nie natrafiłam dotychczas na informację na ten temat, a jestem w temacie zielona. Czy w MT można nosić dopiero jak dziecko zacznie siedzieć? Czy można wcześniej?
nie natrafiłam dotychczas na informację na ten temat, a jestem w temacie zielona. Czy w MT można nosić dopiero jak dziecko zacznie siedzieć? Czy można wcześniej?
Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
Pieluchowy blog ekspercki.
najlepiej dla siedzącego dziecka. tzn w teorii mozna by wcześniej ale musiałoby być to MT dokładnie na wymiar twojego dziecka, odpowiednio dociągnięty i dopasowany, i musiałabyś sprawdzać co miesiąc,dwa czy nadal pasuje.
dziecko siedzące nie rośnie tak szybko, wiec na dłużej starczy, to raz a dwa, już nie musi być tak idealnie co do milimetra dopasowane (o wymiary panela chodzi)
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
o to nawet nie wiedziałam, że wymiar jest tutaj tak ważny.. myślałam, że to bardziej chodzi o postawę dziecka w nosidle. Czyli jak się kupuje MT to trzeba wymierzyć wcześniej dziecko?
ps. panthera Właśnie zauważyłam w Twojej sygnaturce, ze przybywasz z Wrocławia do Warszawy.. Ja dokładnie to samo miałam w sierpniu 2011rok pomieszkałam w samej Warszawie, po przeprowadzce z Wrocławia, a teraz mieszkamy pod Warszawą..
bałam się, że to straszne opuszczać to piękne miasto.. i wszystkich znajomych! i okazało się, ze stolicę pokochałam, tylko znajomi tak daleko zostali...
![]()
Ostatnio edytowane przez Elayla ; 19-12-2012 o 18:27
ja warszawy nie lubię i nie polubię, niestety.
co do wymiarów - tak zanim kupisz Mt musisz zmierzyć dziecko. jak panel będzie za mały to nie uzyskasz prawidłowej pozycji, a jak za duzy to ograniczy widoczność (za wysoki panel) i "żabka" będzie spłaszczona ( gdy za szeroki)
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
jeszcze jedno pytanie: jak zatem stwierdzić jaki powinien być wymiar panela dla dziecka mniejszego niż 6 mc? Jak to mierzyć?
dziecko powinno siedzieć a nie być sadzane,
naprawdę na mt macie jeszcze czas, nie warto się z tym spieszyć
dla mniejszego dziecka mt musi być idealnie dopasowane, nie wystarczy znać tylko szerokość panela na dole; najlepiej mieć nosidło z chusty i bardzo zaufaną i dokładną szyjącą która najlepiej jak sama wymierzy i dopasuje nosidło
ja bym zrezygnowała z wsadzania do mt takiego maluszka, czas szybko Wam zleci
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.