Pokaż wyniki od 1 do 20 z 161

Wątek: Double Hammock czyli plecak z koszulką - instrukcja wiązania

Mieszany widok

Chustomanka Awatar lula_p

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AneczkaG Zobacz posta
    A ja odpadłam
    Nie daję rady zarzucić tej poły na plecki... Podobnie jak nie umiem tego plecaczka dla wierzgaczy, parę tematów niżej...
    Do tego jest ostatnio dzika awantura przy motaniu, już nie tylk wierzganie, ale i dziki ryk, niezaleznie od zabawiania, pląsania, lustra, śmiania się i wszystkiego...
    taki wiek, mój miał podobnie, przerzuciłam się wtedy na MT (na szczęście już siadał), do chusty wróciłam po paru miesiącach.

Chustofanka Awatar soh
    Miejscowość
    Japonia

Domyślnie

Ja osobiscie z plecakiem z koszulka czekam do 14-18 miesiaca zycia. Wtedy male juz sa przyuczone do motania na plecach, maja faze na bycie blisko, wiec motanie na 1-2h zdarza sie czesciej, no i sa ciezsze (ok 10-11kg dzieci dla mnie NAGLE robia sie ciezkie) i dluzsze, co ulatwia motanie w tym plecaku. A takze nawet jak dupkowpadka nie jest idealna nie czuje az takiego ryzyka przy zlym ucisku na kregoslup dziecka, Sumire zwykle po prostu protestuje jak jej cos jest nie tak. A 7-9 mcy to rzeczywiscie wiazaniowa masakra - kluski duze, okraglutkie, chca sie ruszac za wszelka cene, ale czesto wrzucic na plecy po prostu trzeba. Ja tez czesto sie mietkiem ratowalam, lub kieszonka, bo to daje sie szybko przyszpilic, a jeszcze nie ciazy dziecie za duzo.
    Soh i same corki - Majka (08/2007), Kalina (09/2009), Sumire (07/2012), i Amelka (02/2015)

Chustoholiczka Awatar AneczkaG
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lula_p Zobacz posta
    taki wiek, mój miał podobnie, przerzuciłam się wtedy na MT (na szczęście już siadał), do chusty wróciłam po paru miesiącach.
    Na szybko zamotac plecak prosty sie da, choc najlepiej mu w tuli, ma szczęście umie sam usiasc. No i niestety ciezki juz sie zrobil wczesniej, obstawiam ponad 12 kg...
    M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Uprawnienia umieszczania postów