Aniafrania, bez lękuU nas bardzo się sprawdził "Wielki piknik" w okolicach 2,5 roku. Sama nie wiem, ile razy braliśmy ją z biblioteki
![]()
Aniafrania, bez lękuU nas bardzo się sprawdził "Wielki piknik" w okolicach 2,5 roku. Sama nie wiem, ile razy braliśmy ją z biblioteki
![]()
nieopatrznie zajrzalam do nowosciw Medii Rodzinie m.in. nowa Krowa Matylda (bawiaca sie w chowanego), Zuzie, Mam przyjaciela piekarza i nowosc w serii z madra mysza - Kiedys i dzis - Zycie codzinnie teraz i 100 lat temu. poza tym Wyspa skarbow w nowym tlumaczeniu i z ilustracjami Roberto Innocentiego (tego od Pinokia i Domu). z jego ilustracjami tez Czerwony Kapturek w wielkim miescie. a na dokladke Dwoje ludzi Iwony Chmielewskiej. ech, w totka trzeba grac
![]()
poza tym odkrylam sposob na ranne wrzaskuny - sniadanie na stole, siadaja a ja czytamnawet sie sami budza ostatnio i to wczesniej niz zwykle. co prawda dobor lektur maja, hmmm dosc specyficzny - ostatnio przeczytalismy cala serie o doktorze Orzeszce, z biegunka na czele (bardzo 'jedzeniowa' lektura, nie powiem
). teraz czytam Wierze w jeze Doroty Sumienskiej i fajne jest, ale poczatek skrocilam - wystarczajaco sie F przejal, ze mama pod kolami samochodu zginela, wolalam mu odpuscic czytanie o smierci rodzenstwa jeza. ale poza tym fajne dosc i sporo wiedzy mimochodem przemycone.
i sie jeszcze pochwale troche - warto czytac, nawet na wyrost, zawsze cos zostaje - ostatnio W oglosil 'na M jest mama i Melchizedek'
a co do Rusinka - to ja nie trawie jego tlumaczen za bardzo, wiec wierszy nawet nie probowalam czytac...
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Mamy wierszyki domowe z biblioteki ale jeszcze nie czytamy. Ostatnio wałkujemy Dranie w tranie Agnieszki Frączek.
Jakieś 2 tygodnie temu F. miał iśc na niezaplanowane urodziny. Nie mieliśmy prezentu i pół godziny na dotarcie na imprezę, więc zaproponowałam, że wybierzemy jakąś książkę z prezentów świątecznych (w sumie chłopcy dostali ponad 20 książek w tym roku). Na co F stanowczo stwierdził: " ooooo, nie, wszystko tylko nie książkę"No nie powiem, że się nie ucieszyłam
A i jeszcze chciałam Wam podziękowac za Pomelo - nie znałam tego wczesniej, a przegladając watek zamówiłam dla młodszego i od świat pozycja obowiązkowa przed spaniem (mamy przeciwienstwa) - a ulubiona strona: chcesz - masz - młodszy czyta: "chcesz didolka - masz didolka"![]()
Ja lubię Rusinka, Miejsce na miotle w jego tłumaczeniu długo było u nas przebojem, Gruffalo już mniej Krzysiowi podszedł (ta pierwsza część), lepsze to było w oryginale
Ja z pytaniem właściwie: znacie może coś dla dzieci (prawie 3 lata) o Robin Hoodzie, byle nie disney? Znalazłam "2 bajki o bohaterach", ale ilustracje mnie odstręczają. Nie musi być po polsku.
Wierszyki domowe lubięMłody słucha też chętnie. Specyficzny humor i zabawa słowami, podoba mi się.
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
A my ostatnio czytamy książki z dzieciństwa mojego i mojej mamy:
Balbina i gawron
O Małgosi co się niczego nie bała
i mój faworyt: Pan Termometr zachorował
Fistaszek jest z nami od lutego 2011
Na przecenie w empiku (stacjonarnie) nabyłam Baśnie Andersena Buchmana - poczytam, dam znać, bo ktoś się pytał. I udalo tez mi się nabyć Gałązkę Ficowskiego!!! bardzo się z tego cieszę, bo już jakiś czas się czaiłamchyba warto było bo niektore pozycje były -50%, tylko u mnie wybór nieduży dzieciowych bo i empik malutki.
to ja się pytałam o baśnie
a który to empik?
synek lato 2008synek wiosna 2011
popatrzcie jakie świetne ceny, m.in. książki Buchmanna, o których była już mowa. skusiłam się na 4 pozycje
i w dziale dla młodzieży Baśniobór po 12 zł, może ktoś szuka
uwielbiam króliczki tzn mój syn uwielbia, ale ta cena powala
http://allegro.pl/kroliczki-na-zimow...886695443.html
a tutaj 10 części dużo taniej
http://allegro.pl/kroliczki-pierre-c...897923634.html
kto mu to za taką kasę kupi ?
Problemw tym, że jest nas czterech
Rafał mąż- 2003, Eryczek- 04.2010, Tymusiek- 05.2012, Staś- 10.2014
i każdy chce przy Tobie LEŻEĆ.
britta, chyba Cie nie lubie:
szkoda, ze tylko jednego Ingpena nie mamy. a jakby ktos chcial kupowac ALicje - to TA jest nowa, na macie i w ogole ach i ochta tansza, za 12 zlotych to to wczesniejsze wydanie, na obrzydliwym swiecacym papierze...
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
a ja Cię britta lubię![]()
a tak w ogole kolejny dowod na to, ze warto czytac - W przywlokl chyba z przedszkola jakies zoladkowe swinstwo, wymiotowal nawet woda - i zaczal sie lodow domagac. on chce i w ryk. zadne tlumaczenia nie dochodza, powoduja tylko zwiekszenie natezenia ryku. wiec zaczelam o Panu Wronie - jak to wyzarl lody, ktorymi mial obkladac guza Mamie Mu - i go brzuch bolal potem - i zadzialalolody zostaly zamienione na czytanie - najpierw o guzie, a potem to juz poszlo
![]()
Czy mogłybyście mi podpowiedzieć jakieś fajne książki dla dwulatka o pociągach? Mamy nową miłość![]()
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.