Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: sine nóżki

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzufik Zobacz posta
    ale to do mamykaliny czy do mnie?
    do obu gdyz poniewaz podobnie sie ten material pod kieszonka i pod plecakiem prostym zachowuje

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta
    do obu gdyz poniewaz podobnie sie ten material pod kieszonka i pod plecakiem prostym zachowuje
    no tak w sumie...
    dzięki Wam !!
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

To ja się podepnę,, mogę?
    moje dziecię też tak ma od niedawna i to bez względu na wiązanie - nawet w dopasowanym pouczyku u taty mu zsiniały:/
    Wydaje mi się, że chusta podociągana dobrze, więc z czego to może wynikać?
    fi jest naprawdę ciężki mimo młodego wieku a nosimy się głównie w ellaroo - moze chusta juz za cienka?

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

tak jak napisała inthilhin: dolna krawędź trzeba zwinąć, tak aby powstała" poduszeczka" pod kolankami. nózki sinieją jeśli bardzo mocno diciągniemy tylko dolna krawędź. wrzyna się ona wtedy w ciało dziecka. czasami pomaga, jesli nie wiążemy na gołe nogi- zakładamy cienkie spodenki, albo getry.
    dociągając chustę nie łapiemy za samą krawędź, ale jednocześnie z krawędzią chwytamy kawałek chusty- dotyczy to krawędzi zarówno dolnej jak i górnej.

w plecaczku nie należy bardzo mocno dociągać krawędzi dolnej, bo oprócz sinienia nózek będzie nam się wysuwał materiał spod pupy.

należy też sprawdzić pozycję dziecka: jeśli nózki są solidnie podkurczone (kolanka na wysokości pępka dziecka) i nie za bardzo odwiedzione na boki (efekt szpagatu), nózki od kolanek mogą zwisać swobodnie to nie powinny sinieć.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Guest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annamamaalexa Zobacz posta
    tak jak napisała inthilhin: dolna krawędź trzeba zwinąć, tak aby powstała" poduszeczka" pod kolankami. nózki sinieją jeśli bardzo mocno diciągniemy tylko dolna krawędź. wrzyna się ona wtedy w ciało dziecka. czasami pomaga, jesli nie wiążemy na gołe nogi- zakładamy cienkie spodenki, albo getry.
    dociągając chustę nie łapiemy za samą krawędź, ale jednocześnie z krawędzią chwytamy kawałek chusty- dotyczy to krawędzi zarówno dolnej jak i górnej.

w plecaczku nie należy bardzo mocno dociągać krawędzi dolnej, bo oprócz sinienia nózek będzie nam się wysuwał materiał spod pupy.

należy też sprawdzić pozycję dziecka: jeśli nózki są solidnie podkurczone (kolanka na wysokości pępka dziecka) i nie za bardzo odwiedzione na boki (efekt szpagatu), nózki od kolanek mogą zwisać swobodnie to nie powinny sinieć.

święta racja pomogło a przy okazji poszukałam wiązania plecaczka hanti i już wogóle bez problemu, choć mała woli prosty plecak

Chustoholiczka
    Miejscowość
    .

Domyślnie

Rzufiku u nas jak u april: przerzuciliśmy się na 2x i problem się rozwiązał. Ale wiem jak bardzo Ty uwielbiasz kieszonkę więc moze spróbuj rozkładac troszkę materiał pod kolankami. Mam takie zdjęcie (całe wiązanie trochę za luźne ale to nie o to tutaj chodzi ) na którym widać o co mi chodzi. Tylko nie wiem czy tak można? parę razy zdarzało mi się tak rozkładać kiedy czułam, ze materiał za bardzo mu się wpija w nóżki. Niech wypowiedzą się ekspertki

http://edu-mata.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
    Syn Pierwszy - 06.2007 r.
    Syn Drugi - 10.2008 r.
    Córka Pierwsza - 03.2014 r.
    Córka Druga - 04.2018

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PodwójnaMama Zobacz posta
    Rzufiku u nas jak u april: przerzuciliśmy się na 2x i problem się rozwiązał. Ale wiem jak bardzo Ty uwielbiasz kieszonkę więc moze spróbuj rozkładac troszkę materiał pod kolankami. Mam takie zdjęcie (całe wiązanie trochę za luźne ale to nie o to tutaj chodzi ) na którym widać o co mi chodzi. Tylko nie wiem czy tak można? parę razy zdarzało mi się tak rozkładać kiedy czułam, ze materiał za bardzo mu się wpija w nóżki. Niech wypowiedzą się ekspertki

Aniu, dokładnie to miałam na myśli piszac ze połę rozkładam w pas. troche pomaga dzięki !! (hehe taaak uwielbiam kieszonkę z konieczności tez )

a.m.a. spróbuję z tym luźniejszym dołem
    dzięki!!!
    (na razie w manduce noszę Havranka i tam w ogóle nie ma problemu )
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Uprawnienia umieszczania postów