Strona 46 z 84 PierwszyPierwszy ... 36383940414243444546474849505152535456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 920 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

http://pl.lennylamb.com/products/sho...busowe---3-szt ale widze ze niedostepna chwilowo...

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Cytat Zamieszczone przez Judyta Zobacz posta
    Ja sobie tak wymyslilam, ze bede uzywac formowanek do gatek-welniakow, troche przeraza mnie ilosc warstw u takiego maluszka, zeby mu sie wygodnie lezalo.. Czekam az aginia sie wypowie jak jej sie sprawdzily formowanki ecodidi
    Na chwile obecna mam duzo tetry lux, ale sama nie wiem czy bede jej uzywac, bo jest IMO ogromna, prefoldow sporo, kilka otulacz, jedno aio tots bots, formowanke kokosi i kilka sztuk tetry bambusowej lenny lamb -jest
    Ciekawa jestem jak sprawdzaja sie otulacze milovii od pierwszych dni...?
    Formowanki do wełnianych gatek to dobry wybór. Tylko gatki mi się zawsze ciężko dziecku wciągało, więc raczej tylko na noc taką opcję stosuję (a już baaaaardzo długo nie muszę jej zmieniać pieluchy w nocy)

IMO tetra lux (80x80) dla noworodka jest za duża. Na moją 8miomiesięczną córę jest wg mnie nadal trochę za duża. Jak Ci bardzo nie szkoda to bym ją pocięła no na pół (jeśli chcesz składać w prostokąt). Jeśli chodzi o składanie w samolot to u nas była dobra tak gdzieś po ok 3-4 mcach.

Milovię Ski miałam i dosyć szybko się zaczęły sprawdzać, uzywaliśmy ich od 2giego tyg. Z tym, że ja składałam tetre do nich w prostokąt a wtedy taka typowa 70x80 czy 80x80 to robi masakrycznie duży tyłek dziecku. Lepiej się do tego sprawdzały ręczniczki z ikea ale też podnosiły dupkę. Najlepiej jeszcze coś bardziej płaskiego wymyślić chyba ich wkłady są niezłe jeśli o to chodzi
    Jedyny kłopot to taki, że przy moim maluszku to praktycznie kazde przewijanie to była kupa brudząca otulacz, więc przy 4 otulaczach jakie miałam to pranie było ich niemalże non stop a i tak czasem się zdarzalo, że musiałam jednorazową założyć.
    Ale są dzieci co raz na trzy dni kupę robią i wtedy z 4 otulaczami spokojnie można sobie dać radę.

Mam nadzieję, że pomogłam trochę

Domyślnie

HoliPoli dzięki! Tez sie obawiam, ze otulaczy bede miala za malo.. a o welniakach myslalam najbardziej na wyjscia. Ale to wszystko sie okaze jak malenstwo bedzie. wlasnie Fabian na poczatku zuzywal ok 10-14 pieluch dziennie. Jak sobie przypomne ile to bylo smieci to mi sie slabo robi.. Dla mnie to chyba najgorsze zadanie domowe, zeby wyniesc smieci
    A no wlasnie ja juz tez zapomnialam co to znaczy zmieniac pieluche w nocy...

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

To zamelduje, jak to u nas wygląda 5 dni w szpitalu było na jednorazówkach bambo nature, jak wróciliśmy do domu to podjęlam próbę z wielo ale zrezygnowałam bo oprócz tots bots teeny fit wszystko co miałam zahaczało o pępęk i go moim zdaniem podrażniało a juz opcja zgeitego brzuszka w wielo drażniącego pępek przy noszeniu w chuście mnie kompletnie zraziła. Pępek odpadł przedwczoraj więc wczoraj cały dzień był wielo
    Ideałem jak na razie sa tots bots teeny fit - mieciutkie, delikatne, malutkie.
    Formowanki ecodidi sa boskie ale nie bardzo mam do nich otulacze (kupiłam własnie kokosi i zobaczymy). bambino mio rozmiarowo sa prawie ok ale jednak twarde a Józio ma tak delikatna jeszcze skórke ze jak go coś obciera to mu od razu skórka schodzi. Dobrze sprawdza się otulacz thirsties choć troszkę moim zdaniem jest za szeroki w kroku.
    Teraz spi w formowance ecodidi plus stary otulacz grovia ( taki poprzedniej generacji chyba bo mam tez nowe i sa wieksze).
    Super idealne sa formowanki imse vimse takie do spiecia snappy no ale mam problem z tym spinaniem, bo mi sie ciagle rozwala. niemniej jednak wielkosciowa te formowanki sa idealne.
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustonówka Awatar Gosia_
    Miejscowość
    małopolska

