Strona 36 z 84 PierwszyPierwszy ... 26282930313233343536373839404142434446 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 720 z 1664

Wątek: pieluchowanie noworodka - zbiór rad

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez husky Zobacz posta
    to teraz ja spisze moj stosik na blizniaczki, powieddzccie ile czego mi brakuje?
    na wyjscia i noce raczej jednorazowkami bede sie posilkowac

2x otulacz BM newborn
    2x otulacz assunta tiny baby PUL
    2x otulacz assunta tiny baby minky
    2x otulacz BM 5-7kg
    2x otulacz tots bots 0 (dosc duzy)
    4x otulacz xs/0 onelife (rozmiarowo podobne do BM 1)
    2x otulacz onelife rozm 1 (wielki jak na moj tylek...)
    10-12x formowanki HM (flanelowe, flanela- mikropolar, flanela-frotte, aksamit-mikropolar, bawelna-mikropolar)
    8 mniejszych i kilka wiekszych
    15x tetra cienka z allegro 60x80cm
    6x wklady HM frotte 2/3 warstwy plus flanela/mikropolar
    1x wkladka bamus/mikrofibra
    4x wkladka 2warstwy froty bambusowej 420 (dopiero beda szyte)
    15x wkladka sucha pupa z koca ikea
    do tego chce dokupic reczniczki z ikei plus kilka muslinow z ikei i flanele lux 140 z allegro. tylko powieddzccie ile czego?
    na dwojke dzieci rzecz jasna

husky o mama mia
    ja liczyłam max po 4 otulacze na dziecia jak sobie wstępną listę robiłam. Mam zamiar tym razem głównie wełnę wypróbować, zobaczymy jak to wyjdzie
    OS mam dość sporo jeszcze po Adasiu zostawionych, ale malutkich pieluch nic, więc muszę się zaopatrzyć
    zastanawiam się tylko czy lepiej głównie tetrę czy formowanki...
    Alex 2008, Adaś 2010, Emma i Tymon 5/01/2014

Doula/ Certyfikowany Doradca Laktacyjny/Doradca noszenia po kursie ClauWi

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

marcy w sumie nie mam tego duzo bo jesli wychodzi otulaczy na jeden rozmiar to po 3 otulacze newborn na kazda corcie i po 5 pozniej mniej wiecej w rozmiar wiecej.
    ale wkladow mam malo i tez nie wiem co pokupowac wlasnie czy wklady czy tetre

moj stosik powiekszyl sie o:

jeden AIO OS tots bots
    8 formowanek flanelowych- bez wkladu czyli 2 warstwy flaneli
    plus moich 8 HM z wkladami
    wiec lacznie mam 16 formowanek a nie 10-12 jak pisalam
    Ostatnio edytowane przez husky ; 15-08-2013 o 16:56

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

Bardzo wygodne chlonne i super miękkie są wkłady składane bambusowe! I schna szybciutko
    My mamy od kokosi. Bardzo polecam!!! I do tego wełniane otulacze! My mamy Ecodidi i jest ekstra!
    Super zestaw dla noworodka
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kreska Zobacz posta
    Bardzo wygodne chlonne i super miękkie są wkłady składane bambusowe! I schna szybciutko
    My mamy od kokosi. Bardzo polecam!!! I do tego wełniane otulacze! My mamy Ecodidi i jest ekstra!
    Super zestaw dla noworodka
    Alas is cos takiego mi godzinie głowie tylko sie zastanawiam czy wkłady same cze formowanie bambusowych tez dokupić.
    Zrobiłam dziś remament w pieluchach po Adamie, na 2 tego na pewno nie starczy.
    Alex 2008, Adaś 2010, Emma i Tymon 5/01/2014

Doula/ Certyfikowany Doradca Laktacyjny/Doradca noszenia po kursie ClauWi

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

uaktualniony stosik

2x otulacz BM newborn
    2x otulacz assunta tiny baby OS PUL
    2x otulacz assunta tiny baby OS minky
    2x otulacz BM 5-7kg
    2x otulacz tots bots 0 (dosc duzy)
    4x otulacz xs/0 onelife (rozmiarowo podobne do BM 1)
    2x otulacz onelife rozm 1 (wielki jak na moj tylek...)
    16x formowanki HM (flanelowe, flanela- mikropolar, flanela-frotte, aksamit-mikropolar, bawelna-mikropolar)
    8 mniejszych i kilka wiekszych
    15x tetra cienka z allegro 60x80cm
    5x wklady HM frotte 2/3 warstwy plus flanela/mikropolar
    5x wkladka bambusowa (kilka ma wszyta wkladke sucha pupa)
    30x wkladka sucha pupa z koca ikea
    6x prefold flanelowy niemowlecy
    do tego chce dokupic reczniczki z ikei plus kilka muslinow z ikei i flanele lux 140 z allegro. tylko powieddzccie ile czego?
    na dwojke dzieci rzecz jasna

