Strona 207 z 280 PierwszyPierwszy ... 107157197199200201202203204205206207208209210211212213214215217257 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,121 do 4,140 z 5591

Wątek: ksiazkowe zakupy

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

Mamru gdzie ci się udało kupić Lusię
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ja widziałam i na all i w empiku, np tu jest dostępna http://www.ambelucja.pl/Lusia-i-przy...eczorek/12268/
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez murmle Zobacz posta
    Mamru gdzie ci się udało kupić Lusię
    Kupiłam w Ambelucji razem z Niedźwiedziem Polarnym.

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

No to teraz moje najnowsze łupy

Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

mamru
    Guest

Domyślnie

Lucyl świetne łowy! Gdzie znalazłaś Muminki??

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Tez zamowilam Lusie i Niedzwiedzia polarnego
    Dzwonilam do Ambelucji, bo cos namieszalam z zamowieniem, a Pan od razu- fajne ksiazki
    Pogawedzilam chwilę z Panem sympatyczny gosc
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    Lucyl świetne łowy! Gdzie znalazłaś Muminki??
    Dziękuję!
    Muminki z olx.

A teraz właśnie listonosz przyniósł:

Chustomanka

Domyślnie

No nie. Lucy gdzie znalazłaś opowieść o Czwartym Mędrcu?

Miejscowość

Domyślnie

Kurczę, nie pamiętam, ostatnio dość dużo zamawiałam z różnych miejsc, ale chyba na allegro.

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Też czekam na Lusię i Niedźwiedzia.. uwielbiam ilustarcje Dubuc a po lekturze Płetwala, Niedźwiedzia biorę w ciemno

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spadłamznieba Zobacz posta
    Paprotka współczuję sytuacji i to bardzo bo zapewne tam książki mikołajkowe albo Bożo Narodzeniowe są.

Tak niedawno była dyskusja na temat nieprzeczytane.pl w której nawet uczestniczyłam, ale jak napisałam że nie zawsze cena się liczy to posypały się odmienne zdania (które oczywiście zawsze mogą być) i wyliczanie ile jest taniej na nieprzeczytane w stosunku do bonito.pl (tam zamawiam i temu jestem wierna od lat).
    A jednak cieszę się, że jestem wierna bonito.pl nawet jeśli wychodzi kilkadziesiąt złotych drożej. Bo dla mnie faktycznie nie zawsze cena się liczy
    Nie mam czasu na śledzenie gdzie co taniej a gdybym miała jeszcze się martwić że coś mi nie przyjdzie to już w ogóle bym była ze wszystkim do tyłu.
    Przechylając szalę w drugą stronę ja właśnie czekam na spóźnione zamówienie z bonito, napisali maila że poślizg ma jeden dzień, ale ma więcej. Także czas przedświąteczny daje się we znaki. Nawet w bonito .

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martamwmw Zobacz posta
    Przechylając szalę w drugą stronę ja właśnie czekam na spóźnione zamówienie z bonito, napisali maila że poślizg ma jeden dzień, ale ma więcej. Także czas przedświąteczny daje się we znaki. Nawet w bonito .
    Ale bonito też czasami przedłuża i to żadna nowość natomiast max 1-2 dni a nie tydzień czy dłużej.
    Jeśli trwa to dłużej aniżeli 2 dni to informują że danej pozycji nie ma bo skończył się u nich nakład czy nie mogą sprowadzić. Nawet jeśli za kilka dni będą mieli daną pozycję na stanie to i tak pozycja która aktualnie jest niedostępna będzie anulowana, a reszta zamówienia zostanie dostarczona. Nie przetrzymują nic długo.
    Jeśli zamówiłaś w punkcie to pozycje które są już na miejscu są do odbioru i możesz odebrać (robiłam tak niejednokrotnie i dziewczyny którym zamawiałam ze swojego konta też tak miały i robiły).
    Bo to jest tak, że wysyłają info o mozliwości odbioru dopiero jak całe zamówienie masz skompletowane. Ale to, że czegoś nie ma nie oznacza że nie ma pozostałych pozycji. Pozostałe tytułu są w punkcie.
    Na swoim koncie widzisz które pozycje są już skompletowane a które nie. Tam gdzie nie masz ikony klepsydry oznacza, że jest już w punkcie.
    Bo zapewne brakuje jednej może dwóch pozycji w twoim zamówienie (jestem pewna, że nie wszystkich pozycji).
    Także pozostałe pozycje na 100% masz do odbioru. Dodatkowo w okresie przedświątecznym bonito - punkty odbioru pracują 7 dni w tygodniu.
    Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 08-12-2016 o 21:35

