Strona 443 z 807 PierwszyPierwszy ... 343393433435436437438439440441442443444445446447448449450451453493543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8,841 do 8,860 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Mellopsów zaczęliśmy czytać jak średni miał 2 lata, choć to było trochę wcześnie. U moich dzieci przesadnie nie chwycili, za to u przyjaciółki mojej córki bardzo - niedawno nam oddali, ale dobrych parę miesięcy trzymali. Obstawiałabym, że dla siedmiolatka może być ciut późno, choć może jako wczesna samodzielna lektura? Musiałabym spojrzeć jaka jest czcionka w środku.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

7 lat kończy w październiku i jeszcze nie przymierza się do czytania to może coś innego polecacie dla wielbiciela Tappiego , Rabarbara itp? Czytamy teraz "Pamiętnik grzeczne psa", ogólnie lubi książki z humorem i przygodami. Zastanawiam się też nad tą Piżamoramą

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    7 lat kończy w październiku i jeszcze nie przymierza się do czytania to może coś innego polecacie dla wielbiciela Tappiego , Rabarbara itp? Czytamy teraz "Pamiętnik grzeczne psa", ogólnie lubi książki z humorem i przygodami. Zastanawiam się też nad tą Piżamoramą
    imo i Mellopsi i Pidzamorama chyba za pozno troche. Preusslera czytaliscie? zwlaszcza Hotzenplotza, ale inne ksiazki tez swietne. Ture Sventon, Joachim Lis - detektywistyczne sie powinny nadac - przygod tam sporo. popatzre potem na polki jeszcze, pewnie cos wymysle...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Domyślnie

Hotzenplotza czytaliśmy i bardzo się podobała Ture Sventon`a chyba już wszystkie. Spojrzę na Joachima Lisa i resztę Preusslera i jeśli jeszcze coś Ci przyjdzie do głowy to będę wdzięczna

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A ja dziś potrzebuję podpowiedzi co kupić 3latkowi o znakach drogowych? Znacie jakąś fajną książeczkę ewentualnie grę, gdzie by były duże rysunki i opisy co i jak?

dianek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    A ja dziś potrzebuję podpowiedzi co kupić 3latkowi o znakach drogowych? Znacie jakąś fajną książeczkę ewentualnie grę, gdzie by były duże rysunki i opisy co i jak?
    wruuu, my mamy znaki drogowe Goki, o takie: http://merlin.pl/Goki-Znaki-drogowe-...6,1644189.html
    młody je uwielbia
    jak nie bawi się nimi standardowo z autkami to traktuje jak.. kręgle dopytuje co na jakim znaku, dlaczego i większość już stosuje prawidłowo podczas zabawy (ale my mamy je od 1,5 roku)

książeczek o znakach niestety nie znam

Domyślnie

A "Jestem najsilniejszy" Mario Ramosa, dla 7-latka?

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

A "Jestem najsilniejszy" Mario Ramosa, dla 7-latka?
    chyba tez juz nie, poczytaj TU. Rodari mi do glowy przyszedl - zwlaszcza Gelsomino w krainie klamczuchow i Niewidzialny Tonino. i jeszcze Prosiaczek Fryderyk (wyd. Jaguar, sa cztery tomy, jak bede miala chwile potem to dokleje link). i ksiazki Pawła Wakuły - mamy dwie, jeszcze czekaja na swoja kolej (O czym szumi las i Na tropach sześcioptaka - wygladaja na fajne). mysle dalej
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Domyślnie

dziewczyny, Czy "Piżamorama" i "Przygody rodziny Mellopsów" to dobry wybór dla prawie 7-latka?
    Mellopsów dałam mojej siedmiolatce jakiś miesiąc temu do samodzielnego przeczytania podczas jazdy samochodem do innego miasta. Czytała całą drogę (ufff, inaczej by zagadała współpasażerów na śmierć), czytała na miejscu w nocy i zasadniczo chyba pochłonęła ją w całości. Coś tam chyba doczytywała następnego wieczoru. Była strasznie dumna, bo to grubaśna książka dla takiej siedmiolatki. Ale tekstu w sam raz i fajne toto, więc u nas był pełen sukces Ja polecam. Drugiej książki nie znam.
    '08, '09, '11, '13

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

Mój czterolatek uwielbia Mellopsów (mówi o nich czule Melopsiki kiedy ich zdejmuje z półki)
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Domyślnie

To już sama nie wiem chyba spróbujemy tych Mellopsów a jeśli możecie coś jeszcze polecić to bardzo proszę

Chusteryczka Awatar sensibileanima
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

dzięki za informacje o traktorze a powiedzcie proszę co jeszcze poza złotą serią gellner warto tej autorki kupić?

