Ten kolor był wyprzedawany jakieś 2-3 lata temu. Oni w usa też w marketach sprzedają, więc możliwe, że to z jakiegoś Targetu.
Milka się w ergo mieści. Mam wrażenie, że nowsze wersje mają wyższy panel, ale to wrażenie, nie porównywałam.
Ten kolor był wyprzedawany jakieś 2-3 lata temu. Oni w usa też w marketach sprzedają, więc możliwe, że to z jakiegoś Targetu.
Milka się w ergo mieści. Mam wrażenie, że nowsze wersje mają wyższy panel, ale to wrażenie, nie porównywałam.
www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
gugu-gaga.pl na Facebooku
Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.
Mi się to jednak podejrzanie tanie wydaje.
A zobaczcie tutaj:
http://cgi.ebay.co.uk/Front-Back-Inf...item3a67b717e6
czy to jakaś chińska podróba? Gdzie normalnie ergo są produkowane ?
M (2004), S (2007), F (2010), E (2013) i (VII'2015)
identyczne nosidla sprzedaje moja znajoma Chinka,ona ma je jakos za ok 30-40$ z wysylka.Z tego co mi mowila kiedys to te nosidla sa szyte w Chinach na rynek amerykanski.
C.03.06.2008,L. 04.07.2009,O.04.09.2012
Na stronie jest info, że szyją w Chinach, ale z posznaowaniem praw pracownikó, dość szczegółowo to opisują. Podobnie w fabrykach materiału w Indiach.
Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014![]()
Witek -Wielka Niespodzianka 06.08.2018
Dzieki za wpisy, przymierzyliśmy się dzisiaj do tego Ergo i Zosia miesci się bezproblemowo, więc zakupiliśmy, póki co super![]()
jeszcze takie modele wiszą na allegro:
http://allegro.pl/ergobaby-nosidelko...718779037.html
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
zochmama kupiliście to na tablicy?no i jak wam się nosi?
Julia 28,02,2004 ,Paweł 05,03,2007 ,Antek 05,05,2010 .
http://eko-mama.blogspot.com/ moje pieluszki wielorazowe
pojawiło się jeszcze na allegro w podobnej cenie beco, ale uprzedam ze widziałam w nim na oko 2,5latke i porazka, jak wisiadło niemal, ale dla mniejszych ok i wizualnie fajne
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Właśnie wróciłysmy z nad morza,nosiłam po plaży, jak dla mnie super. Długosć panela ok, Zosia ma pod paszki same, mógłby chyba być ciut szerszy, nie sięga od kolanka do kolanka, ale teraz to już chyba nie takie ważne, nie?-nie znam sie, nie mam porównania, ale nie nosimy się strasznie długo. Wygodnie baaaardzo, i mnie, i Małej-mówi, że lubi nosidło to![]()
Jestem szczęśliwą posiadaczką Ergo w kolorze hart rose. Przyznam się że od chwili jego zdobycia ani razu nie zamotałam młodej w chustę. Helenka ma 6 msc, waży 9 kg i mierzy 68 i nosidło pasuje idealnie. Karolina którą też czasem tacham ma 2,5 roku, wzrost 92-98, waży 12,5 kg. Na nią ERGO też pasuje, tyle że z łapkami na zewnątrz.
Zakupiłam używane nosidło ergo baby carrier na allegro z zamierzeniem pokonywania długich dystansów górskich. W chuście dziecko wydawało mi się strasznie ciężkie (pomimo 8-9 kg), bolały mnie ramiona - to pewnie wina chusty, bo mam zwykłą lnianą od Vombati, która zaczęła się rozłazić (10 miesięcy noszenia).
Nosidło użytkujemy od czerwca, ma za sobą kilka górskich wypraw. Panel sięga Jagódce do paszek a na dole prawie pod kolanka. Jagódka ma 11 miesiecy, jest bardzo długa jak na swój wiek
Wydaje mi się, że dziecku jest w nim wygodnie, szybko w nim zasypia. Choć po całodniowym marszu wydaje się być trochę zmęczona (to chyba normalne).
Ostatnio po noszeniu w ergo zaczął mnie boleć brzuch. Nie wiem, czy jest to kwestia złego zapięcia, czy czegoś innego. W chuście tak nie boli.
Mój mąż woli nosić w ergo niż w chuście -szybko się zakłada, nie trzeba motać.
Poniżej nasze zdjęcie w ergo:http://imageshack.us/photo/my-images/21/ergobaby.jpg/
![]()
Ostatnio edytowane przez Georgina ; 20-08-2011 o 12:44 Powód: problem z umieszczeniem zdjęcia
Dziewczyny część tego wątku wrzucilabym do działu recenzji. Sama dodam ze jest to bardzo modne i często używane nosidło w Niemczech i Szwajcarii, w Polsce jeszcze mało znane.
Good ideaDodam, żeśmy z gór wrócili, i wciąż nosidło lubie bardzo
![]()
Z racji że pojawia się wiele pytań o nosidełko ergobaby wątek przeniesiony został już do działu recenzje - dziękuję moderacji
Ponieważ wersji ergobaby jest dużo i baardzo się od siebie różnią (siatka dystansująca w wersji sport, krótszy lub szerszy panel), proszę przy recenzji piszcze proszę JAKI MODEL ERGOBABY (nie chodzi mi o kolor ale właśnie o wersje sport, standard itd) UŻYTKOWALIŚCIE.
Ostatnio edytowane przez wrapsodia ; 24-08-2011 o 12:00
Co do Ergobaby zgadzam się w 100%.
Sama długo zastanawiałam się na jakie nosidło się zdecydować i w końcu wybrałam Ergobaby - przymierzałam Ergo z wkładką - było bardo wygodnie mnie i maluszkowki (nie protestował
W Polsce znalazłam tylko jedno miejsce gdzie można przymierzyć nosidła Ergobaby i jest wybór - jakby ktoś chciał linka, proszę wpisać, przekleję.
Dodam jeszcze co konkretnie kupiłam:
Ergobaby
seria:Organic
model: Petunia Pickle Bottom Peaceful Portofino
dodatkowo: z wkładką (infant insert), nakładka na szelki
Jestem bardzo zadowolona.
Niestety zdecydowałam się na zakup nosidła Ergobaby przez Allegro.
Przeglądałam to forum wcześniej i nie znalazłam żadnych podobnych historii, dlatego stwierdziłam że zaryzykuje tym bardziej że cena była niższa niż w sklepie.
W skrócie - otrzymałam nosidło bardzo kiepskie jakościowo, z podejrzanymi metkami.
Pani sprzedająca powoływała się na historię z wyprzedażą w USA.
Po późniejszym porównaniu z oryginałem w sklepie mam 100% pewności że była to podróbka.
Ktoś z Was też natknął się na podróbkę albo ma inne nieprzyjemne historie z zakupami nosideł na Allegro?
A ja kupiłam w pieluszkarni i też mają duży wybór nosideł Ergobaby i pomocną obsługę
ach jak ja lubię ukrytą reklamę na forach internetowych......