Strona 309 z 807 PierwszyPierwszy ... 209259299301302303304305306307308309310311312313314315316317319359409 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6,161 do 6,180 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta
    natala, dzięki! Tak pomyślałam właśnie a jaki jest konkretny tytuł? Super by była! Tamtą, którą wklejałam wcześniej już policzył i rozwiązał w 3/4, więc rozglądam się za następną
    dianek, taaak, zdecydowanie jeszcze dodaję do mojej listy "Gruffalo"! To podstawa
    Soul - 10 Little Pingwins Stuck on the Fridge

a Gruffalo to ja bym jednak w oryginale polecala Donaldson jest klasa sama w sobie...

kupilam ostatnio Noc bez ksiezyca i sie gleboko rozczarowalam - nie doczytalam niestety, ze oprocz tlumacza wystepuje tam tez Michal Rusinek jako ten, ktory calosc zrymowal - i o ile ilustracyjnie nam sie podobalo, to imo czytac sie tego nie da... szkoda, bo historia sama w sobie przyjemna bardzo. wiec od rzeczy tlumaczonych przez Rusinka trzymam sie jednak z daleka.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

yena
    Guest

Domyślnie

Jak ja nie cierpie Mamy Mu I Meli w sprawie Meli na zakupach wymienilam nawet kilka maili z naczelna Zakamarkow. Moja corka miala jakos 18 miesiecy jak ja czytalysmy, mowila czytanymi jej ksiazkami I po tej lekturze chodzila I powtarzala: okropna ta pani, okropna babcia. Brrr. Teraz juz zupelnie inny odbior, ale kilka lat minelo
    Musze jej Mame Mu przeczytac po latach, ciekawa jestem reakcji.

Felek I Tola tez sie u nas nie przyjal, ale moze mlodszy polubi.
    Dianek, a Pana Kuleczke znacie? Niewiele jest ksiazek dla dzieci, ktore czytam z wieksza przyjemnoscia

Ja poluje na Tato, poplynmy na wyspe! - bedzie jeszcze kiedys w ksiegarniach czy mam szukac z drugiej reki? Jak myslicie? U nas seria o Tacie jest czytana bez konca, wszyscy je uwielbiamy.

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żuk Zobacz posta
    wruuuu, my alberta mieliśmy od "Sprytnie..", potem dokupiłam, ale to moim zdaniem bez różnicy, bo fabuła między 'tomami' się nie zazębia. A co do mamy mu- raczej nie na rowerze i na drzewie, bo to tomy zbiorcze z opowiadaniami prawie bez ilustracji, mniejszy format- niestety dowiedziałam się o tym dopiero jak kupiłam. Teraz zamawiam 'mm na huśtawce' i mm nabija sobie guza'. Mam nadzieję że trafię
    Co do zazębiania - "Albert i tajemniczy Molgan" musi być przed "Kto obroni Alberta?".
    A nasza ulubiona to "Pospiesz się, Albercie". I właśnie "o ciastkach" - czyli "Sprytnie, Albercie". Choć nie mamy wszystkich... Tylko pięć

ty się ryba nie denerwuj (...)

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

yena - http://allegro.pl/tato-poplynmy-na-w...473237766.html - ciekawe, na stronie ksiegarni jest podane, ze nie ma, a na allegro jest. ale za kazdym razem w ksiegarni wyskakuje blad, jak probuje cos wlozyc do koszyka, nie tylko Tate - moze napisz bezposrednio do Bony i sprawdz czy maja - oni pomocni sa bardzo wynika z moich doswiadczen (http://www.wydawnictwobona.pl/)
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustomanka Awatar żuk

Domyślnie

Ryba, ano o tym nie pomyślałam- Molgana i kto obroni akuratnie mamy

Powiedz mi, a zapomnę,
    Pokaż mi, a zapamiętam,
    Pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
    -Konfucjusz-

Pracownia WyszłoSzydło- fejsbuk

yena
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    yena - http://allegro.pl/tato-poplynmy-na-w...473237766.html - ciekawe, na stronie ksiegarni jest podane, ze nie ma, a na allegro jest. ale za kazdym razem w ksiegarni wyskakuje blad, jak probuje cos wlozyc do koszyka, nie tylko Tate - moze napisz bezposrednio do Bony i sprawdz czy maja - oni pomocni sa bardzo wynika z moich doswiadczen (http://www.wydawnictwobona.pl/)
    jak zwykle najprostsze rozwiazania sa najlepsze. dziekuje! oczywiscie, ze napiszę

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

pytam tu, bo wiecej osob zaglada regularnie - czy Miffy po polsku jest tekturowa czy papierowa? bo wlasnie wrzucam kroliki (i zajace tez beda, bo ogolnie malo znalazlam) w watek tematyczny a mamy tylko po angielsku...

