Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 40

Wątek: nie chcę wielo

Chustomanka
    Miejscowość
    Białystok i okolice :)

Domyślnie

Z moją małą było podobnie,nawet gdzieś na forum już pisałam. Byłam podobnie jak Ty nastawiona anty do wielo,bo jednorazówki wydały mi się najłatwiejszą drogą pieluszkowania,niestety od samego początku z pupą była masakra,mimo wietrzenia i zmieniania pampersa co godzinę lub 1,5 pupa wiecznie odparzona, aż się ranki robiły. Kupiłam na próbę kilka tanich chińskich kieszonek i w ciągu kilku dni skóra na pupce zrobiła się śliczniusia. Jeśli macie zaczerwienioną skórę lub odparzoną i zakładacie tetrę to niestety ku lepszemu nie pójdzie,bo przy takim stanie skóry najlepiej,żeby było dość przewiewnie,ale sucho,czyli potnij jakiś polarowy kocyk i zrób wkładki sucha pupa. Powinno pomóc u nas to zawsze działa,spróbuj też pupkę posmarować tormentiolem,żeby przyśpieszyć gojenie się skóry. U nas efekty zawsze widoczne po 1 dniu,a po 3 dniach pupka taka ładna,że tylko całować się chce Powodzenia!!!

Chusteryczka Awatar Gabriela1999

Domyślnie

co osoba to inne zdanie, u nas młoda na polar w kieszonkach zareagowała mega uczuleniem, 2 miesiące, leczyłam, a tormentiol to zdecydowanie nie dla maluszków, był już wątek na ten temat.
    Stara metoda mąki ziemniaczanej się kłania plus kąpanie w krochmalu(do litra zimnej wody, cztery łyżki krochmalu, gotujemy z tego piękny kisiel i wlewamy do wanienki, dolewamy wody i moczymy dziecię

Chustomanka
    Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gabriela1999 Zobacz posta
    co osoba to inne zdanie, u nas młoda na polar w kieszonkach zareagowała mega uczuleniem, 2 miesiące, leczyłam, a tormentiol to zdecydowanie nie dla maluszków, był już wątek na ten temat.
    Stara metoda mąki ziemniaczanej się kłania plus kąpanie w krochmalu(do litra zimnej wody, cztery łyżki krochmalu, gotujemy z tego piękny kisiel i wlewamy do wanienki, dolewamy wody i moczymy dziecię
    każdy dzieciaczek inny,bo na moją córę np krochmal w ogóle nie działał tak jak i sama mąka ziemniaczana,ja wiem,że tormentiol to ostateczność,ale gdy długo utrzymuje się zaczerwienienie lub odparzenie to lepsze takie wyjście niż późniejsze zapalenie Ja zanim posmarawołam tym pupę to chyba wykupiłam pół apteki,próbowałam różnych domowych sposobów i tylko to naszą pupę uratowało.

Chusteryczka Awatar Gabriela1999

Domyślnie

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Goś ja mam polar na wkłady chcesz?

edit jak chcesz jutro pójdą pocztą/wiem głupio że pocztą ale u nas bolesny deficyt czasu, chyba że K. do czw będzie w pobliżu Junikowa
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Chusteryczka Awatar edyta

Domyślnie

wero, wdzisz tytuł watku?
    nie chce wielo
    ani nie chce diety
    najbardziej czuje ze to przewrazliwiona skóra po ostrych kupach i musi dosc do siebie. jest wrazliwa na wszystko:mokrosc,bakterie, grzybki,zapalenia.
    musze uwazac i tyle. czy z wielo czy bez. a polarowych bluz do pociecia u nas pod dostatkiem, wiec dzieki.czeka nas intensywny wielki tydzien.
    poza tym od wczoraj walczymy u obu dziewczyn z goraczka i wychodzeniem szybkim jedzenia gora i dołem wiec jest wesoło:/

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Goś współczuje
    niech panienki zdrowieją
    no i niech się nie rozsiewa na Was dalej !!!

bluz żal, może się komuś jeszcze przydadzą,
    a kawałków koca mi nie żal bo i tak pójdzie prędzej czy później na wkłady, a czy potniesz go Ty czy ja to chyba kocu wszystko jedno
    Gdybyś jednak chciała to pisz.
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Domyślnie

A może by tak zacząć panienkę przyuczać do nocnika, hę? Niech chociaż część sików leci do nocnika, nie w pieluchę. Te po spaniu, po jedzeniu itp. Zawsze też wtedy pupa się trochę przewietrzy. Możesz też spróbować jakiś wkład dawać do pampka - kawałek polaru czy coś w tym stylu, może bariera od tej chemii pomoże skórze się zregenerować.
    Natalia
    mama Ali 21.11.2006
    i Antosia 11.05.2010

