Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 161

Wątek: Double Hammock czyli plecak z koszulką - instrukcja wiązania

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

Dzisiaj podjęłam próbę i byłam bardzo zadowolona z efektu! Zmotywował mnie Twój film Marciula
    Dziecko ząbkujące, bardzo chcące w chuście siedzieć, więc spokojne. Co prawda pod koniec zaczynała tracić cierpliwość ale i tak spokojna była
    Dociągnięte tak se ale odczułam to dopiero po ok 1,5-2h intensywnego sprzątania, gotowania i wieszania prania, czyli spacerek to to nie był. I to też jakoś specjalnie mnie nie ciągneło, więc chyba mogę być zadowolona.
    A wyglądało to tak:

Wygoda jak 150! Będę działać z tym dalej.
    Pytanie mam: Jak bezpiecznie wyjąć śpiące dziecko? Dzisiaj, gdyby nie to, że był mąż to miałabym spory problem..

tabletowo pisane

Skoro tracisz grunt, to się wznosisz! Leć!

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Wyga ja przy wyjmowaniu odwiązuje koszulkę i robie plecak prosty, łapie za poły na ramionach, jedną przerzucam sobie przez głowę, żeby były na jednym ramieniu, łapkę pod dupke dziecia i zdejmuje

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abcd_2007 Zobacz posta
    Wyga ja przy wyjmowaniu odwiązuje koszulkę i robie plecak prosty, łapie za poły na ramionach, jedną przerzucam sobie przez głowę, żeby były na jednym ramieniu, łapkę pod dupke dziecia i zdejmuje
    O widzisz! Nie pomyślałam
    Myślę, że nie obudzi się przy takich manewrach. Ona jak w chuście zaśnie to koniec.

tabletowo pisane

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Wyga, boszszsz, ależ piękna ta Bonita . I fajnie się mieni na pleckach. Półtorej godziny ??? No no to calkiem niezły egzamin.

Ja tez ściągam metodą "na plecak prosty".
    M&M 2006 , M 2009, M 2013, M 2017

Chustoholiczka Awatar Marciula
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ja nawet nie przerzucam poły nad ramię, tylko jedna pod pachą, a druga nad ramieniem i trzymam je z przodu prawą ręką. Powoli pochylam się do tyłu siedząc na łóżku i opuszczam J na nie przytrzymując jego głowę lewą ręką przełożoną nad ramieniem.

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malgos Zobacz posta
    Wyga, boszszsz, ależ piękna ta Bonita . I fajnie się mieni na pleckach.
    Nic mi nie mów. Wpadłam w Bonitę jak ta śliwka

Wieczorem była kolejna tura noszenia, tym razem ładniej udało mi się nałożyć chustę na dziecko i dociągnąć. MEGA SIĘ NOSI!

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

I ja sie zmobilizowalam do wypróbowania DH. Wiązałam 11kg w bawełnianej natce i czułam mniejszy ciężar na ramionach niż w PP w konopnym indio Dziekuje Marciula za filmiki!
    Wyszło nam nawet całkiem całkiem, tylko dzieć z uporem wyjmuje łapki na wierzch.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Isolt wydaje mi sie ze nie krzyzujesz tych pół pod pupą i stąd to wiszenie przy podskakiwaniu. Na tym francuskim filmiku jest wersja DH bez skrzyzowanych pół ale klasycznie te poły powinny sie krzyzować, bo to zapobiega wysuwaniu sie pupy z chusty i utrzymuje rozstaw nóżek.

A poza tym ślicznie wam w tym indiaczu

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

nie mam pojecia o jakie krzyzowanie chodzi??? (to chyba znaczy, ze ich nie krzyzuje)

edit: obejrzalam jeszcze filmiki Marciuli, robie dokladnie jak ona, tylko w druga strone, bo dluzszy bok mam po prawej. Malgos, chodzi ci o te jakby pasy pod pupką co to potem węzeł?
    Ostatnio edytowane przez Isolt ; 04-03-2014 o 19:06
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

No chodzi o to ze jak juz zrobisz koszulke to bierzesz te dwie poly ktore zostaly i przekladasz je do tylu i krzyzujesz pod pupą jak w plecaku prostym, wyprowadzasz poly do przodu i zawiazujesz wezel. U ciebie pod pupa nie widac krzyza tylko jedna pole biegnaca pod obydwoma kolankami.

edit. punkt 9 z instrukcji Marciuli, u ciebie nie ma krzyzowania pół pod pupą

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

moze tak na zdjeciu wyszlo, po tych podskokach. są dwie poły, moze tu lepiej widac?

i nie robie najpierw koszulki, tylko wrzucam z tobolka, potem dluzszy bok zawijam sobie na biuscie i potm od drugiej strony zarzucam. troche jak tu, tylko z tobolka: http://www.wrapyourbaby.com/doublehammockcarry.html
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

Tylko, że te poły są zdaje się źle poprowadzone. Jak je chcesz pod tyłkiem krzyżować to pierw idą na nogach dziecka, krzyżując się i pod, a później wiążesz. Chyba, że źle widzę. Jak patrzę na ostatnie zdjęcie to mi się coś przy lewej nodze nie podoba...

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

inaczej niz na wrap your baby?
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Isolt Zobacz posta
    inaczej niz na wrap your baby?
    Tak samo
    Ale wydaje mi się, że coś nie tak poszło Tobie z tym. Tak jakbyś faktycznie połę z prawej strony przeprowadziła po obu nogach..
    Chyba, że źle widzę o to co wydaje mi się być połą jest dolną krawędzią chusty.

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie Double Hammock czyli plecak z koszulką - instrukcja wiązania

Czy to kwalifikuje sie jako "płaska dupka"?

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustomanka Awatar giovanka
    Miejscowość
    Poznań i okolice

Domyślnie

Zaczelam sie motać w czwórkę - nie wiem po co - chyba po to, zeby zobaczyć jak się dociąga dla odmiany bawelnę. Nie mialam nadziei, że dojdę choc do dwoch trzecich tego wiazania i... dobrnelam do konca. Z mikrowezlem na ogonach, ale ze spokojem! :-D
    Tymek - maj 2011, Maksiu - styczeń 2013, Beniu - październik 2015, Marianka - sierpień 2017

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

bylismy dzisiaj na koszulkowym spacerze. okropnie mi sie chusta wrzyna (wżyna?) w ramiona, pod koniec az mi rece dretwialy. co jest?!
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

pewnie za luzno bylo

A. listopad 2012

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

moze, choc ponaciagalam ile dalo rade, bo robilam z 6 (a nie z 7 jak zazwyczaj)
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

Chustoholiczka Awatar Marciula
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

dzięki dziewczyny ponownie i cieszę się, że nosicie co do długości to grubość chusty też ma znaczenie - grubsze 6 mogą wiązać jak 5 i nie stykać. Ja czasem wiążę z 5 a czasem z 7
    a "pół DH" widziałyście? z 2,5m chusty ale nie proście o instrukcje, nawet nie pamiętam jak to wiązanie się nazywa, chyba dh rebozo? w każdym bądź razie fajne

czy nikt nie ma obiekcji co do treści mojej instrukcji? Jakieś propozycje ulepszenia dla lepszego zrozumienia? Chciałabym aby wszystko było czytelne i łatwe do przyswojenia dla każdego odbiorcy, a wiem, że czasem potrafię dziwacznie pisać dlatego piszcie jeśli coś powinnam zmienić!

Uprawnienia umieszczania postów