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja jeszcze co do królików. Znalazłam takie:
    -Flipek
    - Listy od Felixa
    -Aksamitny królik - Ale to chyba dla starszych dzieci
    - Powiastki Beatrix Potter - nie wiem czy ta książęczka dla takich maluchów jest dobra

Jutro lub pojutrze zajrzę do biblioteki i zobaczę sobie część tych ksiazek

I w Kubusiu Puchatku też jest królik
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniaszew Zobacz posta
    Ja jeszcze co do królików. Znalazłam takie:
    -Flipek
    - Listy od Felixa
    -Aksamitny królik - Ale to chyba dla starszych dzieci
    - Powiastki Beatrix Potter - nie wiem czy ta książęczka dla takich maluchów jest dobra

Jutro lub pojutrze zajrzę do biblioteki i zobaczę sobie część tych ksiazek

I w Kubusiu Puchatku też jest królik
    wlasnie wrzucam ksiazki w watek tematyczny (http://www.chusty.info/forum/showthr...47#post2118947), za jakas godzine powinnam skonczyc caly problem polega na tym na tym, ze wiekszosc jest o... zajacach a nie krolikach - Feliks, Jajunciek, nawet Felek i Tola wbrew temu co napisalam gdzies wyzej... Nawet nie wiesz jak bardzo Cie kocham tez Aksamitnego mamy, ale jeszcze nie czytalismy. o Potter pamietam - u nas sie nie czyta odkad F dostal histerii przy Kroliku Piotrusiu dzieki za podpowiedzi! a po angielsku jest troche - przynajmniej troche wygrzebalam z polek, tez zaraz wrzuce...

a jak skoncze kroliki to sie wezme za zajace - tych jest wiecej

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

pytam tu, bo wiecej osob zaglada regularnie - czy Miffy po polsku jest tekturowa czy papierowa? bo wlasnie wrzucam kroliki (i zajace tez beda, bo ogolnie malo znalazlam) w watek tematyczny a mamy tylko po angielsku...
    Są dwie tekturowe dla zupełnych maluchów. I ileś tam w twardej okładce z cienkimi kartkami z większą ilością tekstu - tak po jednym zdaniu na stronę dla dwulatków powiedzmy.

Jest też dla maluchów Ciekawski George i królik: http://bonito.pl/k-90234411-ciekawski-george-i-krolik
    Ostatnio edytowane przez murmle ; 12-08-2014 o 21:10
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez murmle Zobacz posta
    Są dwie tekturowe dla zupełnych maluchów. I ileś tam w twardej okładce z cienkimi kartkami z większą ilością tekstu - tak po jednym zdaniu na stronę tak dla dwulatków powiedzmy.

Jest też dla maluchów Ciekawski George i królik: http://bonito.pl/k-90234411-ciekawski-george-i-krolik
    dzieki - my mamy wlasnie te papierowe z tekstem - tylko po angielsku - i nie wiedzialam jak byly po polsku - czy na papierze czy tekturze wydane. a tego Georga nie znam, wiec tym bardziej dziekuje - malo tych krolikow po polsku jakos wyjatkowo...

kolejne pytanie - czy w parku Percy'ego w polskiej wersji mamy kroliki czy zajace?
    Ostatnio edytowane przez natala ; 12-08-2014 o 21:26

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie

kolejne pytanie - czy w parku Percy'ego w polskiej wersji mamy kroliki czy zajace?
    króliki

i jeszcze Mały króliczek i jego magiczna marchewka i inne z serii
    Ostatnio edytowane przez britta ; 12-08-2014 o 21:52

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez britta Zobacz posta
    króliki
    dzieki, to wrzucam w kroliczy watek

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Natalo, widze ze masz juz swoje miejsce http://www.chusty.info/forum/showthr...=1#post2929371
    serdecznie gratuluje!!!
    I chociaz doprowadzasz mnie do bankructwa, to i tak tworzysz jedne z moich najulubienszych miejsc na tym forum
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

a wątek zostanie przeniesiony?
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

gratulacje, natala
    właściwa osoba na właściwym miejscu
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Wow! nareszcie ale się cieszę
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi przy następnym zamówieniu na pewno znajdzie się jakiś Albert i Mama Mu

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eyja Zobacz posta
    Natalo, widze ze masz juz swoje miejsce http://www.chusty.info/forum/showthr...=1#post2929371
    serdecznie gratuluje!!!
    I chociaz doprowadzasz mnie do bankructwa, to i tak tworzysz jedne z moich najulubienszych miejsc na tym forum
    Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    gratulacje, natala
    właściwa osoba na właściwym miejscu
    Cytat Zamieszczone przez Chani Zobacz posta
    Wow! nareszcie ale się cieszę
    ze tak zbiorczo podziekuje - ale watkow by nie bylo, jakby nie wszyscy piszacy, ja to tylko ogarniam - wiec moje podziekowania dla wszystkich

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    a wątek zostanie przeniesiony?
    tak, wszystkie ksiazkowo-dzieciece beda teraz w jednym miejscu.

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Natala kocham po prostu :*

Uprawnienia umieszczania postów