Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: a jak dziecko chore to używacie wielo w nocy?

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

A co tu zmienia choroba? Chyba tyle, że chory organizm jest jeszcze bardziej wrażliwy na chemię z pampków.
    U nas -choroba, nie choroba - na noc idą dwie grubaśne formowanki pod wełnę Imse vimse, zmieniam koło północy, jak mała się budzi, a ja idę spać. NIGDY nam nic nie przeciekło.

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

kurczę, no wiem, że to irracjonalne jest... a przecież nie nówka jestem w temacie, i jedno też przebieram w nocy, żeby było śmieszniej młodszemu... ale boję się jakoś, że jak mają gorączkę to może im to mokro z pieluchy jak zsiurana mocno jednak trochę zaszkodzić, no nie wiem, że zimno będzie czy jak, sama nie wiem...

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie

my non stop wielo, w zdrowiu i w chorobie.
    a zimno... jak zdejmuję zasiuraną pieluchę, to jest cieplutka, więc raczej nie ziębi
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U nas Mały ciągle chory od stycznia. Na początku przy pierwszym antybiotyku przeszliśmy z wielo na pampki bo mały miał odparzenia. Przy drugim antybiotyku na noc były pampki. A teraz przy któryms z kolei przeziębieniu jedziemy tylko na wielo.

Chusteryczka

Domyślnie

Wielo, temperatura nie przeszkadza pieluszce. Za to jak mieliśmy epizod rota to przez tydzień mieliśmy pampersy- tu bym sie nie podjęła ciągłego prania i gotowania.

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie

a ja w ogóle nie pomyślałam o wysokiej gorączce i o tym, że w wielo może to być gorący mokry okład na pupkę, ale mikropolarek powinien rozwiązać problem.
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Chustomanka Awatar Magda&Franio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja przy przeziębieniu młodego używałam wielo ale jak miał rota wirusa to przeszliśmy na jednorazówki-bałam się, że coś z tego wirusa "przeżyje" w wielo mimo wygotowania wielo

Chustomanka Awatar astro
    Miejscowość
    WrocłaW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia wska Zobacz posta
    ale lepsza w czym ?

wierzę, że są zdrowsze, a prać lubię
    witaj w klubie matek praczek , ostatnio łapię się na tym, że ciągle

Cytat Zamieszczone przez Anyczka Zobacz posta
    A co tu zmienia choroba? Chyba tyle, że chory organizm jest jeszcze bardziej wrażliwy na chemię z pampków.

w naszym przypadku to na samym początku właśnie choroba Smoka zmobilizowała nas do używania tylko wielo bez względu na okoliczności dnia i nocy i dobrze nam z tym, przy okazji nie musimy "testować" kremów i maści aby pupa była zdrowa i gładka (jak to u niemowlaka być powinna)
    3 Muszkieterów i Mała Księżniczka 20.07.200810.12.2011 24.11.201417.11.2017

Uprawnienia umieszczania postów