tutaj proszę zamieszczać recenzje chust ale tylko skośnokrzyżowych a nie "pościelówek"
tutaj proszę zamieszczać recenzje chust ale tylko skośnokrzyżowych a nie "pościelówek"
to sama zacznę
dotarła do mnie i zaskoczyła mnie.
Ładny kolor (chociaż nie lubię niebieskości), prześliczny haft na jednym ze skosów - w sumie szkoda, że fotki nie zrobiłam samego haftu... ale może któraś następczyni je zrobi.
W dotyku i wizualnie wypisz wymaluj nati (mam kawałek Malty w domu). Oczywiście z tych nowszych, cieńszych natek.
Popróbowałam plecaczek prosty i kieszonkę. Chusta dociąga się bardzo ładnie. Jest cienka ale wygodna. Ma baaardzo długie skosy (zupełnie jak zarki), przez co w plecaczku deptałam sobie po skosach ale w kieszonce było już okey (chusta ma długość 4,6 tak w ogóle).
Skosy ładnie się układają no i ja lubię takie skosiska.
Środek zaznaczony wyhaftowanym logo firmy (z daleka wygląda jak gołąb z dzieckiem na brzuchu) ale nie razi i nawet głupio nie wygląda
Szkoda tylko, że jest wyłącznie przy jednej krawędzi, bo jakby był przy obu, łatwej by mi się motało a tak musiałam szukać krawędzi z logo.
Reasumując, jeśli cena będzie w okolicach 100-120 zł to będzie to super chusta zarówno dla początkujących (bo jakoś trudno jest wydać kilkaset złotych, żeby się przekonać czy się lubi nosic czy nie) jak i dla zaawansowanych, bo jest to po prostu natka w bardzo dobrej cenie
Osobiście liczę na to, że w przyszłości pojawią się też pasiaki, bo ja jednak wolę paski - chociaż gładkie chusty też mają swój urok.
Acha i fota ale kompletnie nie oddaje koloru bo takie mam światło w łazience
Reasumując, daję tej chuście 5 (w skali 1-6).
toś mnie zamurowała.. Nie ma jeszcze tego w sprzedaży? jest do tego instrukcja? jakiej jakości?![]()
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
jest instrukcja - ja mam w pdf.
z tego co wiem, to albo już jest w sprzedaży albo to kwestia dni
wiesz, ja też byłam bardzo zaskoczona, tym bardziej, ze pozytywnie. To dobrze, że pojawia się coraz większa oferta dobrych chust w rozsądnej cenie. Jak tak dalej pójdzie, to Polska stanie się zagłębiem chustowym i znacznie zrośnie nasze PKB![]()
No to teraz ja
Na macanie faktycznie podbna do nati. Po praniu troszkę zesztywniała i za mało udało mi się ponosić, żeby zobaczyć jak szybko zmięknie. No ale kwalifikuje się na fajną, miękką chustę.
Testowałam na starszej (pod 18 kilo) bo mi jakoś tak wyszło. Wrażenia pozytywne. Nosiłam Dusię tak 30-40 minut bo akurat miała ochotę się poprzytulać i ramiona mi nie odpadły. Może nie jest to megaśny szmatan, ale dociąga się dobrze, ładnie pracuje. Nie jest cienizną i nie wbijała mi się w ramiona. Było, mogę śmiało powiedzieć, komfortowo. No zakładam, że 18 kilo dłużej niż godzinę bym chyba nie poniosła, więc na ten czas noszenia, który ja jestem w stanie przeżyć było w porządku.
Środek zaznaczony, moim zdaniem, fantastycznie. Fatycznie mógłby być ten znaczek też przy drugiej krawędzi. Ale sam pomysł świetny. Bardzo mi się spodobał. Haft na ogonie ślicznySzkoda, że tak mało go widać. Kolor... o gustach się nie dyskutuje, ale mnie się bardzo podobał.
Instrukcja. Mam papierową. Jest zrobiona przyzwoicieAż tak super dokładnie się nie wczytywałam... niestety, ale wizualnie jest w porządku. No, może fotki mogłyby być trochę większe.
Myślę, że chusta na 5 spokojnie zasługuje. No w każdym razie mnie nosiło się dobrze. Duuuży plus za haft i zaznaczenie środka.
Fotka jest jaka jest bo mi się Duśka nie dała przyzwoicie podociągać. Postarałam się zrobić fotki haftów bo mnie zachwyciły (nawet to skojarzenie z gołębiem mi nie przekadza)
![]()
www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami
Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017
ciekawie wygląda ta kontrastowa nitka użyta do podszycia