Domyślnie

Ja się bardzo napaliłam na wielo i chciałam od razu od urodzenia. Po powrocie do domu zakładałam otulacz + tetra pocięta na mniejsze i powiem Wam, że po 2 dniach zrezygnowałam.. Synek miał bardzo grupy pępek o który obawiałam się, że go za bardzo podrażnię. Stosowałam przez ok 2 tygodnie jednorazówki, które podwijałam na pępku. Potem powiem Wam, że najlepiej sprawdzały się otulacz + tetra. Otulacz wełniany z merynosa - najlepszy Kieszonki to rozmiarowe 1, te kieszonki OS były OKROPNIE duże. Hi hi w maylily synek wyglądał jak potwór! Po ok 3 miesiącach używałam mniejszych kieszonek - babyetta, milovia. Zainwestowałam w kilka AiO z IttiBitti rozmiarowe ale powiem wam, że u nas się nie sprawdziły...

Chustomanka Awatar Elayla
    Miejscowość
    Sulejówek (wcześniej Wrocław i Warszawa)

Domyślnie

Ja sobie tak wymyslilam, ze bede uzywac formowanek do gatek-welniakow, troche przeraza mnie ilosc warstw u takiego maluszka, zeby mu sie wygodnie lezalo.. Czekam az aginia sie wypowie jak jej sie sprawdzily formowanki ecodidi
    Na chwile obecna mam duzo tetry lux, ale sama nie wiem czy bede jej uzywac, bo jest IMO ogromna, prefoldow sporo, kilka otulacz, jedno aio tots bots, formowanke kokosi i kilka sztuk tetry bambusowej lenny lamb -jest
    Ciekawa jestem jak sprawdzaja sie otulacze milovii od pierwszych dni...?
    Moi chłopcy jak się urodzili byli bardzo maleńcy i formowanki ecodidi pasowały nawet poniżej 3 kg, u nas się sprawdziły także polecam [...]
    Ostatnio edytowane przez Stivel ; 13-02-2014 o 07:53 Powód: niedozwolona reklama - Stivel

Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
    Pieluchowy blog ekspercki.

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aginia Zobacz posta
    Ideałem jak na razie sa tots bots teeny fit - mieciutkie, delikatne, malutkie.
    Aginia, ale one są tylko na rzepy, prawda?
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Chyba tak, na napy nie widzialam. Dla mnie rzep przy takim maluchu jest lepszy bo łatwiej dopasować pieluchę.

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Ja nie cierpię! Przy przewijaniu w nocy robią straszny hałas...

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Te sa mięciutkie i nie halasuja

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

To daj mi znać, jak Józio z nich wyrośnie, może sprawdzę.

Z naszych noworodkowych i najmniejszych najlepiej się sprawdzały BumGeniusy bambusowe, o ile dobrze pamiętam... Ale to formowanki...
    Wersji z otulaczem nigdy nie polubiłam - za dużo warstw, jak dla mnie...

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Aginiu, a które ecodidi masz, same welurkowe czy welurkowo-bambusowe?

PS.potwierdzam- rzepy teeny fit tootsa nie hałasują!
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustofanka Awatar ciocia_wiedzma
    Miejscowość
    Karczew

Domyślnie

tots bots teeny fit to formowanki czy AIO?

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Teeny fit to aio.
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustofanka Awatar ciocia_wiedzma
    Miejscowość
    Karczew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta
    Teeny fit to aio.

Chusteryczka Awatar taniuka
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

aginia, a otulacze Babyetty XS-S widziałaś? u nas super się sprawdziły

i też właśnie Tots Bots noworodkowe metis, chcesz sprawdzić głośność rzepa? sama jakoś nie zwracałam na to uwagę, ale nie używaliśmy ich w nocy
    marzec 2010 i kwiecień 2013

demona
    Guest

Domyślnie

Babyetta w porownaniu z kokosi nb jest ogromna.
    Czy otulacz kokosi zachodzi na pępek? Bo specjalnie kupiłam na przed odpsdnieciem

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie

demona, podobno nie nachodzi.

a ja mam pytanie - jakie pieluszki dla maluszków lubicie, nie chodzi o rodzaj, ale o wykończenie przy nóżkach - czy obszyte gumki nie ugniatają małych udek, czy lepsze są bez przeszyć?
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Domyślnie

sylviontko, ja pieluchowałam od ok. 3mca i wtedy najlepiej sprawdzaly nam sie pieluszki z przeszyciami i wtedy mieliśmy kieszonki M od Ciebie i milovie

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie

sylviontko, ja pieluchowałam od ok. 3mca i wtedy najlepiej sprawdzaly nam sie pieluszki z przeszyciami i wtedy mieliśmy kieszonki M od Ciebie i milovie
    mi chodzi o noworodki, bo one są maleńkie, delikatne, mają chude nóżki, a trzymiesięczne dziecko ma wagę ok 5 kg
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Uprawnienia umieszczania postów