Chustoguru

Domyślnie

Ale bonito też czasami przedłuża i to żadna nowość natomiast max 1-2 dni a nie tydzień czy dłużej.
    Jeśli trwa to dłużej aniżeli 2 dni to informują że danej pozycji nie ma bo skończył się u nich nakład czy nie mogą sprowadzić. Nawet jeśli za kilka dni będą mieli daną pozycję na stanie to i tak pozycja która aktualnie jest niedostępna będzie anulowana, a reszta zamówienia zostanie dostarczona. Nie przetrzymują nic długo.
    Jeśli zamówiłaś w punkcie to pozycje które są już na miejscu są do odbioru i możesz odebrać (robiłam tak niejednokrotnie i dziewczyny którym zamawiałam ze swojego konta też tak miały i robiły).
    Bo to jest tak, że wysyłają info o mozliwości odbioru dopiero jak całe zamówienie masz skompletowane. Ale to, że czegoś nie ma nie oznacza że nie ma pozostałych pozycji. Pozostałe tytułu są w punkcie.
    Na swoim koncie widzisz które pozycje są już skompletowane a które nie. Tam gdzie nie masz ikony klepsydry oznacza, że jest już w punkcie.
    Bo zapewne brakuje jednej może dwóch pozycji w twoim zamówienie (jestem pewna, że nie wszystkich pozycji).
    Także pozostałe pozycje na 100% masz do odbioru. Dodatkowo w okresie przedświątecznym bonito - punkty odbioru pracują 7 dni w tygodniu.
    Info z maila, że mają dużo zamówień i się zwyczajnie nie wyrabiają . Nie chodzi o stan.

Chustoholiczka

Domyślnie

Info z maila, że mają dużo zamówień i się zwyczajnie nie wyrabiają . Nie chodzi o stan.
    Ale to masz jeden dwa dni jeśli taka informacja.
    Też zamawiałam grę i książkę i przyszła dzień później niż miała ale info od nich dostałam i nie musiałam się dobijać i denerwować
    Tak jest w okresach promocyjnych i świątecznych to żadna nowość. A i punkty przepełnione, że nie możesz zamówić tam gdzie chcesz i czekasz aż się zwolni trochę miejsca (czyli ludzie odbiorą swoje zamówienia a mają na to czas 14 dni więc jeśłi nie odbiorą od razu to nie ma miejsca na nowe).
    Natomiast jak dla mnie nie ma co porównywać z innymi gdzie nawet na maila ci nie odpowiedzą i czekasz tydzień albo dłużej
    Zresztą jak ci coś w jakimś punkcie nie pasuje to nawet w komentarzu na FB możesz napisać i od razu to sprawdzą.

edit. od zeszłego tygodnia zamawiam niemal codziennie i tylko ta gra przyszła z opóźnieniem.
    Zobaczymy czy to co dziś zamówiłam będzie na jutro czy będzie opóźnienie. Bo ma być na jutro.
    Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 08-12-2016 o 21:54

Chustoguru

Domyślnie

Ale to masz jeden dwa dni jeśli taka informacja.
    Też zamawiałam grę i książkę i przyszła dzień później niż miała ale info od nich dostałam i nie musiałam się dobijać i denerwować
    Tak jest w okresach promocyjnych i świątecznych to żadna nowość. A i punkty przepełnione, że nie możesz zamówić tam gdzie chcesz i czekasz aż się zwolni trochę miejsca (czyli ludzie odbiorą swoje zamówienia a mają na to czas 14 dni więc jeśłi nie odbiorą od razu to nie ma miejsca na nowe).
    Natomiast jak dla mnie nie ma co porównywać z innymi gdzie nawet na maila ci nie odpowiedzą i czekasz tydzień albo dłużej
    Zresztą jak ci coś w jakimś punkcie nie pasuje to nawet w komentarzu na FB możesz napisać i od razu to sprawdzą.

