Pokaż wyniki od 1 do 20 z 531

Wątek: Jak ubierać? >>> JESIEŃ I ZIMA <<<

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Patent jedyny to chyba jak się w tobołku wrzuci, wtedy nie powinno się nic zbytnie popodnosić. Jak wrzucasz inaczej, to raczej nie ma szans, chyba że ktoś drugi dziecku popoprawia bluzki. A jak z przodu to zostaw trochę luzu przed wiązaniem między Wami i popraw. Ja małą córę jednak nosiłam w jednoczęściowych ciuchach i tyle.

Oj ja też widzę codziennie, jak te dzieciaki są naubierane do żłobka. Kurde dwuletnie dziecko to już nie ma problemów z termoregulacją i nie musi mieć grubych spodni i rajstop zimowych przy 15 stopniach!
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Domyślnie

hehe, to mój dwulatek wg Waszych kryteriów kwalifikuje się na biedne przegrzewane dziecko, ale że sam tak chce, to już olałam i zakłada ciepłą bluzę, kurtkę, czapkę itd. I wybiera te grubsze spodnie z szafy. Nawet wątek zakładałam na ten temat

A jeśli chodzi o dogrzewanie plecków, to faktycznie ubieram do chusty jedną warstwę mniej (czyli załóżmy body z długim tylko - przy okazji body likwiduje problem podwijającej się bluzki), sama też tylko bluzka, a na nas zarzucam szeroki rozpinany sweter i tym owijam, jeśli zrobi się chłodniej. Można mieć też jakiś większy szeroki szal i owinąć tym siebie i małego.

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez julaac Zobacz posta
    hehe, to mój dwulatek wg Waszych kryteriów kwalifikuje się na biedne przegrzewane dziecko, ale że sam tak chce, to już olałam i zakłada ciepłą bluzę, kurtkę, czapkę itd. I wybiera te grubsze spodnie z szafy. Nawet wątek zakładałam na ten temat
    Oh nie, jeśli wiesz, że jest mu zimno to ubieraj tak jak uważasz za stosowne
    Kacper 2016 - Paskud

Chustoholiczka Awatar AneczkaG
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nautika Zobacz posta
    Oj ja też widzę codziennie, jak te dzieciaki są naubierane do żłobka. Kurde dwuletnie dziecko to już nie ma problemów z termoregulacją i nie musi mieć grubych spodni i rajstop zimowych przy 15 stopniach!
    Ja słyszałam, że biegające dziecko się powinno jedną warstwę mniej niż dorosły ma na sobie
    U nas F. w samym krótkim rękawku - aż się pielęgniarki na szczepieniu zdziwiły, ale Młody nie był zimny, nie ryczał, że mu źle, więc chyba było ok.
    M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U nas wczoraj 20-22 stopnie, ja bawełniana trykotowa bluzka z długim rękawem, mały tak jak po domu (body z długim rękawem+rajstopki),cieńka czapeczka, na to chusta i było nam odorbinę za ciepło!

Musisz metodą prób i błędów sprawdzić, jak wam dobrze jest, jak grzeje słońce, jak wieje wiatr. Ja generalnie zmarzluch jestem, szczególnie przy niskich temperaturach. A co do chusty, to w kieszonce jest taka fajna opcja,że można rozłożyć poły boczne i są dwie warstwy dodatkowo więcej .
    M&M 2006 , M 2009, M 2013, M 2017

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AneczkaG Zobacz posta
    Ja słyszałam, że biegające dziecko się powinno jedną warstwę mniej niż dorosły ma na sobie
    U nas F. w samym krótkim rękawku - aż się pielęgniarki na szczepieniu zdziwiły, ale Młody nie był zimny, nie ryczał, że mu źle, więc chyba było ok.
    O widzisz, zapomniałam o tym
    Kacper 2016 - Paskud

Chustomanka Awatar len_a

Domyślnie

A ja mam pytanie, (przepraszam jeżeli było), bo w chuście nie należy nosić dziecka w kombinezonie, tylko pod wspólną kurtką. A jak to jest z nosidełkiem?

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasiaaparatka Zobacz posta
    A ja mam pytanie, (przepraszam jeżeli było), bo w chuście nie należy nosić dziecka w kombinezonie, tylko pod wspólną kurtką. A jak to jest z nosidełkiem?
    można, aczkolwiek dociąganie jest trudniejsze

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasiaaparatka Zobacz posta
    Ja w nosidełku też noszę czasem w kombinezonie. Wszystko się o dociąganie rozchodzi, ale w chuście i kombinezonie nosiło mi się fatalnie. W nosidle i kombinezonie było ok.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Uprawnienia umieszczania postów