Pokaż wyniki od 1 do 20 z 329

Wątek: Ergo Tuli // teraz Tula

Mieszany widok

Chustonówka Awatar m_nika
    Miejscowość
    Leszczyny

Domyślnie

witam

Mam dylemat i chciałabym się poradzić/prosić o pomoc
    Jestem początkującą mamą 3,5-miesięcznego Filipa i zaczynam rozglądać się za nosidełkiem dla niego. Wiem już, że powinno być to nosidełko ergonomiczne, więc zastanawiałam się nad dwoma firmami: Womar i Tula. Z Womaru modele eco1 i eco2; z tuli-to chyba wszystko jedno przeczytałam dużo opinii na forum, ale nadal nie wiem, co zdecydować...czy mogę liczyć na pomoc/rady?
    Filip rośnie jak na drożdżach. Ma 3,5 miesiąca, ale waży już ok. 7 kg i nosi rozmiar 62/68.

Pozdrawiam

Chustonoszka
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

Witam,

ja również jestem zakochana w nosidłach Tuli/Tula. Swoją przygodę zaczęliśmy od chusty elastycznej, później przeskoczyliśmy na MT, ale dla mnie i dla męża to wiązanie pasów wciąż było za mało wygodne. I wtedy spotkałam się z moją siostrą, która akurat kupiła sobie sówki. Zakochałam się już na sam widok, a jak przymierzyliśmy synka (który jest wręcz stworzony do noszenia w chustach i nosidłach) to okazało się że jest to miłość dozgonna. Muszę przyznać, że szybciutko kupiłam model Cheeky Owls (są prześliczne) i praktycznie się z nim nie rozstawaliśmy. Synka nosiłam i ja, i mąż. Oboje jesteśmy wysocy (ponad 1,80m) i mimo to nosidło idealnie pasuje. Uszyte jest rewelacyjnie, materiały super jakościowo, świetne kolory. Nosidło mamy już 1,5 roku i nadal wygląda ekstra. Nie wiem jak to Ula zrobiła, ale to nosidło idealnie pasuje wszystkim i dzieciom, i noszącym, i wysokim, i niskim, naprawdę jestem pod wrażeniem i gratuluję.
    Teraz zaczęliśmy nosić naszą kolejną pociechę i tylko żałuję, że wkładka dla niemowlaka pojawiła się dopiero teraz, bo idealnie by nam pasowała w zeszłym roku. Nie pozostało nam nic innego jak postarać się o trzecie dziecie
    http://www.babytula.pl
    Ostatnio edytowane przez pociulka ; 02-02-2012 o 23:43

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_nika Zobacz posta
    witam

Mam dylemat i chciałabym się poradzić/prosić o pomoc
    Jestem początkującą mamą 3,5-miesięcznego Filipa i zaczynam rozglądać się za nosidełkiem dla niego. Wiem już, że powinno być to nosidełko ergonomiczne, więc zastanawiałam się nad dwoma firmami: Womar i Tula. Z Womaru modele eco1 i eco2; z tuli-to chyba wszystko jedno przeczytałam dużo opinii na forum, ale nadal nie wiem, co zdecydować...czy mogę liczyć na pomoc/rady?
    Filip rośnie jak na drożdżach. Ma 3,5 miesiąca, ale waży już ok. 7 kg i nosi rozmiar 62/68.

Pozdrawiam
    Widziałam, że napisałaś też posta w wątku o Womarze Eco. Ja się przyznaję, że nosideł Womara nie widziałam na oczy, ale po przeczytaniu opinii o nich oraz własnych doświadczeniach z Tuli bez wahania wybrałabym to drugie . Niektóre dziewczyny narzekały na niewygodny pas biodrowy oraz trudności z dopasowaniem Womara - w przypadku Tuli ten problem nie istnieje . Któryś model Womara Eco nie miał też kapturka, a jak dla mnie on się bardzo przydaje. Nosidła Tuli łączą wygodę noszenia z estetyką. Naprawdę polecam .