edit. od zeszłego tygodnia zamawiam niemal codziennie i tylko ta gra przyszła z opóźnieniem.
    Zobaczymy czy to co dziś zamówiłam będzie na jutro czy będzie opóźnienie. Bo ma być na jutro.
    Tak napisałam, że zdarzają się obsuwy wszędzie . Nie ma co prawda co porównywać, bo info jak pisałam było że będzie opóźnienie i wszystko jasne na bieżąco i jak się w zasadzie zaczęłam dziś zastanawiać co z moją paczką z bonito, bo długo, a się sami odezwali.

Chustoholiczka

Domyślnie

Tak napisałam, że zdarzają się obsuwy wszędzie . Nie ma co prawda co porównywać, bo info jak pisałam było że będzie opóźnienie i wszystko jasne na bieżąco i jak się w zasadzie zaczęłam dziś zastanawiać co z moją paczką z bonito, bo długo, a się sami odezwali.
    ale obsuwy zdarzają się na bonito i to nie tylko w okresach przedświątecznych ale nie trwają długo max 1-2 dni.
    Nie za bardzo nadal jednak rozumiem co ma to do nieprzeczytane.pl które mają obsuwy, nie odpowiadają na wiadomości, nie można się dodzwonić, nie wiadomo co jest z przesyłką, podają że wysłali a nie wysłali (oczywiście piszę teraz to co przeczytałam tutaj na forum odnośnie nieprzeczytane.pl bo sama tam nie zamawiałam a nie sądzę aby ktoś pisał nieprawdę opisując swoją sytuację) i cytowania mnie odnośnie tego co napisałam w związku z ceną i wiernością do bonito.pl?
    Bo jak dla mnie to zupełnie dwie inne sytuacje.
    No chyba, że chciałaś napisać że masz opóźnienie na bonito i zostałaś o tym poinformowana to rozumiem, ale po co cytat?

edit: z tego co mi wiadomo osoby z Krakowa to maja często przesyłki nawet tego samego dnia co zamówią więc tutaj to już w ogóle ekspres w dostawie i jakimkolwiek kontakcie

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Ja wczoraj zamowilam cos w jednej ksiegarni, a dzisiaj juz bylo w Ruchu.
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustomanka

Domyślnie

edit: z tego co mi wiadomo osoby z Krakowa to maja często przesyłki nawet tego samego dnia co zamówią więc tutaj to już w ogóle ekspres w dostawie i jakimkolwiek kontakcie
    potwierdzam

Chustoguru

Domyślnie

ale obsuwy zdarzają się na bonito i to nie tylko w okresach przedświątecznych ale nie trwają długo max 1-2 dni.
    Nie za bardzo nadal jednak rozumiem co ma to do nieprzeczytane.pl które mają obsuwy, nie odpowiadają na wiadomości, nie można się dodzwonić, nie wiadomo co jest z przesyłką, podają że wysłali a nie wysłali (oczywiście piszę teraz to co przeczytałam tutaj na forum odnośnie nieprzeczytane.pl bo sama tam nie zamawiałam a nie sądzę aby ktoś pisał nieprawdę opisując swoją sytuację) i cytowania mnie odnośnie tego co napisałam w związku z ceną i wiernością do bonito.pl?
    Bo jak dla mnie to zupełnie dwie inne sytuacje.
    No chyba, że chciałaś napisać że masz opóźnienie na bonito i zostałaś o tym poinformowana to rozumiem, ale po co cytat?

Tak dla równowagi ponarzekałam na bonito . Nie mogę teraz sprawdzić jaki był czas oczekiwania na wysyłkę, bo ksiązka już niedostępna, ale skoro piszą że jednodniowy poślizg to wierzę.

Chustoholiczka Awatar Danala
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Nasze listopadowe - mam zakaz kupowania książek do nowego roku Ale poprzednie duże zamowienie było na wiosnę więc jestem trochę usprawiedliwiona...
    Nasze szczęście - Hania 24 VI 2014r., Zosia 25 IX 2016r.