Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: Pamiętacie te czasy?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie Pamiętacie te czasy?

Pamiętacie te czasy kiedy zaczynało sie nowoczesne wielopieluchowanie w Polsce? Wybór pomiedzy popolini a nature babies czy formowankami imse vimse, z kieszonek bumgenius, fuzzi bunz i ten ogromny wonderoos? Podniecanie się tanimi chinkami naughty baby czy sweet baby doll. Minęło tak mało czasu a tak dużo się zmieniło! powstało tyle polskich firm pieluszkowych, a pamiętam jak zaczynała Yetta i ala i tysiula jeszcze szyła i Aloha i dominika79. A jaki szał na ich pieluchy! Aż trudno uwierzyc że to było niedawno Mam jeszcze te pierwsze pieluchy, otulacze po córce
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka Awatar franciszka
    Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

Ja dziś załozyłam Młodszej córce pieluche babyettki chyba z 2008 roku Nie wiem, od kiedy szyje, ale to chyba jedna z pierwszych lub mocno poczatkowyh
    Po starszej, wiadomo

M. X.08 [*] M. X.12

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

tak, pamietam, jak bylo tylko popolini
    to byl czerwiec 2006 i po podliczeniach wstepnych porzucilismy ten pomysl

Domyślnie

Też pamiętam. Córkę miałam jeszcze pieluchową. Ale 150 zł za pieluchę nie wychodziło wcale tanio.
    Natalia
    mama Ali 21.11.2006
    i Antosia 11.05.2010

Guest
    Guest

Domyślnie

Tak pamietamy, zaczynalismy na poczatku 2006 roku i wybor tu w Niemczech tez byl bardzo ograniczony! Disana, ImseVimse i Popolini. Welna albo plastik do wyboru
    Pamietam jak wszystko zaczelo sie rozkrecac na forum! 2008... Mysmy juz sie nie zalapali

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez v Zobacz posta
    tak, pamietam, jak bylo tylko popolini
    to byl czerwiec 2006 i po podliczeniach wstepnych porzucilismy ten pomysl
    Też pamiętam Poppolini, ale z 2005 roku Wtedy w sierpniu urodził się mój synek, więc zwracałam uwagę na takie nowinki... W gazetkach typu "Dziecko" pojawiały się pierwsze wzmianki o pieluchach innych niż pampersy...
    Na poppolini się nie zdecydowałam, bo koleżanka, która urodziła 3 dni po mnie, testowała je i twierdziła, że są ogromne, a pupa dziecka nie mieści się w ubranka... Nie miały dobrych recenzji...
    W szał kolorowego pieluchowania wpadłam za to przy córeczce! Też kibicowałam Yetcie i tysiuli - to były nasze ulubione "marki"
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustomanka Awatar koleszna
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

Ja pamiętam jak odpieluchowywałam starszaka na wielorazówkach. Kupiłam mu 3 pieluchy minkiee z bambusem, wkłady Bambino Mio i takież otulacze, wszystko kosmicznie drogie. Polskich firm nie było w Necie w ogóle, a wtedy to o forumie nawet mi się nie śniło.

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    a pamiętam jak zaczynała Yetta i ala i tysiula jeszcze szyła i Aloha i dominika79. A jaki szał na ich pieluchy! Aż trudno uwierzyc że to było niedawno Mam jeszcze te pierwsze pieluchy, otulacze po córce
    i ja pamiętam
    miałam jeszcze do niedawna moje pierwsze pieluchy, kupione u Yetty właśnie i muszę przyznać, że formowanka wyglądała tak, jakby prawie nie była używana a eksploatowałam ją dość intensywnie przez 3 lata w sumie

Uprawnienia umieszczania postów