Twoje jak własne- choc nawet moje własne mi chusty do tej pory nie obsikały hihihi
Twoje jak własne- choc nawet moje własne mi chusty do tej pory nie obsikały hihihi
Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci, współpraca z LennyLamb i TULA
Krzyżykowy świat EwyChustowanie na Podlasiu
JEWA
BLOG PORADNI
8 wiązanych, jedna kółkowa i nosidło. I chcę więcej![]()
2009
2012
Madles, piekny opis
Ja sie boje co to bedzie, jak juz dzieci wyrosna, czy rozsadek wezmie gore i da sie pozbyc. Czesci pewnie tak, reszte.... moze przerobie na cos pozytecznego do domu?![]()
Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014
yvona jak starszy wyrosl puscilam 20 sztuk w swiat zostawiajac tylko 10. zawsze moze kupic cos innego w zamianbtw jakos przy drugim dziecku takiego chustoszalu nie mam, brakuje mi starego dobrego didymosa.
Trzy wiązane i dwa nosidła: nasza pierwsza bebelulu, girasol owocowy koktajl, girasol love, Tula i Tula toddler (to na później-leży nówka w kartonie)najczęściej w użytku-bebelulu i Tula, girasol owocowy trochę długi(5,2) a love boję się.... wybrudzić
jest taki boski
za to bebelulu mi mięknie
no i w drodze nati....
11 długich, kółkowa, nosidło mei-tai.
No i jeszcze warsztatówki, ale to inna działka![]()
Justyna.
Doradca Noszenia w Chuście i Nosidłach Miękkich Akademii Noszenia Dzieci (Kraków, czasem Krosno)
Adam 16.10.2009, Blanka 3.11.2011, Emil 6.09.2014
Świat to lustro. Twój świat zewnętrzny jest dokładnym odbiciem twojego wnętrza
Basia 29/08/2009Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]
Pamiętam, że miałam 16 różnych chust... rozdałam je koleżanką, które mają małe bobaski... teraz one z nich korzystają i bardzo sobie je chwalą. Ja zostawiłam sobie tylko jedną... pierwszą chustę, tak na pamiątkę![]()
Ja mam tylko 2 wiązane, bo dopiero zaczynam. Ale w przyszłości planuję poszerzyć kolekcję.
mamy 9 chust ! sukces ! (ciekawe na jak długo)
plus jedna hybryda na miejscu i jedna się szyje i uszyć nie może![]()
1 na stanie, 1 w drodze, 1 w trakcie kupowania i cała masa na liście marzeń do zmacania, wypróbowania i kochania!
F. 04.2013![]()
H. 01.2015
Ja mam na stanie 4 szmaty i kurcze tłumacze mężowi że wszystkie są niezbędne:
- rapalka liliowa (nasza pierwsza, więc to oczywiste że musi zostać)
- niebieskie nino didkowe z wełną (no w sam raz na zimę)
- maruyama (dla następnego chuścioszka)
- no i najnowszy nabytek - pawiszony natkowe grafit-róż ( najlepsze na plecak)
Mąż powoli dochodzi do wniosku, że oszalałam![]()
Mój generalnie jest bardzo tolerancyjny ale ostatnio go zagiełam tym nowym zakupem
Nie miał nic przeciwko jak mu powiedziałam że kupiłam nową szmatkę, ale jak mu powiedziałam o cenie (debilkaskoro się nie pytał trzeba było nie mówić
) to się z lekka przeraził jak można wydać 3 stówy na kawałek szmaty
.
Ale za chwilę dodał, że skoro już jest to niech bedzie
Troche mi głupio bo biedak zasuwa za granicą, a ja wydaje na chusty i wielo![]()
Długą, krótką i kółkowąBędzie jeszcze pewnie pouch i jakieś nosidło.
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
Moj maz uwaza moje chustowe szalenstwa za najzwyczajniejsze kobiece kupowanie szmatek![]()
Ani slowa nie powiedzial, o przepraszam, chwali i podobaja mu sie, szczegolnie konopne paissi i eden beech, ale inne tez komplementuje.
Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014
Ja dopiero zaczynam i mam same elastyki. Nati, jendrulino (z chustostraganu) i ze strony chusty.pl. Czaję się na bawełnianą lub lnianą skośnokrzyżową Little Frog kolor Agat z beżowa nicią wątku. Pewnie w przyszłości coś jeszcze dokupiębo ja troszkę zkaupoholiczką jestem
Pewno skończę z całą szafą chust... Tak jest z pieluszkami...
![]()
![]()