Chustoholiczka Awatar stokrotka.a
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Dziewczyny na kilku str. przewija sie temat musliny ikea - plisss : jak one wyglądają? Na jakim dziale szukać?
    Ostatnio edytowane przez stokrotka.a ; 18-08-2013 o 08:12
    Sara. 23.01.2008 Lena. 15.11.2010 Laura. 1.08.2013
    http://jogazycia.pl/harmonogram-zajec/

Chustomanka Awatar RoxieSTB
    Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stokrotka.a Zobacz posta
    Dziewczyny na kilku str. przewija sie temat musliny ikea - plisss : jak one wyglądają? Na jakim dziale szukać?
    http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/60203764/

Chustoholiczka Awatar stokrotka.a
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

RoxieSTB dziękuję
    Sara. 23.01.2008 Lena. 15.11.2010 Laura. 1.08.2013
    http://jogazycia.pl/harmonogram-zajec/

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Musliny są na dziecięcym, koło akcesoriów do karmienia i przewijania

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

probowalam dzisiaj zalozyc wielorazowke mojej jednej corci bo po antybiotyku maja taki mocz ze przy siku pampek sie do dupki przykleja... ale niestety i BM i Assunta sa za duze- tak sa oki ale male maja chudziutkie nozki i jest tam za duzo miejsca. no ale male waza 2100g

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

husky moja dopiero gdzieś od 4 kilo tak naprawdę nadawała się do wielopieluchowania (wcześniej miała właśnie za chude nóżki). Ale zawsze możesz złożyć tetrę w latawiec i jakiś mini mini otulacz (u mnie najszybciej do tetry w latawiec pasował IV - może jakiś inny z falbankami?) albo wełniak (ja miałam mini mini wełniaka dzierganego przez babcię). Ale obawiam się, że tak czy inaczej wszystko będzie za duże zanim dojdą do min 2,5 kg

Domyślnie

Otulacze BambinoMio są malutkie i mają zakres wagowy 2-5 kg, więc powinny być dobre na taką kruszynkę. Nam na początku bardzo się przydał, bo był super dopasowany.

Chustonówka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emila244 Zobacz posta
    Otulacze BambinoMio są malutkie i mają zakres wagowy 2-5 kg, więc powinny być dobre na taką kruszynkę. Nam na początku bardzo się przydał, bo był super dopasowany.
    potwierdzam, sa idealne na drobną dupcię, ja miałam z falbankami za co sobie chwalę, bo kupka często w zwykłych otulaczach po prostu wyjeżdżała.

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Nie wiem czy to w dobrym temacie pisze, ale juz sama nie wiem gdzie. Mam nadzieje, ze nie powtorze tego co juz ktos wyjasnil sto tysiecy razy

Jestem poczatkujaca w temacie tzn. bobas jeszcze wewnatrz i dopiero sie przygotowywuje. W zwiazku z tym mam kilka watpliwosci.

Z tego co pisze wiekszosc dziewczyn to dla noworodka otulacz plus tetra to najlepsze rozwiazanie. I ja mysle, ze taka bedzie opcja moja glowna

Pytanie moje jest nastepujace: ile tej tetry trzeba miec? Bo jak mi ktos pisze "stos' to ja nie wiem czy ma na mysli, ze 20 sztuk czy 100 sztuk?

No i jak to nie prasowac jej? Tej tetry znaczy. To im, tym bobasom, nie odciska sie na maksa na dupkach? Pamietam jak sie prasowalo dawniej pieluszki. Z kazdej strony raz i potem na pol skladanie i znowu z kazdej strony itd. az do zlozenia ostatecznego w prostokat. Tak sie robilo, zeby wlasnie nie uwieralo niemowlaka. I teraz to juz nie obowiazuje? Niech ktos mi to wyjasni blagam, bo nie obczajam

