Królik i misia wydawnictwo określa na 4+, a wy dla jakiego wieku?
Królik i misia wydawnictwo określa na 4+, a wy dla jakiego wieku?
Jest to seria książeczek przepełniona(na zmianę emocjami negatywnymi i pozytywnymi, królik zrzęda, który jak się okazuje jest sam dla siebie powodem swoich frustracji). Książka o przyjaźni i o tym, że nie jesteśmy sami tylko musimy współgrać z innymi. Nie jesteśmy pępkiem świata. Dobra, serdeczna, uprzejma, zdystansowana Misia która tłumaczy królikowy pewne zależności.
Poza tym czasami są zdania mrożące krew w żyłach (np jak Królika tata odgryzł sobie nogę jak zleciała na niego lawina. Dla mojego syna odbiór był zupełnie inny aniżeli bym się spodziewała, natomiast wytłumaczyłam mu dlaczego tak się stało.
Ogólnie książka super, zabawna i fajna para przyjaciół z tej Misi i Królika.
U nas czytana dwójce, kupiona z myślą do samodzielnego czytania. Jak dla mnie (mimo tego, że córka siedzi, słucha, śmieje się, ogląda ilustracje) to nie rozumie przesłania.Dla 4 lataka myślę, że to dobry wiek bo wtedy większość dzieci zaczyna bawić się z innymi i wchodzić w pierwsze interakcje. Dzieci po 4 urodzinach bawią się razem a nie obok siebie i tutaj muszą wtedy zaakceptować innych.
Tak to wygląda u nas i z mojego punktu widzenia.
Bardzo szybko się czyta, zazwyczaj kilka zdań na stronicy. Podoba się, ale gdybym nie miała starszaka to młodszej bym nie czytała teraz.
Dzieki rowniez![]()
G. 11.2015 # K. 10.2017 # A. 08.2019
Kapitan Kwak
Kwak wie jak
Kwak w błocie
Panieneczka z pudełeczka
Duży miś i mały miś
Ela na plaży
Ubrania Eli
Kartonówki KK i Nunuś
Yeti
Ula i Urwisy
Aciumpa
Misia i Królik obie części i to przed wyjściem do szkoły. Moje dzieci uczą sie chyba tego na pamięć.
Aciumpa
Pięciu Nieudanych
Yeti
Duch z butelki
Ależ Bolusiu (Ależ to mnie na początku denerwowało, teraz jakoś inaczej na to patrzę, mamy z biblio)![]()
Śpiewanki z muchomora, Pan Pierdziołka spadł ze stołka
3x Ula i Urwisy