrazenie robi na innych babkach hehe i...sie mu spodobało.
    niestety głównie wrażenie robi się dosłownie na "babkach" (od 50 w górę)
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Uprawnienia umieszczania postów