Tak pytam bo nigdy takiej nie mialam i pewnie dlatego nie doceniam. Na co, tzn. jakie wiazania robicie z takich chust na tyle czesto by warto bylo wydac kase na taka krotsza??? ... czuje ze cos mnie omija bo ja zawsze na 6tkach jechalam![]()
Tak pytam bo nigdy takiej nie mialam i pewnie dlatego nie doceniam. Na co, tzn. jakie wiazania robicie z takich chust na tyle czesto by warto bylo wydac kase na taka krotsza??? ... czuje ze cos mnie omija bo ja zawsze na 6tkach jechalam![]()
Kangurek, plecak prosty, plecak z węzłem pod pupą, kangur na boku - ja wiązałam takie. Najczęściej plecak prosty
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Plecak prosty, a wiążę go w 95 przypadkach na 100
W związku z czym mam głównie 4, reszta to piątki.
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
Plecak prosty. Szybko się wiąże, a przy krótkiej chuście nic się nie majta między nogami. Przy dwulatku którego podczas jednego spaceru wiązałam po kilka razy (bo trochę na nogach, a trochę nogi bolą) sprawdzały się bardzo krótkie chusty. No i w torbie mniej miejsca zajmuje niż 6.
jak chcesz sprobowac to skrobnij priw - mam jedna 4 na stanie (aare z welna)![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Ania ja mam 4,1 i mąż lubi się z- jeszcze- maluchem w kieszonkę zamotać bo mu ogony nie wiszą
a ja lubię do kangurka i plecaka właśnie no i na parkingu nie szorują tak po ziemi
didymos rozm 3 (chyba 3,60 m) - pojedynczy X, kółkowa no-sew, prosty plecak. Kangura nie umiałam, ale muszę się tym razem nauczyć
Niezastąpiona na wyjazdy, kiedy musiałam wybrać tylko jedno narzędzie do noszenia, bo bym się nie zabrała
polecam wątek http://www.chusty.info/forum/showthr...%B3tkie+chusty
ja kocham krócizny, ale mam trzy 6 w stosie bo ich nie mogę sprzedać![]()
hehe... a ja się zastanawiam co zrobić z moimi 6tkami
a moje wiązania to trzy kangury, kółkowa i ewentualnie kieszonka - z 4rek i 5tek![]()
ja z 4 i kieszonkę wiąże, no i plecak prosty, a to ostatnio dwa nasze najczęstsze wiązania![]()
Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020
https://manymum.blogspot.com/
Mam katje, ktora nie ma trzech metrow i uwazam, ze jest ona najbardziej praktyczna chusta jak mam w stosie, chociaz jim salvia swoja cienkoscia i lekkoscia troche ja przewyzsza, ale za dlugi.
Ja miałam ubiegłego lata niecałe 3 metry katji, do wiązania na biodrze. Leżała taka związana już, jak była potrzeba, to tylko ją zarzucałam przez ramię, dziewczynkę wkładałam i włala! Zastosowanie jak kółkowej, tyle że ja obsługi kółkowych nie opanowałam nigdy w stopniu zadowalającym
Z tej katji, mozna bez problemu zawiazac plecak prosty z wezlem pod pupa, ale do tego wiazania, lepsze sa chusty ciensze, latwiej zawiazac wezel pod pupa. Czemju chusty krotkie sa praktyczne, bo zabieraja malo miejsca, bo nie walaja sie ogonami po ziemii, moga robi za szal, jak wiatr zawieje. Jak dziecko stabilnie siedzi, to chyba mozna juz zrezygnowac z koszmarnie dlugiej szostki i przesiasc sie na 4, albo i 3. Ja dzieki 3,5 metrowej chuscie opanowalam plecak prosty, im mniej materialu do ogarniecia tym szybciej zalapalam to wiazanie.