Było coś w serii Mądra Mysz, Zuzia nie rozmawia z nieznajomym i o Maksie też jakiś tytuł był. Ale jak wypadają merytorycznie to nie wiem, bo ich nie mamy.
Było coś w serii Mądra Mysz, Zuzia nie rozmawia z nieznajomym i o Maksie też jakiś tytuł był. Ale jak wypadają merytorycznie to nie wiem, bo ich nie mamy.
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
ja zapewne powtarzam temat dotyczący książek nt historii Polski, ale jak przeglądam , nic nie mogę znaleźć - a szukam dla 8-latka, który zafascynował się historią Polskipolecicie coś ?
edit: widzę, że jest seria" Kocham Polskę" , warto?
Tujko a to znacie?
Mojemu najstarszemu b.się podobają. Zwłaszcza wpleciony humor
Kupiłam teraz Bitwę pod Grunwaldem Tomasza Diatłowickiego i starszak też już przeczytał bo tak go wciągnęła.
![]()
Waham się, czy pisać, bo żadnym ekspertem nie jestem i doświadczenia na własnym dziecku jeszcze nie mam, ale dla 4latka chodzi, że Pinokio miałby być wersją skróconą?
Fizycznie mam wersje pełną z ilustracjami Innocentiego z Media rodzina, klasa. Skróconą i z bajerami mam też ten popup z Wilga, mnie się podoba.
I po ostatnim zamówieniu Pięknej i bestii z ilustracjami Adreani z Olesiejuka, gdybym lubiła wersje na motywach, to celowałabym w Pinokia z jej ilustracjami, bo piękne, ale nie mogę się wypowiedzieć co do jakości tekstu. Tak na prawdę Pięknej i bestii też nie przeczytałam, przyznam się, powrót do pracy mnie dopadł...
Marysiu dzięki za propozycje. Mieszka mieliśmy z biblioteki ale dla 11 latka, jemu się bardzo podobała ale jakoś jej nie wzięłam pod uwagę dla 8 latka. Myślisz, że będzie ok? resztę muszę obejrzeć![]()
Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
Tujo myślę że można spróbować z 8latkiem. Na początek nawet do wspólnego czytania. Zawsze jakieś ziarenko informacji zostanie.
Z historycznych lubimy też serie Wojny Dorosłych-historie dzieci wyd. Lireratura. Tam o powstaniu warszawskim, o Irenie Sendlerowej ratujacej żydowskie dzieci z getta. Wzruszające historie. My czytamy je zawsze razem.
O! Może jeszcze o Niedźwiedziu Wojtku jeśli nie znacie. Było niedawno wznowienie tej książki wydana przez Muchomora.
Mamy też tę encyklopedie Kocham Polskę i dzieciaki lubią do niej zaglądać. Mnóstwo ilustracji, rysunków. Napisana całkiem przyzwoicie.
Patrzę jeszcze na naszą półkę historyczną i jeszcze mogę polecić te
![]()
Tujo Niedźwiedzia Wojtka tez polecam, baaardzo nam się spodobał,
poza tym mamy Wakułę Jagiełło pod prysznicem. ale nie wiem czy byłaby odpowiednia
ja sie pod marta podpisze - dla 4-latka to raczej cos na motywach, byle ilustracje ladne mialo.
i tu sie podpisuje - F lubi te linkowane przez mamru, mamy Mieszko pod prysznicem -ale rok temu jeszcze nie chwycil. to jest zreszta czesc serii A to historia wyd. Literatura (mam wrazenie, ze sie scigaja na tytuly z NK). cala seria wyglada niezle zreszta...
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
dziękuję za pomoc dziewczyny!
Jagiełłę pod prysznicem i naszą paczkę niepodległość mamy, ale 8-latek pół roku temu jeszcze nie był zainteresowany, spróbuję może raz jeszczeresztę zapisuję i będziemy próbować czytać a przy okazji i 11-latek, który pochłania ksiażki, jedna za drugą, z pewnością skorzysta
a jeszcze am pytanie o tę encyklopedię z serii "Kocham Polskę", Marysiu, pisałaś, że ja macie, która to jest?
Tujo zanabyłam Fajną ferajnę, o dzieciach w powstaniu, ale mogę napisać cos dopiero za kilka dni, jak F. przeczyta![]()
Franio - XII 2004, Julcia - XI 2007, Szymuś - X 2010, Jaś - XI 2013
Tujo o ta
![]()