Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Mieszany widok

Chustomanka Awatar nynka87
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ciocia_wiedzma Zobacz posta
    dzięki

Chustonoszka Awatar myolikk
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

A ja mam pytanie do osób, które stosowały małe formowanki-kieszonki dla noworodka, np. ecodidi - co sprawdziło się jako wkład do takich pieluszek? Bo nie wiem, co mogłabym w nie włożyć, żeby nie zrobić dużej pupy. Jednocześnie nie chcę inwestować w te najmniejsze wkłady, bo ona potem tylko jako dodatkowy mogą posłużyć... Póki co mam takich małych wkładów bambusowych 6 sztuk i przy takiej ilości wolałabym się zatrzymać Mam też kilka wkładów bambusowych składanych (kokosi, ecodidi), ale one wydają mi się jednak za duże do tych formowanek i raczej planuję używać ich jako prefoldów.
    Dziękuję za rady i sugestie!

Chustomanka Awatar Agis
    Miejscowość
    Malbork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myolikk Zobacz posta
    A ja mam pytanie do osób, które stosowały małe formowanki-kieszonki dla noworodka, np. ecodidi - co sprawdziło się jako wkład do takich pieluszek? Bo nie wiem, co mogłabym w nie włożyć, żeby nie zrobić dużej pupy. Jednocześnie nie chcę inwestować w te najmniejsze wkłady, bo ona potem tylko jako dodatkowy mogą posłużyć... Póki co mam takich małych wkładów bambusowych 6 sztuk i przy takiej ilości wolałabym się zatrzymać Mam też kilka wkładów bambusowych składanych (kokosi, ecodidi), ale one wydają mi się jednak za duże do tych formowanek i raczej planuję używać ich jako prefoldów.
    Ja używam właśnie te bambusowe wkłady w najmniejszym rozmiarze lub składane na trzy bambusowe mini ekodidi.
    http://agisowo.blogspot.com/

Jaś 12.2010 Matylda 01.2014

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myolikk Zobacz posta
    U nas bambusowe małe wkłady Kokosi sprawdziły się do powiększenia kieszonki one size o jedno rozpięcie nap, a potem jako extra dodatek do otulaczy, niektórych aio i niektórych kieszonek, czyli w użyciu były do końca
    Ja zaczęłam pieluchować z pociętymi ręcznikami z Jyska (takie w kwiaty, biały plus np pomarancz, chyba w 4 kolorach są, najdłużej były miękkie) mniej stwardniały niż ręczniki z Ikei....

Ja jestem natomiast ciekawa czy formowanki ecodidi czy tots bots nie zrobią dużej pupy, czy maluszkowi nie będzie nie wygodnie, nie będzie mu się wyginać kręgosłup?

Chusteryczka Awatar urticea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

a jak jest z one size? wiem, że to zależy od pieluchy, ale czy ktoś pieluchował malucha od początku na one size? co się sprawdza, a co nie?
    najbardziej lubię otulacze flip i małe me, ale zmniejszone na maksa i tak są ogromne... czy nie?
    08.2011 04.2014

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez urticea Zobacz posta
    a jak jest z one size? wiem, że to zależy od pieluchy, ale czy ktoś pieluchował malucha od początku na one size? co się sprawdza, a co nie?
    najbardziej lubię otulacze flip i małe me, ale zmniejszone na maksa i tak są ogromne... czy nie?
    Ja chciałam ale mi przeszło jak porównałam noworodka ze zmniejszonym na maxa one sizem
    jak ktoś bardzo mocno zmotywowany to może się da ale wg mnie nie ma co się męczyć i lepiej kupić mniejsze na te ok 3 miesiące

Chustomanka Awatar fiolka
    Miejscowość
    sielsko pod Krakowem

Domyślnie

Ja przy drugim dziecku chciałam na OS polecieć, ale te pupencje są tak malutkie, że się nawet w pospinanym OS topiły. Dziś wolę jednak rozmiarowe. Dziecku jest z pewnością wygodniej.
    Wicuś 01.2011, Lili 01.2013, Ignaś 10.2014

Chustoholiczka Awatar AneczkaG
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez urticea Zobacz posta
    Ja pieluchowalqm os od 3. tyg. ale to sie pewnie nie liczby, bo mlody miql juz wtedy 5 kg

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
    M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

warto jeszcze zwrócić uwage kupując pieluchy dla noworodka jak się będą zachowywały w momencie noszenia w chuście. Dla mnie np kilka otulaczy odpadło bo choc były dobre rozmiarowo to jednak zbyt sztywne i w momencie ugiecie brzuszka w kieszonce wbijały sie zbyt mocno w brzuszek
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Uprawnienia umieszczania postów