Strona 83 z 807 PierwszyPierwszy ... 3373757677787980818283848586878889909193133183583 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,641 do 1,660 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ilonsa Zobacz posta

Te półki pod sufitem fajne tylko jak tam sprzątać?
    Na niektórych zdjęciach są owszem wysokie pomieszczenia, w domach i kamienicach na bank trzeba by wejść na stół/drabinę, żeby przetrzeć, odkurzyć. Ale w blokowych realiach, czy standardowych pokojach, wystarczy krzesło i taka kolorowa długa szczotka z elektryzującym włosiem, i spokojnie ciach ciach, w 2 minuty masz czysto, a raz na jakiś czas mokrą szmatką pojedziesz.

W sumie nie widzę większego problemu
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustomanka Awatar Mama Lili
    Miejscowość
    Berlin

Domyślnie

Ja jestem teraz na książkowym odwyku, a w zasadzie zakupowym w ogóle

Nazywam się Paulina i jestem poza shoppingiem 2 dni.

Lilkowej książeczek nie kupię pewnie aż do dnia dziecka, bo wtedy będę miała pretekst

Sobie zakupiłam parę ostatnio, więc nie odczuję na dzień dzisiejszy posuchy, ale mam w planie skorzystać z biblioteki. Z córką w tej materii gorzej, bo demoluje książki - bałabym się o stan pożyczonych... Lila i tak ma książek na zapas (te roczniakowe naszych ulubionych wydawnictw ma wszystkie i trochę pozycji już na zaś dla 2latka ).

Wywieźliśmy przed ostatnią przeprowadzką 8 kartonów przeczytanych książek do moich rodziców - poczekają aż będę mieć więcej miejsca we własnym domu na biblioteczkę. Marzy mi się wielka ściana regałów z książkami za przesuwanymi szklanymi panelami (by nie kurzyły się) i takie przesuwane schodki/drabinka, ach... Tyle, że przy dzieciach to chybiony pomysł - niestety

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

A ja jestem zła. Ostatnio odsyłałam do Matrasa "Alicję z Krainy Czarów", bo mi przysłali z podartą okładką. Dziś wydzieliłam A. nową książkę (zamawiam zwykle kilka sztuk i potem daję pi jednej) "Krasnoludki" M.Kapelusz zamówioną w poczytaj.pl i nie ma 1/3 stron. Zastanawiam się, czy nie wyrzuciłam faktury... Ale mają potwierdzenie zamówienia, więc chyba powinni przyjąć reklamację... Młody oczywiście zawiedziony, że się nie da czytać

Chustoguru Awatar Araminta
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Ja też potrzebuję więcej półek na książki. Mam prawdziwą piękną biblioteczkę, ale ona jest pełna książek odziedziczonych po dziadkach, których żal mi się pozbyć. U starszaka książki są wszędzie
    Jeszcze napiszę, że dziś skończyłyśmy z młodą czytać "Dziwne zwierzęta". Bardzo się jej podobały i było jej żal, że to już koniec.

Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1

Chustomanka

Domyślnie

Ja się boję tu zaglądać, bo zawsze coś fajnego mi podsuniecie

Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Mam nadzieję, że nie będziecie mnie przeklinać, alee....

.. do dnia 23 kwietnia, czyli do jutra (chyba włącznie..?) w księgarniach MATRAS, można kupić książki 25% taniej, na CAŁĄ ofertę Wielu rzeczy w księgarniach stacjonarnych niestety nie ma, jak sprawdzałam dzwoniąc po toruńskch sklepach Matrasu, ale online - już było prawie wszystko (nie wysyłkowo, tylko odbieram sobie potem ksiązki za kilka dni w ich księgarni), więc zamówiłam 5 pozycji

25% to jednak sporo, więc w sumie wyszło na to jak podliczyłam ceny normalne i cały rabat, że jedną książkę mam za darmo

Nooo, tak tylko piszę, nie namawiam, ale jakby któraś i tak chciała jakąś kupić niedługo, to może i warto..? Np. tę kupiłam prawie 10 zł taniej

Chustomanka

Domyślnie

Ja skorzystałam z promocji AROSa i dzisiaj przyszła Księga dźwięków Ale ona gruba

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

nasza forumowa koleżanka zorro-nie-matka na swoim blogu umieściła następujacą petycję:

http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9593

linkuję abyście się drogie podpisały, dobrze by było jakby tak centralnie podjęto program zarażania piękną książką dziecięcą
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

n26, petycja podpisana podeślę link też do mojego drugiego babskiego forum

pekatrine, baaardzo dziękuję za informację o tej księgarni, nie znałam jej - a bardzo mi się przyda! W przyszłym miesiącu chcę zamówić dość drogą książkę, i tam jest ona dużo taniej - no czad!

