Strona 84 z 807 PierwszyPierwszy ... 3474767778798081828384858687888990919294134184584 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,661 do 1,680 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yellowstone Zobacz posta
    Wy się tu znacie na ładnych książkach i wydaniach to mam pytanie

Co sądzicie o tej serii: http://www.nk.com.pl/z-biblioteki-wy...171/seria.html

Szukam jakiś książek/książeczek z rymowankami, wierszykami, generalnie czymś melodyjnym, żebym mogła czytać i opowiadać maluszkowi. Lubię serie, więc może być seria jakaś. W zalinkowanej jest m.in Kern, Tuwim itp.
    Z tej serii mamy "Poczytaj mi, mamo".
    Jeśli chcesz wierszyki, to ja bardzo lubię m.in. pozycje z tej serii: http://merlin.pl/Poeci-polscy-wiersz...?place=suggest

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

to "poczytaj mi mamo" nie za bardzo spełnia te wymagania. Nie za bardzo wiem jak mały jest Twój maluszek , ale u nas poza nieodłącznymi klasykami fajnie sprawdzały się wierszyki Strzałkowskiej te dla maluszków z wyd. Bajka.
    Jest jeszcze bardzo fajna książka z wierszykami, które i mi i dzieciom pasują, ale niedostępna już, u nas w bibliotece jest:

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

W ostatniej Polityce (internetowo w dziale za piniędzory, więc nie linkuję) jest ciekawy artykuł Mariusza Urbanka "Jan Brzechwa - wierszyki nie dla dzieci".
    Polecam, bo nie od razu jego twórczość wszystkim się podobała
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

oprocz nowej Mamy mu i Findusa w maju bedzie tez nowa Krowa Matylda (na stronie wydawnictwa nie ma okladki, znalazlam w gildii. a ze czatujaca Matylda zrobila u nas furore, wiec juz sie nie moge doczekac na nastepna czesc

i nowa seria w ramach Madrej Myszy - o Maksie - na razie cztery ksiazeczki - Maks zostaje mistrzem świata, Maksowi wypada ząb, Maks nie rozmawia z obcymi i Maks uczy się pływać.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta

i nowa seria w ramach Madrej Myszy - o Maksie - na razie cztery ksiazeczki - Maks zostaje mistrzem świata, Maksowi wypada ząb, Maks nie rozmawia z obcymi i Maks uczy się pływać.
    O Maksie? trzeba zobaczyć

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

a wiecie, ze Znak ma 50% na wszystkie ksiazki do wtorku? nie umiem wkleic linka, bo podaje moj kod caly czas - ale link jest na gazetowych ksiazkach http://forum.gazeta.pl/forum/w,16375...U_W_ZNAK_.html - trzeba sobie wlasny kod wygenerowac

i w zwiazku z tym mam pytanie - czy ktos ma i poleca ktoregos "doroslego" Paddingtona? mamy pierwszego i F sie domaga kolejnych. na stronie Znaku jest 10 tomow - wolalabym w ciemno nie decydowac ktory lepszy
    Ostatnio edytowane przez natala ; 27-04-2013 o 17:47
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

czy ktos ma i poleca ktoregos "doroslego" Paddingtona? mamy pierwszego i F sie domaga kolejnych. na stronie Znaku jest 10 tomow - wolalabym w ciemno nie decydowac ktory lepszy
    natala, a pierwszy to po prostu Miś Paddington? W naszej realnej księgarni zawsze na półce stały jakies dalsze częście. Wersję obrazkową uwielbialiśmy, dorosłą jakoś odpuściłam, ale może by wrócić ?
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez n2605 Zobacz posta
    natala, a pierwszy to po prostu Miś Paddington? W naszej realnej księgarni zawsze na półce stały jakies dalsze częście. Wersję obrazkową uwielbialiśmy, dorosłą jakoś odpuściłam, ale może by wrócić ?
    Mis zwany Paddington jest pierwszy. (akurat w Znaku nie ma). my mamy to wydanie bardziej luksusowe, babcia wnukowi starszemu kiedys sprezentowala, bo akurat byla jakas promocja F wolal od Kubusia Puchatka jakos. i sie domaga wiecej, bo sie przyznalam, ze promocja jest i cos jeszcze moge kupic obrazkowe tez bardzo lubia, my mamy troche wiecej czesci, bo po angielsku im kupuje jak cos taniego gdzies dorwe...