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sensibileanima Zobacz posta
    dzięki za informacje o traktorze a powiedzcie proszę co jeszcze poza złotą serią gellner warto tej autorki kupić?
    Nam się jeszcze Wścibscy podobali

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

u Kuby faza na "naicśnij mnie", tak potrząsał, że urwał róg kartki... Normalnie poczułam fizyczny ból
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaiDo Zobacz posta
    znacie "12 ważnych opowieści. Polscy autorzy o wartościach, dla dzieci" warto?
    http://czytam.pl/k,ks_309961,12-waznych-opowiesci.html
    nikt nic?

Doczekałam się Dotarło do nas wznowienie "Jadą, jadą misie" Muchomora - ależ to ciepła książeczka. Chyba stanie się faworytem z muchomorowych śpiewanek

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

chciałam kupić Biblię ks. Rosika z malarstwem - jeszcze w zeszłym tygodniu była na stronie wydawnictwa, zamiast wziąć od razu wzięłam na przeczekanie żeby się skonsultować z mamą komunistki i jak teraz siadłam, to już nie ma. Może ktoś może polecić coś innego fajnego na prezent na komunię - zależy mi, żeby prezent odzwierciedlał religijny kontekst wydarzenia (szukałam w wątku, ale nie znalazłam nic poza propozycją Narnii).

żeby nie było, że tylko po prośbie - ostatnio w Rossmannie chwyciłam Rycerzy ze świata w obrazkach, nie wiem, czemu wcześniej jakoś na nich nie wpadłam - bardzo mi pasują, takie fajne i sensowne (jak na moje oko nie-mediewisty) kompendium rycerskie dla 4-6 latków.

oprócz tego wyciągnęliśmy Naszą paczkę i niepodległość - ostatecznie zabrakło nam a to zdrowia, a to czasu, żeby przeczytać o każdym ze świątecznych dni, ale książka zdecydowanie na tak
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

jul może coś w tym stylu lub

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

co prawda staroć ale czy znacie Henryśkę

moje córki ją bardzo pokochały
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    żeby nie było, że tylko po prośbie - ostatnio w Rossmannie chwyciłam Rycerzy ze świata w obrazkach, nie wiem, czemu wcześniej jakoś na nich nie wpadłam - bardzo mi pasują, takie fajne i sensowne (jak na moje oko nie-mediewisty) kompendium rycerskie dla 4-6 latków.
    Jul, byłam pewna, że to znacie. U nas od dawna trzyma się na top ten mojego małego miłośnika rycerzy. Ja zaś dowiedziałam się sporo o rycerstwie z niej
    niedawno nabyłam coś takiego: http://czytam.pl/k,ks_123941,Bitwa-p...-Boguslaw.html
    Jeszcze nie wyciągałam, ale na pierwszy rzut oka wygląda zachęcająco. Ilustracje może nie powalają, ale są ok. O, może od razu dopiszę do wątku dwujęzycznego.

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

KaiDo - niby dużo znamy, ale jakoś w ogóle tę serię po macoszemu traktuję, mimo że jest bardzo ok... może trochę dlatego, że zazwyczaj książki kupuje netowo, a stacjonarnie od dłuższego czasu mało na książki patrzę bo jakoś księgarni nie mam na trasie, w hiper gdzie robię zakupy czasem zerknę, ale tam nie ma tej serii.

dzięki za Grunwald, wrzuciłam do schowka. BTW - mieliśmy taką Bitwę pod Gunwaldem połącz kropki - zasadniczo bardziej rycerski niż grunwaldzki, trochę naklejek do tych łączeń, ostatnio przy porządkach się zorientowałam, że już cała wypełniona

wruuuu - dzięki. Jakoś do mnie nie przemawia ta komunijna stylistyka. O. Knabita mamy inną dla dzieci i jakoś mnie nie przekonuje, może ta lepsza?
    No i tak cały czas jestem w lesie z tym prezentem komunijnym, natchnienia brak
    żona TEGO Jaśka

Uprawnienia umieszczania postów