przyszedł do mnie otulacz Bambino mio, najfajniejszy jak do tej poryNajbardziej mi przypomina moje ulubione BBH.
przyszedł do mnie otulacz Bambino mio, najfajniejszy jak do tej poryNajbardziej mi przypomina moje ulubione BBH.
jeszcze super fajne sa ecodidi s-xs na takiego malego maluszka
jesli ktos lubi welne. mieciutki malutki, dla mnie ekstra![]()
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
i kokosilepsze od BambinoMio, bo bardziej elastyczne i miękkie
![]()
Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13
zaglądam, bo szukam natchnienianie mam doświadczeń z noworodkiem, a i moich ulubionych pieluch już nie ma na rynku (BBH i MS).
Mam na stanie
Pieluchy
12 formowanek Ecodidi XS welurowych na napy - milusie i ładne, pokładam w nich nadzieję ale po pierwszym praniu trochę zaczęły się sypać, mam nadzieję że tylko ten raz.
1 formowanka Ecodidi XS na troczki jw
10 wpinek Ecodidi XS (ale chyba się nie zaprzyjaźnimy)
2 formowanki bitti boo bo bardzo tanio dorwałam na wyprzedaży
1 SIO itti bitti S jw
3 formowanki bamboozle size 1 - tu nie mam zastrzeżeń, prócz wielkości, nawet 1 jest duża.
30szt. tetry bawełnianej
20szt tetry bambusowej - to na potem bo gruba
Otulacze
2 wełniane Ecodidi XS- hmm, zobaczymy
2 pulowe IV roz S
1 bawełnany IV
1 wełniany IV
3 wełniaki Storczena rozm 1 (2szt nowa wersja, 1 stara)
1 pulowu Bambino Mio - do 5kg - ten jest miniaturowy w porównaniu do IV, więc jestem zupełnie skołowana co będzie pasować
Wkłady różne, myślę o jakichs prefoldach (JAKIE??????), zeby dokupić. Ogólnie skłaniam się ku tetrze.
Wszystko kupowałam na wyprzedazach, okazjach, więc będę testować i zobaczę co mi pasuje.
Ostatnio edytowane przez demona ; 12-10-2013 o 10:52
tetra na poczatek bedzie za duza chyba ze potniesz
Maja 16.08.2009
Pola i Lena 04.06.2013
U nas tetra od samego początku była OK. Mały ważył 3,5kg. Z nadmiaru długości robiłam zakładkę na brzuszku. Mam najzwyklejszą, cienką, żadną tam lux![]()
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
Jakie wymiary tetra?
Ekodidi otulacz lepiej z cienkiej wełny nie grubej (są w obiegu oba rodzaje).
IV roz. S to jaki przedział wagowy? Są 3-6kg i 5-7kg i te większe to S, będą dobre od jakiegoś 3 miesiąca.
Bambino Mio do 5kg też są dwa rodzaje - jeden nowszy mini mini z falbankami i zaślepkami przy rzepach, byłby dobry nawet na wcześniaka, super na początki pieluchowania, a drugi starszego typu bez zaślepek i z bardziej sztywnymi rzepami, większy, może nie być dobry od samego początku, ale potem wszystko się pod nim ładnie mieści, zgrabny jest.
Tetra 70x80, ale cienka w miarę, wchodzi cała w kieszonkę OS.
Ecodidi mam ten cienki,
IV PULowy 4-9, a bawełna i wełna 5-8. To sa S i rzeczywiście mogą być za duże, widziałam, że jeszcze są XS.
Bambino mam ten nowszy, maluteńki. Chyba jeszcze jeden dokupię.
A i mam masę ręczników z IKEA, przy Wiciu rocznym nawet używałam.
