Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: Pamiętacie te czasy?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siencja Zobacz posta
    Ja się mogę podpisać. W czerwcu 2006 urodziła się moja córcia i w maju byliśmy na pikninku "Rodzić po ludzku" no i tam była mowa o wielo. Jak usłyszałam cenę to niestety... zrezygnowaliśmy. Niestety nie stać nas było
    własnie Wam powiem,ze występ Yetty w tv był bardzo fajny,ale....za bardzo straszy cena mówiac ile kasy trzeba na poczatek
    przeciez mozna powiedziec ze mozna kupic otulacz i tetre i kilka kieszonek i z czasem sobie dokupywac, a nie od razu 20 kieszonek i wydac 1000zł- kazdego by to odstraszyło.
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewaibartek Zobacz posta
    własnie Wam powiem,ze występ Yetty w tv był bardzo fajny,ale....za bardzo straszy cena mówiac ile kasy trzeba na poczatek
    przeciez mozna powiedziec ze mozna kupic otulacz i tetre i kilka kieszonek i z czasem sobie dokupywac, a nie od razu 20 kieszonek i wydac 1000zł- kazdego by to odstraszyło.
    Można, tym bardziej, że jak ktoś całkiem zielony w tym temacie to na coś takiego może nie wpaść. A my byliśmy biedne młode małżeństwo i jak usłyszałam o jakichś 2000 zł to się zawinęliśmy.

Chustomanka
    Miejscowość
    Białystok i okolice :)

Domyślnie

Fajnie się czyta takie wspomnienia,nie wiedziałam,że w Polsce wielopieluchowanie istnieje od tylu lat,ja dopiero o wielorazówkach dowiedziałam jak byłam w ciąży,wcześniej wielorazówki kojarzyły mi się wyłącznie z tetrą.Ceny jakie podają położne itp poważnie odstraszają,znajomi też patrzą na mnie jak na Wariatkę gdy wydaję na używaną pieluszkę 50zł,a przecież są jeszcze taniutkie chinki Powinni zrobić program o wielo na każdą kieszeń

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja mojego pierwszego synka próbowałam pieluchować w 2008 roku. Pamiętam, że zakupy robiłam na samym początku roku, bo po porodzie miałam jechać w głuszę bez dostępu do cywilizacji.
    Zaopatrzyłam się wtedy w bumgeniusy, formowanki IV, składane konopne pieluszki Lenya, otulacze IV, motherease i znalezione w osielowym sklepie !! prefoldy bambino mio. Mieli w tym sklepie cały asortyment, nikt go nie kupował bo pieluchy tetrowe x razy droższe od polskich

W sumie pieluchowałam ok 5 miesięcy, do powrotu do pracy, potem babcia postawiła warunek i trzeba było do jednorazówek wrócić

Teraz jak siadłam do tematu (niedługo drugie dziecię) to aż się za głowę złapałam jaki wybór jest.
    Nie wspomnę już o całych rozprawkach jak to te pieluchy prać.
    Miesiąc się już nie mogę zdecydować co dokupić jeszcze mam

Chustofanka

Domyślnie

A u mnie wielopieluchowanie miało różne etapy dwanaście lat temu pieluchowałam córkę raczej przez ekonomie niż innych pobudek nie zawsze było na te jednorazówki a tetra pod ręką więc korzystałam z gatkami Canpola z suchą pieluchą bo te jedynie były dostępne a lepsze od foliowych gaci wiązanych na boku.
    Druga córcia była całkowicie pampersowa, bo po pierwszej miałam dość wielo,czyli tetry,dopiero kiedy synek miał około 6miesięcy przypadkowo w necie natknęłam się na wielorazowe pieluchy.
    Mąż początkowo przeciwny sam się do nich przekonał choć teraz posiłkuję się niekiedy jednorazówkami głównie na spacery żeby syn mógł się spokojnie bawić a ja nie musiała co chwilę mu pieluchy sprawdzać lub zmieniać.
    Przeszłam ewolucję wielo,ale dziś wiem,że jeśli przytrafi się nam jeszcze jedna pociecha której pragniemy to będzie też na wielo a jednorazówki sporadycznie wszystko jest dla ludzi więc z wygody czasem nie warto rezygnować
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Uprawnienia umieszczania postów