Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustomanka Awatar dita

Domyślnie

co Wam się najlepiej sprawdza na noc? I co ile w nocy przewijacie?

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dita Zobacz posta
    Dawałam formowanki plus wełniaki. Teraz Grubcio na jednorazowkach w nocy, bo jednak bardzo sie wybudzał przy przewijaniu. Mam zamiar wrócić do wielo w nocy bo mi sie pamki kończą a kupowac nie chce

A il razy przewijalam to zalezy ile razy sie obudził..czasem dwa razy a czasem pięć

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dita Zobacz posta
    ja też z noworodkiem na pampkach w nocy byłam i nie przewijałam aż do rana (dzięki temu spała praktycznie 12h, bo jedzenie było w półśnie). A jak była starsza to formowanka+wełniak/otulacz PUL i też bez przewijania do rana i myślę, że jak mi się trafi noworodek jeszcze jakiś to tak będę w nocy pieluchować. Poza tym mojemu egzemplarzowi wcale nie przeszkadza mokra pielucha dlatego w nocy nie przewijam.

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HoliPoli Zobacz posta
    ja też z noworodkiem na pampkach w nocy byłam i nie przewijałam aż do rana (dzięki temu spała praktycznie 12h, bo jedzenie było w półśnie). A jak była starsza to formowanka+wełniak/otulacz PUL i też bez przewijania do rana i myślę, że jak mi się trafi noworodek jeszcze jakiś to tak będę w nocy pieluchować. Poza tym mojemu egzemplarzowi wcale nie przeszkadza mokra pielucha dlatego w nocy nie przewijam.

to miałaś super noworodka, moi noworodkowie to co 2-3h do przebrania bo kupa albo kleksik... karmienie, bulgot w brzuszku, potem w pieluszce i do przebrania... rany, jak dawno to było ...
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylviontko Zobacz posta
    to miałaś super noworodka, moi noworodkowie to co 2-3h do przebrania bo kupa albo kleksik... karmienie, bulgot w brzuszku, potem w pieluszce i do przebrania... rany, jak dawno to było ...
    oj tak, potwierdzam, że miałam super noworodka i niemowlaka też, zupełnie bezproblemowa jest pieluchowo: jedno, wielo, mokro, sucho, PUL, wełna, wszystko ok, żadnych odparzeń, żadnych marudzeń, praktycznie żadnych przecieków i nigdy kupy w nocy. Każdemu życzę takich dzieci

Chustomanka Awatar Mama Lili
    Miejscowość
    Berlin

Domyślnie

U nas tots bots teeny fit i formowanki bambusowe+wełniak. Ale zdecydowanie tots botsy były the best

Chustomanka

Domyślnie

a ja nie mogę się przekonać do formowanek. W nocy używałam Wonderoos V2, super chłonna pielucha, ale teraz jedziemy na pampersach w nocy, bo młody dużo pije i sika i żadna wielo nie wytrzyma takiego siku No ale synek ma 14 m-cy, do 10 m-cy w nocy tylko Wondery.

demona
    Guest

Domyślnie

My juz testowalismy:
    Otulacze:
    bambino mio - najlepszy. Yetta S, bardzo fajny. Kokosi nie najgorszy, ale malutki dla nas. IV zapowiada sie ok za jakis kilogram.
    Prefoldy i wklady
    Prefoldy kikko i tetra

Formowanki
    ecodidi na napy - poprawne, ale mało ekonomiczne, bo malutkie. Ecodidi na troczki - nie sprawdziły sie. Tot botsy bamboozle - rewelacja, na długo wystarcza. IV flanelowe - brak zapiecia jest problematyczny

AIO
    Bumgeniusy - fajnie wygladaja, zgrabne, ale przeciekły. Moze kwestia nabrania chłonnosci.

Uprawnienia umieszczania postów