Domyślnie

Ja miałam cztery otulacze, jeden BambinoMio najmniejszy i trzy one size. Mały urodził się dość duży (4100) i te one size były nawet lekko przyduże. Przy mniejszym dziecku będą raczej za duże. Dlatego na początek lepiej mieć rozmiarowe otulacze.
    Co do tetry, to na początek miałam jakieś 35 sztuk. Z tym że do małego otulacza najbardziej pasowała mi tetra z mniejszą gramaturą. Lepiej się dopasowywała no i pupa nie była wielka.
    Nie prasuje się tetry, bo włókna się zlepiają i bedzie gorzej chłonąć. Nic dziecka nie uwiera. A jeśli chcesz, żeby przy pupie miało naprawdę miło, to może zaopatrz się tetrę muślinową, ale tu kasa znacznie większa niż na zwykłą.
    Mam nadzieję, że trochę pomogłam

Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emila244 Zobacz posta
    Ja miałam cztery otulacze, jeden BambinoMio najmniejszy i trzy one size. Mały urodził się dość duży (4100) i te one size były nawet lekko przyduże. Przy mniejszym dziecku będą raczej za duże. Dlatego na początek lepiej mieć rozmiarowe otulacze.
    Co do tetry, to na początek miałam jakieś 35 sztuk. Z tym że do małego otulacza najbardziej pasowała mi tetra z mniejszą gramaturą. Lepiej się dopasowywała no i pupa nie była wielka.
    Nie prasuje się tetry, bo włókna się zlepiają i bedzie gorzej chłonąć. Nic dziecka nie uwiera. A jeśli chcesz, żeby przy pupie miało naprawdę miło, to może zaopatrz się tetrę muślinową, ale tu kasa znacznie większa niż na zwykłą.
    Mam nadzieję, że trochę pomogłam
    Pomoglas pomoglas, dzieki Ja mam tez okolo 35 sztuk to teraz juz rozumiem, ze styka na poczatek i juz nie musze dokupowac
    otulacze kupilam
    - jeden bambino mio, ktory rzeczywiscie jest tyci tyciuchny. Pasowal on na takiego wiekszego bobasa?
    - jeden malutki maleme
    - dwa od little lamb, ale one sie wydaja sporo wieksze, dluzsze i tez wiecej miejsca przy nozkach wiec pewnie te beda na nieco pozniej
    - jeden mam tez imse vimse ale dopiero od 5 kg i ten sie wydaje gigantem

Domyślnie

Bambino Mio udało mi się wcisnąć jeszcze jak Mały miał okoł 6kg. Ale to już na styk było
    Zdziwisz się, jak szybko ten co "wydaje się gigantem" będzie akurat, a za chwilę za mały

Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

dzieki emila244!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kornflejka Zobacz posta
    Pomoglas pomoglas, dzieki Ja mam tez okolo 35 sztuk to teraz juz rozumiem, ze styka na poczatek i juz nie musze dokupowac
    otulacze kupilam
    - jeden bambino mio, ktory rzeczywiscie jest tyci tyciuchny. Pasowal on na takiego wiekszego bobasa?
    - jeden malutki maleme
    - dwa od little lamb, ale one sie wydaja sporo wieksze, dluzsze i tez wiecej miejsca przy nozkach wiec pewnie te beda na nieco pozniej
    - jeden mam tez imse vimse ale dopiero od 5 kg i ten sie wydaje gigantem

To ja jeszcze dorzucę swoje o otulaczach
    Little Lamb spokojnie dało radę w rozm. 1 nic nie cieknie na pannie o wadze 4200 z dość jeszcze szczupłymi nóżkami (przy 3600 też były ok). zakładałam na formowanki Lollipop i na tetrę też.
    Za to Kokosi otulaczyk w rozmiarze S założyłam Hani tylko 1 raz, bo był za ciasny w pasie, jest na serio malutki, bo ważyla wtedy ok 3700g (a długości 60cm, więc się nieco rozkłada).
    Ostatnio edytowane przez beniutka_bo ; 18-09-2013 o 13:26
    Uważaj, kiedy marzysz o własnym bagienku. Bo możesz wylądować z ogrem w jednym domu.

H.24.08.13

Chustonówka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Hej Wszytskim,
    Czytam i czytam i troszkę sie w tym wszytskim gubie
    Planuje pieluchować w wielo moje przyszłego synka, mam jeszcze całe 10 tyg. żeby w końcu się zdecydować które "modele" wybiore.
    Moje pytanko z natury technicznej czy te otulacze są bardzo duże? chodzi mi o to czy jak założe małemu pieluszke czy bodziak musi być większy? pierwsze ciuszki i tak kupie jako rozmiar 56/62

Uprawnienia umieszczania postów