Inna rzecz, że ja akurat z tych, które dla takich maluchów nie polecają ergonomików (wciąż wyznaję zasadę, że najpierw chusta, potem MT, a na koniec ergo), ale wiem, że są różne szkoły .

Chustonoszka Awatar kasiap34
    Miejscowość
    świętokrzyskie

Domyślnie

mam jeszcze u siebie testowy egzemplarz ale bardzo mi się spodobał
    to mój pierwszy kontakt z ergonomikiem i wypadło dla mnie o niebo lepiej niż mt, chodzi mi o samą obsługę głównie i wygodę trochę też , siostrze szczerze poleciłam nosidło bo oni niby chcą a jakoś z chustą się dogadać nie mogą

świetnie uszyte , dopracowane,wypełnienie pasów mnie odpowiadało , regulacja i te gumeczki do zabezpieczenia pasków, a i kieszonka na pasie biodrowym, kapturek też fajna sprawa , bo można łatwo odczepić i schować jak niepotrzebny
    wypróbowane na - 20 kg pięciolatku - i tak mi było wygodnie ,że chyba i do przedszkola dałabym radę go znieść
    2,5 - 13kg i tu subiektywnie było mi najmniej wygodnie - chyba za bardzo się wierciła
    oraz na prawie rocznej 9kg - tu z przodu i tyłu - rewelacja

ale i tak już chustom wierna pozostanę do końca mojej przygody z noszeniem
    Michałek 05.03.2007, Madzia 27.06.2009, Ania 26.02.2011

Chustonówka

Domyślnie

witam serdecznie
    zamierzam kupic Tuli w najblizszych dniach
    mam pytanie do osob uzytkujacych jasne nosidla Tuli jak jest z utrzymaniem w czystosci ???
    na brazowe mnie namawia maz bo twierdzi ze bardziej praktyczne i sie troche lamie

ma ktos moze zdjecie nie katalogowe tego nosidla, w galerii ogladnelam ale mi malo

czy wzor to nadruk ? dzieje sie z nim cos podczas uzytkowania ?

bede wdzieczna za opinie

mysle o tym na 99%

ewentualnie http://cdn.shopify.com/s/files/1/003...rge.jpg?101251

Chustofanka Awatar gema
    Miejscowość
    Sokółka

Domyślnie

wzór to przepiękny haft!!! Mega profesjonalny! Widziałam osobiście, dotykałam, mój mąż jest grafikiem i też pracował z niejednym haftem i także uważa, że to jest świetna robota!

ogólnie poszukaj zdjęć w galerii na Facebooku bo te 3 to tak na szybko znalazłam http://www.facebook.com/pages/Tuli-E...21693831188734
    mama Mikroba, żona delfina
    Michulec cycusiał 1 rok 3 miesiące i 2 tygodnie.

Chustonówka Awatar klaudia84eu
    Miejscowość
    Mazowieckie, Pionki

Domyślnie

Witam. Czy nadal jest możliwość przetestowania nosidełka?? Przymierzam się do zakupu ale jakoś nie mogę się zdecydować. Niestety nigdzie w pobliżu mojego miasta nie ma tych nosidełek żebym mogła przymierzyć. Obawiam się czy będzie pasowało dla mnie i dla męża- ja 158cm- drobniutka i wąska w ramionach a mąż 194cm- duży i potężny do tego córcia ma 6 miesięcy i niespełna 8 kg wagi więc tych ale jest kilka

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cz ktoś ma Tuli z wydłużanymi pasami? Chodzi mi o tą klamerkę przy panelu, jak to działa, i ile mają maksymalnie wydłużone pasy? Chodzi mi o tą wypełnioną część... Pomoże ktoś?
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustoholiczka Awatar katmawa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klaudia84eu Zobacz posta
    Witam. Czy nadal jest możliwość przetestowania nosidełka??
    klaudia84eu jak sprecyzujesz trochę bardziej okolice województwa mazowieckiego, w których mieszkasz to może ktoś w okolicy się znajdzie?
    synek 08.2011, córeczka 02.2013.

Uprawnienia umieszczania postów