dziewczyny jeszcze mam jedno pytanie, wiem że na pewno było bo też gdzieś mi mignęło ale teraz jak na złość nie mogę znaleźć.
mamy otulacze, do środka daję wkłady bambusowe jak na razie. Co może mieć kontakt z pupą a co nie? Bo wiem że niektóre wkłady nadają się tylko do kieszonek
Zamieszczone przez spinek
nie ma ograniczeń, co do tego, co może, a co nie, mieć kontakt z pupą.
Zróznicowanie warte podkreślenia w tym zakresie opiera się o kwestie uczucia suchosci/mokra od pupy.
Uczucie suchosci daje mikropolar, welurek syntetyczny i coolmax.
wkłady, które nie maja warstwy tzw. "sucha pupa" (czyli dajace uczucie suchosci, warstwy welurku, mikropolaru czy coolmaxu) moga równiez byc uzywane samodzielnie w otulaczach (bambus, mikrofibra, poliweglowe, konopie, tetra), tyle tylko, że dziecko bedzie czuło "mokro".
Wszystko zalezy od tego, jaki efekt chcesz uzyskać - mokro czy sucho. Nie ma ograniczeń, jak już napisałam, w tym, co może, a co nie byc uzywane w otulaczach.
Jeżeli twoje wkłady nie mają warstwy sucho, a chcesz by dziecko miało uczucie suchości mo zesz na wkład połozyć dodatkowe wkładki mikropolaru czy weluru (wystepuja w sprzedazy samodzielnie).
kontaktu ze skórą dziecka nie powinna mieć mikrofibra. podrażnia i wysusza. piszą o tym nawet producenci, którzy sprzedają wkłady mikrofibrowe, ale do otulaczy produkują wersję z mikropolarem.
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają