Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 38 z 38

Wątek: bondo nie wyrabia, na co się przesiąść?

mru
    Guest

Domyślnie

Teraz działa - IMO dociągnąć pasy. Jak dociągasz, trzymaj je tuż przy panelu i podciągnij dziecko wcześniej, przytrzymaj je, zanim zaczniesz dociągnia, wyżej.
    Ja bym też - w miarę możliwości - mocniej zacisnęła pas biodrowy, bo wydaje mi się, że np. na tacie odstaje, że nie jest mocno zapięty.

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Ja w bondku nosiłam co prawda w zasadzie tylko z przodu, bo mi z tyłu niewygodnie jakoś było i się przerzusiliśmy na Tuli, ale z tego co widać na zdjeciach, to za luźno macie założone nosidło, dziecię odstaje i całość opada. Nosidło powinno w miarę ściśle otulać dziecko i mocno trzymać - tak samo jak z chustą

Chustonówka

Domyślnie

Odświeżam temat. Noszę synka w bondolino na plecach, ale starcza już tyko na styk. Tzn. szerokość pod pupą OK, ale młody pozwala się zawiązać tylko w wersji "łapki nad pasami naramiennymi". Takie wiązanie jest dopuszczalne przez producenta i w mojej opinii nadal bezpieczne, bo plecki nosidła sięgają mu aż do pach, nie ma sposobu, żeby wyleciał podczas oglądania się za pieskiem na spacerku. Ale dni naszego noszenia w tym nosidle chyba są już policzone
    I teraz pytanie: co polecacie? Jestem bardzo przywiązana do grubego pasa biodrowego, który przejmuje część ciężaru malucha, a jednocześnie za genialne uważam wiązane pasy. Czy istnieją inne, większe nosidła mające te dwie cechy? Chwilę rozważałam mei tai, ale nie wiem, czy skromniutki pas biodrowy zapewnia podobną wygodę.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

możesz zamówić hybrydę na wymiar u szyjących mam - nubika (czyli u zeldy), madame googoo, alciMT...
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Polecam Doux-Doux, mercedes wsród nosideł, wiem bo mam i innego juz nie będę chciała.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustonówka

Domyślnie

a ile w przybliżeniu kosztuje taki szyty na zamówienie mei tai?
    Ostatnio edytowane przez garvala ; 10-02-2012 o 13:43

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Potwierdzam, to co mówi Matysia - przymierzałam jej doux-doux i nic nie może mu się równać :

A jeśli chodzi o mt, to miałam kiedyś testowe od Alci i też było fajne.

Ja jednak wolę porządny pas biodrowy i klamry jednak, jeśli mam nosić na plecach... Hybryda jest fajna do noszenia z przodu. Nie wiem, jak Tobie, ale mi w Bondolino na plecach nie nosiło się fajnie, teraz mam Tuli (teraz Tula) i je lubię, ale przy najbliższej okazji nabędę doux-doux.

A z cenami, to bardzo różnie, bo wszystko zależy od materiałów, aplikacji, itd. Może jak nie jesteś do końca przekonana, co byś chciała, to pożycz od kogoś do przymiarki albo kup coś niedrogiego na bazarku.

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

doux-doux bywają na bazarku

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustonówka

Domyślnie

Mam jeszcze jedno, głupie pytanie: do czego się przywiązuje te sznureczki od zagłówka, jak chcemy przymocować główkę? Jakoś na żadnym zdjęciu nie widzę żadnych mocować na pasach naramiennych, czy gdziekolwiek indziej. Nie mogę też znaleźć zdjęć z zawiązanym zagłówkiem.

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kerstin200 Zobacz posta
    wisi nie da sie ukryc, ale to sie da poprawic

pas biodrowy ciasno zapiety, dziecie na pleach
    - chwycic pasy naramienne blisko panela i lekko podskakujac podciagac do gory, az dziecko znajdzie sie na odpowiedniej wysokosci
    co znaczy odpowiedeniej?
    niestety nie mam wlasnego zdj. tylem
    ale to zdje dobrze ilustruje

-
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez garvala Zobacz posta
    Mam jeszcze jedno, głupie pytanie: do czego się przywiązuje te sznureczki od zagłówka, jak chcemy przymocować główkę? Jakoś na żadnym zdjęciu nie widzę żadnych mocować na pasach naramiennych, czy gdziekolwiek indziej. Nie mogę też znaleźć zdjęć z zawiązanym zagłówkiem.
    na pasach naramiennych znajduja sie sznureczki, ktore maja rozne koncowki
    - od str. panela podluzny guzik - przewleka sie go prze petelke w zaglowku,
    - od drugiej str. taki klipsik do sciagania (jak w kurtkach) i tym regulujemy dlugosc sznurka, czym i wysokosc zaglowka

Chustonówka

Domyślnie

Nie pytałam o bondolino, bo je mam i wiem, co z czym się żeni. Natomiast chcę się dowiedzieć, do czego ten zagłówek się przywiązuje w rożnego typu mei tai i hybrydach, na których fotkach widać tylko, że zagłówek ma w rogach takie dwa sznureczki.

Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Nie pytałam o bondolino, bo je mam i wiem, co z czym się żeni. Natomiast chcę się dowiedzieć, do czego ten zagłówek się przywiązuje w rożnego typu mei tai i hybrydach, na których fotkach widać tylko, że zagłówek ma w rogach takie dwa sznureczki.
    warto precyzowac pytania
    temat byl do bondo

Chustonówka

Domyślnie

Warto czytać wcześniejsze posty, przecież dwie wypowiedzi wcześniej pisałam, że mam bondo i szukam, na co się przesiąść. Jak w temacie wątku.

ot taka mała złośliwość za złośliwość

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Odświeżam temat. Noszę synka w bondolino na plecach, ale starcza już tyko na styk. Tzn. szerokość pod pupą OK, ale młody pozwala się zawiązać tylko w wersji "łapki nad pasami naramiennymi". Takie wiązanie jest dopuszczalne przez producenta i w mojej opinii nadal bezpieczne, bo plecki nosidła sięgają mu aż do pach, nie ma sposobu, żeby wyleciał podczas oglądania się za pieskiem na spacerku. Ale dni naszego noszenia w tym nosidle chyba są już policzone
    I teraz pytanie: co polecacie? Jestem bardzo przywiązana do grubego pasa biodrowego, który przejmuje część ciężaru malucha, a jednocześnie za genialne uważam wiązane pasy. Czy istnieją inne, większe nosidła mające te dwie cechy? Chwilę rozważałam mei tai, ale nie wiem, czy skromniutki pas biodrowy zapewnia podobną wygodę.
    a ile w przybliżeniu kosztuje taki szyty na zamówienie mei tai?
    im bardziej czytam, tym bardziej nie widzę, że NIE o Bondolino pytasz...

Chustomanka Awatar kerstin200
    Miejscowość
    Poznań/Islandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Padthai Zobacz posta
    wisi nie da sie ukryc, ale to sie da poprawic

pas biodrowy ciasno zapiety, dziecie na pleach
    - chwycic pasy naramienne blisko panela i lekko podskakujac podciagac do gory, az dziecko znajdzie sie na odpowiedniej wysokosci
    co znaczy odpowiedeniej?
    niestety nie mam wlasnego zdj. tylem
    ale to zdje dobrze ilustruje

-
    wiesz, cały problem u mnie polegał na tym, że starałam się dociągnać, czasem wydawało mi się, że az za mocno, a to i tak po jakims czasie się "rozjeżdżało". teraz mam Nubigo... rewelka!! wspaniała rzecz, bo jednak zdecydowałam się przesiąść na coś innego, świetna decyzja

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matysia Zobacz posta
    Polecam Doux-Doux, mercedes wsród nosideł, wiem bo mam i innego juz nie będę chciała.
    noszę w mei favorite w wersji dla starszaka - ma b dobrze wypełniony pas biodrowy, aż nieco sztywny, wysoki panel, ale rzeczywiście świetnie nosi. Próbowałam różnych nosideł, m.in. madame googoo, które b. mi się podobało, ale nie jestem w stanie wypowiadać się kategorycznie, co jest naj, bo nawet jedna szyjąca ma różne wypełnienia, różne wykończenia w zależności od życzenia zamawiającego. Z doux-doux jest ten problem, że jest długa kolejka=długie terminy oczekiwania, ale warto pytać.
    Ostatnio edytowane przez jul ; 10-02-2012 o 19:20
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Warto czytać wcześniejsze posty, przecież dwie wypowiedzi wcześniej pisałam, że mam bondo i szukam, na co się przesiąść. Jak w temacie wątku.

ot taka mała złośliwość za złośliwość
    que?

Uprawnienia umieszczania postów