Domyślnie

8mies dziecko na nocniku to nie dla mnie sport.
    ale pomysl z polarkiem w pampku niezly

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

polarek w pampku mi przypomniał to, że niektorzy wsadzają do pamopka wkłady jednorazowe, tzw. papierki które stosuje się również do wielo. Mam na myśli te firmy Canpol babies czy babyono. Niektórzy którzy używają jednorazówek je używają bo noworodek robi kleksy i jak się wtedy wywala papierek a nie całego pampka z byle kleksikiem. W/w zapewniają przy tym poczucie suchości, są delikatne i można je prac jak każde inne papierki jak sa tylko zasiusiane
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustopróchno Awatar PchlePsotki

Domyślnie

dziewczyny tormentiol ma już zmieniony skład ,nie zawiera kwasu bornego.
    Blog,
    Aniołek Sierpień 2022,Aniołek Kwiecień 2022,Aniołek Październik 2021,Asiulek 1.02.2013 ,Aniołek grudzień 2008, Natulek 13.08.2006

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PchlePsotki Zobacz posta
    dziewczyny tormentiol ma już zmieniony skład ,nie zawiera kwasu bornego.
    zawsze był jeszcze tormentalum (czysty wyciąg roślinny, bez boraxu)
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Domyślnie

ostatnio kupilam tormentiol i mial kwas

Domyślnie

ten co ja mam teraz ma borax,a to jednak jest mniej szkodliwe niz kwas borny. Ja dla męża kazałam kupić tormentalum to babka w aptece dała mu tormentiol. My zuzylismy teraz 4 tubki ale inna perspektywa to była maśc apteczna na odlezyny z hydrocortisonem. Dziecie dostało odleżyn od lakcidu(pani pediatra prowadząca w szpitalu uważała że od antybiotyku).
    Blog,
    Aniołek Sierpień 2022,Aniołek Kwiecień 2022,Aniołek Październik 2021,Asiulek 1.02.2013 ,Aniołek grudzień 2008, Natulek 13.08.2006

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Czym jest borax?
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Domyślnie

pochodna kwasu borowego ale mniej toksyczna niż sam kwas.
    Blog,

Chustomanka
    Miejscowość

Domyślnie

a ja się zastanawiałam ostatnio,dlaczego ma inny kolor niż wcześniej,to już wiem A o tormentalum nie wiedziałam nawet

Chustofanka Awatar hoyabella
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Współczuję zamieszek w domu Zdrowiejcie!

tormentalum jest super, dla mnie jedyne na odparzenia. Przemywanie wodą i ta maść i w ciągu dnia znika.ale co dziecię, to inaczej reaguje.

My przy Tadku borykaliśmy się z problemami w okolicach pieluszkowych dłuuugo, właściwie do tej pory ma czasem zmiany.
    Uzywałam wielo, próbowałam różnych jednorazówek, nic nie pomagało, klejnoty wciąż były żywoczerwone:
    (i też zaczęło się nie od razu, tylko ok 8 miesiąca zycia.
    Dopiero pare miesięcy temu wyszła z krwi alergia na jajka i mleko.i po wprowadzeniu diety trochę się poprawiło. (bo on wciąż w nocy w pieluchach więc kontakt z moczem pupa ma) (nawet chyba zakładałam wątek)
    Coś więc może w tym jest, co dziewczyny piszą wyżej o sprawdzeniu diety dziecka!
    Niestety w tym wieku łączy się to także z Twoją dietą i rozumiem ból
    Lubię wielo, ale prawdę mówiąc nie wiem czy rozwiąża problem bo wilgoć takie wrażliwe pupki mocno podrażnia, a tego po prostu nie da się uniknąc w tym rozwiązaniu i nie oszukujmy sie, żadne polary czy wkładki problemu wilgoci nie rozwiążą...
    Próbuj, testuj cierpliwie
    Tadzio (2009) , Maks (2012) , Aniołek ( * 2014)
    czekamy na gwiazdkowy prezent

Domyślnie

hoyabella dzieki za wsparcie

Chustonówka Awatar mamaZosiulka
    Miejscowość
    Vienna, Austria

Domyślnie Jedwabne wkładki

A próbowałaś naturalnych jedwabnych wkładek do pieluch?
    Podobno są świetne, moja koleżanka używała takich i synkowi bardzo poprawiła się skóra na pupie i po jakimś czasie mogli z powrotem używać tylko pieluszek + naturalnego balsamu dla niemowlaków.

Uprawnienia umieszczania postów