Patrzyłam jeszcze na Little Lamb i tam na stronie są zestawy próbne wychodzi 50 euro z przesyłka za
* 1 Bamboo Shaped Nappy
* 1 Cotton Shaped Nappy
* 1 Microfibre Shaped nappy
* 1 Bombproof wrap (to use with the above styles)
* 1 Sized Pocket Nappy with Bamboo Insert
* 1 OneSize Pocket nappy with bamboo booster
jak ich otulacze?
Ostatnio edytowane przez demona ; 12-10-2013 o 19:33
Ja się z Little Lamb nie polubiłam. Mam formowanki bambusowe i one robią bardzo grubą warstwę na rzepach. Otulacz do nich jest w miarę duży i bardzo wysoki. Z formowanką to jeszcze się jakoś wypycha i wygląda ok, ale sam to po pachy, powinien być krótszy gdzieś o połowę. Z formowanek bambusowych tych, które miałam to tots bots wydawało mi się najzgrabniejsze, otulacza nie miałam, ale chętnie bym się skusiła przy kolejnym
Myślę, że brakuje Ci czegoś pośredniego między IV a tym malutkim Bambino Mio. Raczej szybko z niego wyrośniecie (u mnie od starczył do 2,5 miesiąca a pieluchuję dość drobną pupinkę). Moim zdaniem dobrze się sprawdzają otulacze polskie mam forumowych - Kokosi NB jest super, poza tym babyetta, może ecodidi, nie wiem, u mnie wełenka nie przylegała ładnie przy nóżkach. Stare Bambino Mio też jest fajne, choć urodą mu daleko do poprzednich i pul sztywniejszy. Z zagranicznych nie mam doświadczenia, ale przyjrzałabym się tots bots lub cottom bottom.
Tetry też nie lubię póki co. Ale mam dużą tetrę - 80x80 i 70x80 zwykłą i lux. Teraz jak się uprę to jeszcze w latawiec jak złożę to pod otulacz się upchnie, ale na noworodka nie ma szans. Nie lubię w takiej dużej tetrze tego, że niby pod pupą trochę materiału, ale w pasie dzieć poowijany jakby miało coś przypadkiem pępkiem się wylaćDo latawca to tetra 60x60 mogłóaby sie sparwdzić szybciej , a najlepiej i mniejsza. Wiem, że na pewno Kikko takie ma, ale jak to Kikko - drożyzna. Ja tetrę cięłam.
A te ręczniczki to jakie wymiary mają? Moje małe to 30x30 i da radę ich użyć tylko do za dużych otulaczy, 30cm to za długie, z mniejszych mi wystają. Dla mnie były za długie na początek. Przymierzałaś je do swoich otulaczy? Wchodzą zgrabnie? Już lepiej mi pasowały 30x50, składałam na pół i na trzy, wychodził wkład o wymiarach 25x10, dla mnie idealny, prawie jak prefoldy z żółtym obszyciem (3cm krótszy tylko chyba). Ale to też nie na noworodku, ale koło 2,5 miesiąca właśnie.
za mna chodzi taki zestaw http://www.gnappies.com/shop/getting...e-baby-nappies
Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)
Yellowstone - dziękuję! Nie lubię takiej grubej warstwy forty bambusowej, więc zrezygnuję z Littlelamb
Ręczniki mam 30x50, IKEOWe za 1zł
Marciasone - a to sa otulacze + wkłady? Miło wyglądają. Ale wkłądy są jednorazowe??? Co potem, da się dopasować wielo?
edit: doczytałam, ze sa wielo też. I discount jest![]()
Ostatnio edytowane przez demona ; 13-10-2013 o 15:24
wklady jedrazowe degradowalne ale wielo tez mozna dokupic.wklady inne mozna dopasowac.
mialam dla zu L i prucz orginalow pakowlamwklady sucha pupa z flipa i paowaly.
dla malucha mysle ze reczniczki/pocieta tetra sie tez nada.
a jaka ta znizka?
demona jakbys kupowala to daj znacbo moze bym brala tez
![]()
Ostatnio edytowane przez mTuśka ; 13-10-2013 o 16:28
Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)