Piękny kolor. Przepiękny. Wolałabym jednak bez haftu, zarówno na środku, jak i tych kwiatuszków.
Nośność? Całkiem, całkiem. Testowałam na 11 kg malcu, na plecach.
Piękny kolor. Przepiękny. Wolałabym jednak bez haftu, zarówno na środku, jak i tych kwiatuszków.
Nośność? Całkiem, całkiem. Testowałam na 11 kg malcu, na plecach.
Moja opinia po nieco przedłużonych testach
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona
W dotyku i grubości przypomina mi nowsze pasiaki Nati, ale faktycznie jest bardziej szorstka co jednak nie utrudnia dociagania a trzyma fajnie.
Duże skosy? nie zwróciłam uwagi a już jej nie mam przy sobie...
Instrukcja zawieruszyła się po drodze więc też nie mogę ocenić.
Całkiem nieźle nosiła moje prawie 11kg. Chyba lepiej niż natka... Więc plusik. I obszycie stron róznymi nitkami - dobrze że o tym pamiętano
Do tego jak jeszcze cena jak teraz (125 za standard 4,6) to jest krok w bardzo dobrym kierunku
Co do haftów - wcale mi się nie podobają - ani ten na środku ani na ogonie - a to ze względu na "lewą" stonę haftu - a fe!
Jak dla mnie wersja bez haftów tylko wtedy jak środek zaznaczyć, bo to raczej początkującym niezbędne (ja tam zawsze biorę na oko)...
Turkusik za to bardzo mi się uwidział - ale ja lubię niebieskości.
Jeszcze jakby utkać białą/beżową - to będzie coś wspaniałego do farbki
Fotki są jakie sąo kolor chodziło...
A dałabym 4 - za te hafty, no niestety dla mnie jakieś nieporozumienie
Edit - i proszę podpowiedzieć producentom, żeby się jednak trzymali opisów rozmiarów "standardowych" - jak zobaczyłam na aukcji rozmiarówkę (4,6 to rozmiar 2!) to się mocno zdziwiłam, tu akurat bym się nie wychylała i trzymała numeracji znanej i rozpowszechnionej w chustowym światku...
Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 06-01-2012 o 22:45
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
właśnie do mnie dotarło, że zalegam z recenzją więc już nadrabiam zaległości:
kolor mi bardzo odpowiadał, chusta dosyć miękka, dobrze się ją dociągało, nie za cienka,
raz udało mi się w niej wyjść na spacer zimowy i było całkiem wygodnie
hafty mi nie przeszkadzały, ale też nie zwróciłam uwagi czy ten na dole jakoś szczególnie jest widoczny po zamotaniu,
ogólnie oceniając stosunek jakości do ceny daję 4+ (bo nie pamiętam wszystkiego dokładnie)
i zdjęcia:
tu na szybko wiązana zaraz po przyjściu:
i tu po spacerku:
![]()
chusta leży spakowana do wysłania a ja mam chwilkę....
chusta mi się podobała , nie będę jej wielkich pochwał prawić ale uważam ,że jest ok
wiązałam i malucha i 2,5 latkę i dało radę , co prawda nie chodziłyśmy nigdzie ale na te chwile po domu sprawowała się nie gorzej od naszej osobistej natki,
kolor wiadomo co kto lubi , haft mi osobiście nie przeszkadzał ale też mnie nie zachwycił , na skosy nie zwróciłam większej uwagi...
jeśliby mnie jakaś znajoma spytała czy warto powiem ,że tak![]()
Michałek 05.03.2007, Madzia 27.06.2009, Ania 26.02.2011
Ja też z opóźnieniem...
Testowaliśmy z córeczka chustę a następnie zabrałam ją na konsultacje...
Co nam przeszkadzało to ta szorstkość, nie jest to przyjemne w dotyku i przy dociąganiu, mi to przeszkadzało.
Kolor fajniutki, bardzo energetyczny, nosiła też bardzo fajnie i przy noszeniu nie odczuwałam tej szorstkości.
Ogólnie na plus. Ale zarówno ja jak i rodzice których uczyłam nie wybraliby tej chusty dla noworodka, tylko dla starszego dziecka, bo faaajnie nosi.
Dziękujemy bardzo za możliwość testowania!
Marcinek luty 2009, Emi luty 2011, Bartuś marzec 2013
Doradca Noszenia ClauWi® www.chusty.opole.pl // Sklep: www.graszki.pl
"Kiedy dołączamy do dzieci w świecie zabawy, otwieramy drzwi do ich życia wewnętrznego i spotykamy się z nimi serce w serce." (L.J.Cohen)
szorstkość?Almelle jest szorstka... ale tej w życiu nie nazwałabym szorską...
to w czym ty na co dzień nosisz?