Zrobię też wywiad wśród przyjaciół, może ktoś ze znajomych w Toruniu będzie coś chciał zamawiać, to się zrobi wspólną wysyłkę, i koszta będą jeszcze niższe!

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta

pekatrine, baaardzo dziękuję za informację o tej księgarni, nie znałam jej - a bardzo mi się przyda! W przyszłym miesiącu chcę zamówić dość drogą książkę, i tam jest ona dużo taniej - no czad!

Zrobię też wywiad wśród przyjaciół, może ktoś ze znajomych w Toruniu będzie coś chciał zamawiać, to się zrobi wspólną wysyłkę, i koszta będą jeszcze niższe!
    O tej promocji było tu napisane kilka stron wcześniej jesli chcesz z niej skorzystać to musisz się spieszyć, bo trwa tylko do 28.04

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

system z półką pod sufitem znam - bo i u dziadków, był, i u rodziców, i u teściowej jest...
    Soul - w ikei (i pewnie nie tylko tam) mają takie półki jak na trzecim zdjęciu z zalinkowanych przez Ciebie (ekby) i inne, z systemem montowania schowanym w środku (lack - mniej wiecej jak u kubutkowej)

czytamy teraz Harolda i fioletową kredkę, która razem z Ucieszkami Cieszka wróciła z nami ze spotkania z p. Ewą Stiasny (ilustratorką Cieszka) w księgarni dziecięcej Badet. Pierwszy raz byliśmy tam na warsztatach, na pewno nie ostatni
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Pekatrine, ojej, do 28.04?

A ja myślałam, że te ceny są u nich regularnie takie niskie Kurcze, no to ładnie...

Coś muszę wymyśleć...

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta
    Pekatrine, ojej, do 28.04?

A ja myślałam, że te ceny są u nich regularnie takie niskie Kurcze, no to ładnie...

Coś muszę wymyśleć...
    regularne ceny to 27% zniżki

Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Serio?

Naprawdę potem też będą wszystkie pozycje 27% taniej? No uratowałoby mnie to, ciężko byłoby mi teraz wytrzasnąć nagle dodatkowe pieniądze, a po wypłacie to co innego...

Znacie ten Aros pewnie dłużej ode mnie, i to tak faktycznie funkcjonuje, że oni mają takie ceny cały czas?

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Ano mają
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Ufffff! Dzięki dziewczyny! Siedzę teraz w poważnym biurze, ale wewnątrz wyglądam po tej wiadomości o tak:

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

a ja dostałam dziś taką wiadomość Z okazji Światowego Dnia Książki zapraszamy do zakupu książek w supercenach!
    ale nie wiem czy się opłaca
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

Wiem, że empik tu niepopularny, ale do jutra -30% na zakupy o wartości ponad 100 zł. Wychodzi bardzo korzystnie.

Chustofanka Awatar emenemsy
    Miejscowość
    Pudsey, UK

Domyślnie

Nie mogę na ten wątek włazić, bo po nadrobieniu zaległości - jakieś 20 stron - mam stertę książek do kupienia

Polecałam już kiedyś książkę mojej kumpeli, Małgosi Żółtaszek, "Jak Anitce uciekły zabawki. Jak Jacuś zgubił się w sklepie i inne historyjki" - teraz wydała kolejną "O Mateuszku, który bał się ciemności. Basi, która nie lubiła buziaków i inne historyjki" - bardzo AP, w forumowym duchu

http://www.gmp.poznan.pl/Sklep/tabid...L/Default.aspx

Domyślnie

Wy się tu znacie na ładnych książkach i wydaniach to mam pytanie

Co sądzicie o tej serii: http://www.nk.com.pl/z-biblioteki-wy...171/seria.html

Szukam jakiś książek/książeczek z rymowankami, wierszykami, generalnie czymś melodyjnym, żebym mogła czytać i opowiadać maluszkowi. Lubię serie, więc może być seria jakaś. W zalinkowanej jest m.in Kern, Tuwim itp.

Uprawnienia umieszczania postów