Popatrzcie, podejrzane to czy niekoniecznie? Wiecie coś o tych nosidłach? Bo szukaj jakoś mało pomocny, niewiele wyrzucił...
http://tablica.pl/oferta/okazja-nosi...ry-ID7Y9x.html
Popatrzcie, podejrzane to czy niekoniecznie? Wiecie coś o tych nosidłach? Bo szukaj jakoś mało pomocny, niewiele wyrzucił...
http://tablica.pl/oferta/okazja-nosi...ry-ID7Y9x.html
Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014![]()
Witek -Wielka Niespodzianka 06.08.2018
jak dla mnie najlepsze nosidła pod słońcemjak na nosidła. Nosilam i chwalę sobie
http://www.ergobabycarrier.com/
cena intrygująca, ale megaprzystępna
GAJENKA-23.12.08
Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®
No właśnie z jednej strony kusi, z drugej podejrzenia wzbudza... A ponad dwulatke wyrośniętą ponoszę?
to świetne nosidło, choć akurat moje dziecię wyrosło z niego zanim rok skończyło.
ale sa takie, co do 3 lat w takich się noszą.
cena imo nie intrygująca. ktos był w usa, kupił, przywiózł. bez cła i vatu.
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
w Niemczech to jedno z najbardziej popularnych nosideł obok manduci, potem Beco. Ergobaby ma wiele wersji które różnią się także wymiarami.
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Ale na stronie producenta ceny 115-145 dolarów, i gosc ma ich przynajmniej kilka (kolory). Co to znaczy, że dzieć wyrósł zanim rok skończył?
to nowe i może gdzieś na wyprzedaży trafil???
GAJENKA-23.12.08
Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®
Co do Ergobaby zgadzam się w 100%.
Sama długo zastanawiałam się na jakie nosidło się zdecydować i w końcu wybrałam Ergobaby - przymierzałam Ergo z wkładką - było bardo wygodnie mnie i maluszkowki (nie protestował
W Polsce znalazłam tylko jedno miejsce gdzie można przymierzyć nosidła Ergobaby i jest wybór - jakby ktoś chciał linka, proszę wpisać, przekleję.
A ja kupiłam w pieluszkarni i też mają duży wybór nosideł Ergobaby i pomocną obsługę
ach jak ja lubię ukrytą reklamę na forach internetowych......
Z racji że pojawia się wiele pytań o nosidełko ergobaby wątek przeniesiony został już do działu recenzje - dziękuję moderacji
Ponieważ wersji ergobaby jest dużo i baardzo się od siebie różnią (siatka dystansująca w wersji sport, krótszy lub szerszy panel), proszę przy recenzji piszcze proszę JAKI MODEL ERGOBABY (nie chodzi mi o kolor ale właśnie o wersje sport, standard itd) UŻYTKOWALIŚCIE.
Ostatnio edytowane przez wrapsodia ; 24-08-2011 o 12:00
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Dodam jeszcze co konkretnie kupiłam:
Ergobaby
seria:Organic
model: Petunia Pickle Bottom Peaceful Portofino
dodatkowo: z wkładką (infant insert), nakładka na szelki
Jestem bardzo zadowolona.
Ja mam ergobaby kupłam jak syn miał rok. Mam do tego doczepiany polar i narzutkę na deszcz i dwie saszewki i dwa plecaki i uwielbiam to. Teraz niestety z ergo wyrastamy i chcę zmienić na tulę toodler. Ta dezzczowa narzutka jest w małej torebeczce którą zavzepia się na pasek pod panelem- na pasie biodrowym. Jak pada i mam dziecko na plecach to mogę mu założyć osłonkę nie zdejmując nosidła. Dodatkowo polar i osłonę deszczową można połączyć napami a jak jest za ciepło np. W sklepie albo tramwaju to można łatwo zdjąć górną część osłonki i zostawić wiszące na wysokości kolan dziecka. Kocham moje ergo i wszystkie jego dodatki i przykro mi że robi się za małe.
Hej dziewczyny,
Jestem tu nowaDopiero zaczynam poszukiwanie nosidła. I właśnie stoję przed dylematem czy kupić nosidło Ergobaby czy Mei Tai.