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

20 kwietnia napisałam:

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    ja wczoraj podliczyłam, ile wydałam na książki od stycznia do teraz i się mocno zdziwiłam chyba muszę przystopować trochę
    od tej pory złamałam się już 4 razy, nieźle, jak na jeden tydzień

także oficjalnie oświadczam:
    mam na imię Kasia, jestem anonimowym ksiązkoholikiem uzależnionym od kupowania/gromadzenia książek, czasem też czytam, jeśli akurat nie buszuję po kolejnej księgarni

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Próbowałam z Alą "dorosłego" Paddingtona gdzieś w okolicach 4lat i nie podszedł. Nijak, ani mi ani Ali. Może to nowe wydanie ma lepsze tłumaczenie, bo czytałyśmy takiego z moich czasów .
    W porównaniu do Puchatka (też tego "prawdziwego" nie jakichś disneyowskich wersji) przegrał na całej linii. Kiedyś jeszcze spróbujemy, ale może nowe wydanie uda nam się znaleźć w bibliotece.

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

U nas dorosły Paddington podszedł, czytaliśmy pierwszy tom, przez kilka dni był szał a później powędrował na półkę i na razie tam zostaje.

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

a wiecie, ze Znak ma 50% na wszystkie ksiazki do wtorku?
    Skąd wzięłaś 50%..? Na stronie generuje zniżkę 25% ..
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta
    Skąd wzięłaś 50%..? Na stronie generuje zniżkę 25% ..
    stąd
    http://forum.gazeta.pl/forum/w,16375...U_W_ZNAK_.html - trzeba sobie wlasny kod wygenerowac

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

widze, ze musze zaryzykowac wobec tego poszukam i kupie nastepny w kolejce. albo dwa. albo trzy (witam, na imie mam natala i jestem... ) jeszcze chyba Pompona doloze na zas, jak juz taki tani. i Feniks i dywan tez, bo Piecioro dzieci i cos przyszlo w arosowym zamowieniiu, Feniksa... jeszcze nie bylo wtedy.

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja zamówiłam ze Znaku, choć też miałam już NIC nie kupować w tym miesiącu. Też jestem książkoholiczką...
    Córki: 2004, 2005, 2007 i 2010

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Jesteście okropne
    Ja też miałam już NIC nie kupować
    Ale i tak byłam dzielna, kupiłam tylko Wierszyki domowe Rusinka, jednego Paddingtona i Niekończącą się historię
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

U nas "dorosły" Paddington bardzo przypasował starszakowi w ubiegłym roku - dostał na zakończenie I klasy (wcześniejszej) i to chyba dobry wiek na tę książkę.
    Mamy też obrazkowe Paddingtony - są pikne!

mamru
    Guest

Domyślnie

i po co ja tu wlazłam
    powiedzcie Kochane czy te wierszyki Strzałkowskiej to kartonówki?

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Nie. Kartonowa jest tylko okładka, w środku normalny papier.

edit: Pytałaś o te z Bajki? Bo ja miałam na myśli te z Media Rodziny - np. "Wierszyki łamiące języki"...

Dla przykładu nasz ulubiony:

Ale tak ogólnie, to niewiele mamy ulubionych wierszy z jej repertuaru... Chociaż trzeba przyznać, że sprawna jest kobieta w rymowaniu...
    Ostatnio edytowane przez metis1 ; 28-04-2013 o 15:23

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

mamru, te są kartonowe (jeśli o nie pytałaś, Agnen chyba o tych pisała) http://bajkizbajki.pl/ksiazki/serie-...i-dla-maluszka
    moi lubili to co mieli, nadal w sumie lubią choć już rzadko w użyciu w zalewie różności

dla takich maluchów, z dostępnych teraz i kartonowych, jeszcze bardzo lubili "Jest tam kto?" - nie wierszowane, ale taki rytm w tym jest, no i można pukać do drzwi
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Uprawnienia umieszczania postów