Po prostu powiedz nie. Nie, bo nie chcesz brać na sumienie jeśli stanie się coś jej dziecku, nie, bo Twoje przekonania i wiedza są inne. Nie i koniec![]()
Po prostu powiedz nie. Nie, bo nie chcesz brać na sumienie jeśli stanie się coś jej dziecku, nie, bo Twoje przekonania i wiedza są inne. Nie i koniec![]()
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Nam na kursie dla doradców pokazywano bardzo fajny test, nie wiem czy uda mi się go opisać. Ale stosuje go z powodzeniem u rodziców. No więc potrzebne są 4 osoby i osoba testująca oraz dwie chusty. Każda z 4 osób chwyta koniec chusty w ten sposób, że chusty krzyżują się po środku, ale są "zwinięte". Osoba testująca siada okrakiem w ten krzyż, a te 4 osoby próbują ją utrzymaćTak się siedzi w wisiadle. A teraz 4 osoby rozkładają poły chust szeroooko, i osoba testująca siada w ten sam krzyż ale chusty ma od kolana do kolana
i znowu te 4 osoby próbują ja utrzymać. Tak się siedzi w chuście lub ergo
Ostatnio na warsztatach to pokazywałam i rodzice byli zaaachwyceni. Spróbuj posadzić żonę kolegi na te dwa sposoby i zapytaj w który wolałaby posadzić swoje dziecko![]()
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.
niemal codziennie natykam się na kogoś z dzieckiem w wisiadle przodem do świata, moim sąsiadkom chusty nie trafiają do przekonania, bo one mają wbite do głowy, że musi być usztywniony panel na kręgosłup, kto im to wbił?...ortopedzi... czy ja mogę dyskutowac z lekarzem-specjalistą? z atestami, które każde jedno wisiadło posiada?
podobnie jest z butkami, dziecko jeszcze dobrze podłoża nie wyczuje to już ma założone super hiper sztywne butki, bo tak kazał ortopeda
"Ludzie od czasu do czasu potykają się o prawdę, ale większość z nich podnosi się, otrzepuje i idzie dalej, jakby nic się nie stało" W.Churchill
Ja widziałam chłopaka, który niósł syna w wisiadle, przodem do świata i jeszcze robił takie "wypychy" brzuchem, że dziecku siła bezwładności wyrzucała rączki i nóżki do przodu. To chyba miało być śmieszne, a mnie wszystko rozbolało od samego patrzenia.
Weszłam kiedyś na stronę BabyBjorn i tam są pytania i odpowiedzi. M.in. czy w "nosidle" cieżar ciała spoczywa na kroczu dziecka i odpowiedż była taka, ze testy tego nie dowiodły.
Jak myślicie, komu zaufa potencjalny nabywca? Nawiedzonej chustonoszce, która czasem nawet stosuje pieluchy wielo., nosi dready,jest weganką, eko-mamą, nie szczepi dziecka, długo karmi piersią,itp? Czy może szacownemu producentowi z wieloletnim doświadczeniem, którego produkty sprzedawane są na wszystkich kontynentach.
Bliskiej koleżance nie jestem w stanie wyperswadować dawania niemowlakowi parówek i danonków...
Świadome rodzicielstwo jeszcze w powijakach.
miśki dwa i mały ktoś
Ej no!!! to może zaufa chustomatce, która nie stosuje wielo, nie nosi dredów (tylko ładna biurowa fryzurkę, nie jest weganką, nie jest eko, szczepi dziecko, nie karmiła długo piersią? A didymos to niby nie światowy producet z długoletnim doświadczeniem????? i tez jest na wszystkich kontynentach!!!
To taki OT tylko, z przymrużeniem oka![]()