Ostatnio kupiłam w sklepie nosidło Chicco Close to you. Wydawało się że będzie ok ale było tragiczne- strasznie niewygodne do zakładania, dziecko wisiało mi nisko na brzuchu więc musiałam podtrzymywać pupę, a sama byłam dziwnie wygięta. Mega niewygodne, robiłam kilka podejść ale w końcu oddałam to nosidło.
I teraz czytam i czytam i szukam informacji.
Prawie podjęłam już decyzję i chciałam kupić MT bo wydaje mi się że można sobie dokładnie wyregulować wysokość na jakiej będzie dziecko- tu podwiązać, tu poszerzyć. Ale mój narzeczony jest sceptyczny do tego wiązania a chciałabym żebysmy obydwoje nosili... Dlatego też zastanawiam się również nad Ergobaby. I stąd moje pytanie:
Czy w egrobaby też można wyregulować tak dokładnie pasy jak w MT? Jestem dość szczupła i boję się że to nosidło też będzie mocno sztywne i będzie miało granicę do której będzie można naciągnąć pasy przez co dziecko też będzie mi wisiało nisko na biodrach.
Czy ktoś mógłby doradzić w tej kwestii? A może ktoś wie gdzie we Wrocławiu mogę przymierzyć takie nosidło?
Czy dobrze rozumiem,ze martwisz sie ze pas biodrowy nie da sie wystarczajaco skrocic?moze pomoze jak napisze,ze najbardziej sciagniety pas biodrowy ma 70cm. Rozmiat nosze 36, waze 61kg przy 279 cm,nosze prawie maksymalnie sciagniete i jest ok. Ja nosidlo bardzo lubie,drugie dziecko noszeco do MT to nie bardzo rozumiem,co chcesz podwiazac i poszerzyc? No i ile ma dziecko?
Dziękuję za szybką odpowiedź. Faktycznie nie wyraziłam się wystarczająco jasno... Mam nadzieję ze teraz będzie wiadomo o co mi chodzi:
A chodzi mi o to, że boję się, że przy nosidle ten pas biodrowy będzie strasznie nisko i przy ciężarze dziecka jeszcze opadnie i szelki będą miały za krótki ten pasek żeby dociągnąć maksymalnie do góry. NAtomiast przy Mei tai wydaje mi się, że łatwo dociągnąć i dowiązać ten pas biodrowy jak również szelki... I w razie gdy dziecku niewygodnie można z łatwością regulować tak żeby było wygodnie i mnie i dziecku. Bo takie nosidło wydaje się że ma jakiś zakres do którego można regulować długość i szerokość...
A dziecko ma 7 miesięcy i waży niecałe 8 kg.
Wysokosci i szerokosci nosidla jako takiego reguloweac sie nie da,da sie regulowac dlugosc pasow biodrowego i naramiennych i tu cos mi sie kojarzy ze gdzies dziewczyny pisaly ze naramienne bywaja dla bardzo szczuplych osob za dlugie nawet poo maksymalnym sciagnieciu,dla mnie sa ok,jak Kazik byl mniejszy to sciagalam prawwie ma maksa. Jesli chodz o regulacje dlugisci pasow juz z dzieckiem na sobie i dociagnieciem ich tak,zeby bylo wygodnie czy ew. zmienianiem czegos w trakcie noszenia to nie na z tym problemu,pasy naramienne z zalozenia reguluje sie juz z dzieckiem w nosidle, pas biodrowy przed jego wlozeniem ale mozna latwo go potem dociagnac albo poluzowac jak trzeba. To co pisze raczej w ogole dotyczy nosidel ergonomicznych, nie tylko ergobaby.
Ja wole nosidlo niz MT ktore tez mam,w MT jest problem jak pasy poprowadzic,jedni mowia tak,drudzy inaczeji IMO latwiej cos poprawic w trakcie noszenia zaciagajac lub luzujac pas na klamrze niz rozwiazywac supel i wiazac ponownie. Ale nikt Ci jednoznacznie nie powie co masz kupic,jeden woli to,drugi co innego
![]()
W temacie nosidel nie pomogę specjalnie, noszę w chustach ale we Wrocławiu masz możliwość przymiarki na miejscu tu
http://www.zielonamama.pl/
I być może tu
http://www.przywiazanie.szkola.pl/