Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: MT - kiedy zacząć?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

dziecko powinno siedzieć a nie być sadzane,
    naprawdę na mt macie jeszcze czas, nie warto się z tym spieszyć
    dla mniejszego dziecka mt musi być idealnie dopasowane, nie wystarczy znać tylko szerokość panela na dole; najlepiej mieć nosidło z chusty i bardzo zaufaną i dokładną szyjącą która najlepiej jak sama wymierzy i dopasuje nosidło

ja bym zrezygnowała z wsadzania do mt takiego maluszka, czas szybko Wam zleci
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustomanka Awatar Elayla
    Miejscowość
    Sulejówek (wcześniej Wrocław i Warszawa)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    dziecko powinno siedzieć a nie być sadzane,
    naprawdę na mt macie jeszcze czas, nie warto się z tym spieszyć
    dla mniejszego dziecka mt musi być idealnie dopasowane, nie wystarczy znać tylko szerokość panela na dole; najlepiej mieć nosidło z chusty i bardzo zaufaną i dokładną szyjącą która najlepiej jak sama wymierzy i dopasuje nosidło

ja bym zrezygnowała z wsadzania do mt takiego maluszka, czas szybko Wam zleci

ja tez bym zaczekała tylko mąż absolutnie nie potrafi nauczyć się wiązać chusty i pomimo początkowego entuzjazmu bardzo się zniechęcił po kilku próbach z moja nieudolną pomocą Za długo to dla niego trwa, nie rozumie za co ma ciągnąć mimo iż mu wiele razy pokazywałam, dziecko mu się denerwuje podczas wiązania, to go stresuje i ogólnie jest tragedia.. i choć ja sobie motanie w chuście bardzo chwalę to jest to zdecydowanie nie dla niego pomyślałam więc o MT, bo mamy bliźniaki i często przydałoby się nosić oboje, bo każde chce być na rękach.. ech.. nie mam żadnej zaufanej szyjącej nie wiem też jak wygląda takie nosidło z chusty, jeśli trzeba wiązać to odpada..

Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
    Pieluchowy blog ekspercki.

Chustoholiczka Awatar sweetrose
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

ja też chciałam szybko przejść z wózka na mt... (niestety z chustą nam nie wyszło)
    ale warto poczekać aż dziecko samo zacznie siedzieć i trzymać główkę i wtedy dobrze dopasować panel i nosidło
    mój synek co prawda szybko usiadł, zaczął raczkować i chodzić... ale nosić zaczęliśmy dopiero jak miał 6-7 m-cy...
    co z początku było przez syna mego oprotestowane później z kolei sam się domagał nosidła...
    Junior 2011
    Oleksander 2016
    Zośka 2021

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweetrose Zobacz posta
    ja też chciałam szybko przejść z wózka na mt... (niestety z chustą nam nie wyszło)
    ale warto poczekać aż dziecko samo zacznie siedzieć i trzymać główkę i wtedy dobrze dopasować panel i nosidło
    mój synek co prawda szybko usiadł, zaczął raczkować i chodzić... ale nosić zaczęliśmy dopiero jak miał 6-7 m-cy...
    co z początku było przez syna mego oprotestowane później z kolei sam się domagał nosidła...
    u nas to nawet nie o wózek chodzi tylko noszenie po domu, bo przy bliźniakach tyle pracy, że wolne ręce są absolutnie konieczne. No i szukam jakiegoś rozwiązania dla męża.. może ktoś ma jeszcze jakąś podpowiedź?

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

może bondolino? tylko to trzeba przymierzyć na dziecku i męzu pod okiem doradcy najlepiej - wtedy powie czy pozycja jest prawidłowa i czy można w nim nosić wasze maluchy.
    teoretycznie też manduca jest od urodzenia, ale ja jak i całe mnóstwo osób które manducę mają i kochają na początku nie potrafiło usadzić w niej dziecka tak żeby pozycja była prawidłowa, mi się to udało dopiero koło 7 miesiąca życia Maćka.
    jeszcze na szybko i krótko - może być kółkowa.
    mniej wygodna dla noszącego i musi być perfekcyjnie dociągnięta (też najlepiej pod okiem doradcy).
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

myślę właśnie że jakieś inne nosidło albo właśnie kółkowa będzie dobrym wyjściem

a chmt to po prostu mietek uszyty z chusty która zdecydowanie lepiej otula dziecko

a pouch hmm
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Miejscowość

Domyślnie

pouche mamy. nasze dzieci ich nie znoszą muszę je wystawić na sprzedaż.
    kółkową będę testować w przyszłym tygodniu, ale jeśli tak ważne jest odpowiednie dociągnięcie to znów.. mąż może mieć problemy. Dla niego musi być bardzo proste w zakładaniu.. no zobaczymy.. zależy też czy dzieciom się spodoba. nie mam z tym doświadczenia.. manduca jeśli taka trudna to też nie wchodzi w grę.. ale dziękuję za podpowiedzi!

Uprawnienia umieszczania postów