Ja motam pod kurtkę ale raczej nie jestem zmarźluchem, chociaż mam kurtkę dla dwojga w najbliższych planach zakupowych. Na razie ta nasza zima całkiem wiosenno-jesienna ale muszę pomyśleć o czymś na mrozy.
jestem dość nowa w temacieale wczoraj był nasz pierwszy spacer w mało idealnym kangurku (licze że kwestia wprawy
). Jednak nasuneło mi się pytanie, ze względu na brak ubrań dla dwojga, opatuliłam nas w polar i kurtkę i zapięłam małemu po główkę, wszystko git ale mały z jednej strony miał moje ciało a z każdej innej polar i kurtke dość ciasno przy sobie i buzi nie miał na zewnątrz, nie udusi mi się tak? ma on w ogóle czym dychać
Nie chciałam zamka bardziej otwierać bo wiałoby mu w plecy, wystawała tylko tylnia część główki z czapką. Planuje już zakup polaru dla 2jki ale nie wiem jeszcze kiedy będę go mieć
Kangurka Ci się udało zamotać!
Gratulację!
Noście się spokojnie, po za tym czujesz, czy M. oddycha![]()
Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
Kacper 2016 - Paskud
Maksymilina 2019 - Gustlik
Mówiłaś, że lepszy więc staram się go ćwiczyćdziś w ogóle fajnie wyszedł w sensie dociągnięte było super, do momentu aż małemu chusta spod tyłka nie wyszła :/ więc pewno wiele do poprawy
![]()
Czuć niby czuje, ale tak dziwnie, że on taki tam owiniętyno ale na pewno mu ciepło
![]()
Przeczytałam cały wątek i nadal nie bardzo wiedziałam w co nas ubrać.
Dla wzrokowców wklejam w co ubrałam (oprócz body z długim rękawem) mojego Bąbelka dziś na 10 stopni + słońce + wiatr + 2x, spacer ponad 1h.
Od powiewów mocnego wiatru dodatkowo osłaniałam nas na chwilę wiatrówką, ale nie mieliśmy jej na sobie.
Jak na pierwszy raz myślę, że wyszło w miarę oki, na pewno trochę za ciepło od strony brzuszka, a stópki lekko chłodne.
Będziemy próbować dalej.
![]()
Adaśko 12.2013i Basieńka 03.2017
Dziękuję!
A jeszcze miałabym taką małą prośbę dla wszystkich piszących, żeby podawać konkretne warunki atmosferyczne, na pewno pomoże to początkującym chusto-mamom. Niestety wiele wpisów odnosi się do "obecnej pogody" i weź tu teraz dojdź jaka pogoda była np. w lutym 2012 w Poznaniu.![]()
Niby nowy wątek, w końcu mamy wiosnę, no ale... Musze wyjść z Mikołajem do miasta. Pewnie odwiedzimy kilka sklepów. Pogoda piękna. Slonko, w nim już 15 stopni, lekki wiaterek. Jak myślicie? Kurtka do noszenia i cienko pod kurtkę, czy bodziak z krótkim rekawem, bluzka i bluza polarkowa. Dodam, że dojeżdzamy samochodem, więc wiązać będę na dworze.
Pawel 2006Milia 2011
Mikolaj 2013
Ja bym chyba wzięła kurtkę, którą można rozpiąć w razie czego - w słońcu, w sklepie. Ostatnio w taką pogodę byliśmy bez kurtki i w słońcu było nam strasznie gorąco, a w cieniu i z lekkim wiaterkiem w sam raz. Ostatecznie spacer okazał się dość męczący przez te zmiany.
Wybrałam wariant z krótkim bodziakiem, cienką, bawełnianą bluzeczka i polarkowa (też z tych cienszych) bluza a właściwie całym dresikiemrajstopki i bawełniane skarpetki z frotka na nóżkach. Miałam na sobie cienką tunike z krótkim rekawem, lekki rozpinany sweterek,na to letnia, rozpieta kurtka. Było ok. Mały się nie spocil, momentami mnie było cieplawo.
Ostatnio edytowane przez ema ; 29-03-2014 o 14:14
Pawel 2006Milia 2011
Mikolaj 2013
Ja dziś założyłam małemu polarek, bodziak, rajstopki i skarpetki i było idealnie. Momentami było troszkę duszno we Wrocławiu, ale to był idealny komplet na dzisiejszy spacerek.
Skarpety narciarskie w super cenie!
Ja w sumie mam trochę skandynawskie podejście do tematu. Wolę, żeby dziecko się nie przegrzewało
Jest co prawda lato, ale...
Nóżki dziecia się bardzo wyziębiają. Co zakładacie? Coś mi się obiło o uszy że getry... polecicie jakieś ? Znalazłam takie:
http://mamazen.pl/getry-dla-dzieci-sowy-braz.html
http://mamazen.pl/getry-hoppediz-wel...uplikat-1.html
Warto ? Może są jakieś tańsze lub lepsze?
Maj 2014i Marzec 2016
Halo halo! Idzie jesień! Proszę o jakieś wskazówki na nadchodzący sezon![]()
Maj 2014i Marzec 2016
Przeglądałam ofertę BONPRIX i znalazłam kurteczkę ciążową z panelem dla dziecka, może ktoś będzie zainteresowany...http://www.bonprix.pl/style/kurtka-s...360&return=ref
Ojej jak się cieszę, że znalazłam ten wątekUbieranie dziecka jest chyba trudniejsze niż wiązanie a jestem początkująca!!
Gdybym teraz miała mieć noworodka na zimę, pewnie kupiłabym przede wszystkim kurtkę dla dwojga![]()
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
A polecacie polary dla 2-ga od PENTELKI?
I jaki rozmiar dla jakiego dziecka?![]()