http://pl.lennylamb.com/products/sho...busowe---3-szt ale widze ze niedostepna chwilowo...
http://pl.lennylamb.com/products/sho...busowe---3-szt ale widze ze niedostepna chwilowo...
Formowanki do wełnianych gatek to dobry wybór. Tylko gatki mi się zawsze ciężko dziecku wciągało, więc raczej tylko na noc taką opcję stosuję (a już baaaaardzo długo nie muszę jej zmieniać pieluchy w nocy)
IMO tetra lux (80x80) dla noworodka jest za duża. Na moją 8miomiesięczną córę jest wg mnie nadal trochę za duża. Jak Ci bardzo nie szkoda to bym ją pocięła no na pół (jeśli chcesz składać w prostokąt). Jeśli chodzi o składanie w samolot to u nas była dobra tak gdzieś po ok 3-4 mcach.
Milovię Ski miałam i dosyć szybko się zaczęły sprawdzać, uzywaliśmy ich od 2giego tyg. Z tym, że ja składałam tetre do nich w prostokąt a wtedy taka typowa 70x80 czy 80x80 to robi masakrycznie duży tyłek dziecku. Lepiej się do tego sprawdzały ręczniczki z ikea ale też podnosiły dupkę. Najlepiej jeszcze coś bardziej płaskiego wymyślićchyba ich wkłady są niezłe jeśli o to chodzi
Jedyny kłopot to taki, że przy moim maluszku to praktycznie kazde przewijanie to była kupa brudząca otulacz, więc przy 4 otulaczach jakie miałam to pranie było ich niemalże non stop a i tak czasem się zdarzalo, że musiałam jednorazową założyć.
Ale są dzieci co raz na trzy dni kupę robią i wtedy z 4 otulaczami spokojnie można sobie dać radę.
Mam nadzieję, że pomogłam trochę![]()
HoliPoli dzięki! Tez sie obawiam, ze otulaczy bede miala za malo.. a o welniakach myslalam najbardziej na wyjscia. Ale to wszystko sie okaze jak malenstwo bedzie. wlasnie Fabian na poczatku zuzywal ok 10-14 pieluch dziennie. Jak sobie przypomne ile to bylo smieci to mi sie slabo robi..Dla mnie to chyba najgorsze zadanie domowe, zeby wyniesc smieci
A no wlasnie ja juz tez zapomnialam co to znaczy zmieniac pieluche w nocy...![]()
To zamelduje, jak to u nas wygląda5 dni w szpitalu było na jednorazówkach bambo nature, jak wróciliśmy do domu to podjęlam próbę z wielo ale zrezygnowałam bo oprócz tots bots teeny fit wszystko co miałam zahaczało o pępęk i go moim zdaniem podrażniało a juz opcja zgeitego brzuszka w wielo drażniącego pępek przy noszeniu w chuście mnie kompletnie zraziła. Pępek odpadł przedwczoraj więc wczoraj cały dzień był wielo
![]()
Ideałem jak na razie sa tots bots teeny fit - mieciutkie, delikatne, malutkie.
Formowanki ecodidi sa boskie ale nie bardzo mam do nich otulacze (kupiłam własnie kokosi i zobaczymy). bambino mio rozmiarowo sa prawie ok ale jednak twarde a Józio ma tak delikatna jeszcze skórke ze jak go coś obciera to mu od razu skórka schodzi. Dobrze sprawdza się otulacz thirsties choć troszkę moim zdaniem jest za szeroki w kroku.
Teraz spi w formowance ecodidi plus stary otulacz grovia ( taki poprzedniej generacji chyba bo mam tez nowe i sa wieksze).
Super idealne sa formowanki imse vimse takie do spiecia snappy no ale mam problem z tym spinaniem, bo mi sie ciagle rozwala. niemniej jednak wielkosciowa te formowanki sa idealne.
Ja się bardzo napaliłam na wielo i chciałam od razu od urodzenia. Po powrocie do domu zakładałam otulacz + tetra pocięta na mniejsze i powiem Wam, że po 2 dniach zrezygnowałam.. Synek miał bardzo grupy pępek o który obawiałam się, że go za bardzo podrażnię. Stosowałam przez ok 2 tygodnie jednorazówki, które podwijałam na pępku. Potem powiem Wam, że najlepiej sprawdzały się otulacz + tetra. Otulacz wełniany z merynosa - najlepszyKieszonki to rozmiarowe 1, te kieszonki OS były OKROPNIE duże. Hi hi w maylily synek wyglądał jak potwór! Po ok 3 miesiącach używałam mniejszych kieszonek - babyetta, milovia. Zainwestowałam w kilka AiO z IttiBitti rozmiarowe ale powiem wam, że u nas się nie sprawdziły...
Ostatnio edytowane przez Stivel ; 13-02-2014 o 07:53 Powód: niedozwolona reklama - Stivel
Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
Pieluchowy blog ekspercki.
Ja nie cierpię! Przy przewijaniu w nocy robią straszny hałas...![]()
To daj mi znać, jak Józio z nich wyrośnie, może sprawdzę.
Z naszych noworodkowych i najmniejszych najlepiej się sprawdzały BumGeniusy bambusowe, o ile dobrze pamiętam... Ale to formowanki...
Wersji z otulaczem nigdy nie polubiłam - za dużo warstw, jak dla mnie...![]()
Aginiu, a które ecodidi masz, same welurkowe czy welurkowo-bambusowe?
PS.potwierdzam- rzepy teeny fit tootsa nie hałasują!
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
Teeny fit to aio.
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
aginia, a otulacze Babyetty XS-S widziałaś? u nas super się sprawdziły
i też właśnie Tots Bots noworodkowemetis, chcesz sprawdzić głośność rzepa? sama jakoś nie zwracałam na to uwagę, ale nie używaliśmy ich w nocy
![]()
marzec 2010 i
kwiecień 2013
Babyetta w porownaniu z kokosi nb jest ogromna.
Czy otulacz kokosi zachodzi na pępek? Bo specjalnie kupiłam na przed odpsdnieciem![]()
demona, podobno nie nachodzi.
a ja mam pytanie - jakie pieluszki dla maluszków lubicie, nie chodzi o rodzaj, ale o wykończenie przy nóżkach - czy obszyte gumki nie ugniatają małych udek, czy lepsze są bez przeszyć?
kurczak 16.03.2010![]()
kurczaczek 8.05.2011
www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
_
BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
kurczak 16.03.2010![]()
kurczaczek 8.05.2011
www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
_
BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**