Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: Za wcześnie na odpieluchowanie?

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

a mój się nocnika boi to znaczy nosi go i wysadza misie ale sam za żadne skarby nie usiądzie...no czasem dla zabawy - jak jest ubrany.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    a mój się nocnika boi to znaczy nosi go i wysadza misie ale sam za żadne skarby nie usiądzie...no czasem dla zabawy - jak jest ubrany.
    i jemu też dać spokój

ja nie zmuszałam i nie namawiałam, pewnego dnia poprostu zdjęłam pieluche i już, całkowicie, na dzień i noc.
    Ze dwa razy było na podłoge, a potem wołał albo sam siadał na nocnik, kilka razy w nocy łóżko zmienialiśmy ale i tak szybko poszło

a jak sie boi nocnika to nakładke na wc kupić
    Mama Kubusia i Basi

Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanettee Zobacz posta
    i jemu też dać spokój

a jak się boi nocnika to nakładkę na wc kupić
    no on robi na nakładkę właśnie.
    a pieluchy zdjąć się boję (meble nie nasze, dywan itp)
    no i na drogę do klubiku - to 30 min jest na bank nie wytrzyma, a za zimno na wysadzanie w terenie już
    liczę trochę na to że napatrzy się jak inne dzieci robią to i jemu się zachce
    a w nocy...cóż, chyba ja mam większą traumę - bo starszy ma do tej pory problem z moczeniem nocnym i boje się ze tu będzie podobnie.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

to zwiń dywan

ja miałam łatwiej bo lato było, ciepło wiec biegał w samych majtkach po domu i było mało do prania ewentualnego i suszenia, dywany pozwijałam, na meble nie lał

a że spał w swoim łózeczku to mu na noc zakładałam pod prześcieradło gumowy ochraniacz, i miałam przygotowaną zapasową pościel itp. w razie czego go brałam do mnie. No i pare dni w nocy sie budziłam i szłam do niego patrzec czy suchy
    Mama Kubusia i Basi

Miejscowość

Domyślnie

meble miałam na myśli pluszową kanapę i fotele, dywan "ma leżeć w kazdym pokoju bo się panele poniszczą" nawet w przedpokoju jest wykładzina dywanowa - bo na płytkach poskąpił.
    w ogóle mam dość restykcyjnego własciciela ale to całkiem inny temat.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wieliczka

Domyślnie

Haha, to jak dla nas rady o letnim odpieluchowaniu zupełnie nie działały. Ściągnięcie pieluchy nic nie dało, całe lato biegał bez gaci i sikał gdzie popadnie. Jedynie nauczył się, że nie wolno sikać do łóżka, więc z niego schodzi i sika obok. Na nocnik siada, ale nic z tego nie wynika. Sika tylko na stojąco, ze 3 razy udało się złapać siki do miseczki, jak chciał się wysikać i rzeczywiście to zrobił. Widać nie jego czas. Z tym, że jak czytam, że ściągnęło się dziecku pieluchę i po 3 dniach albo nawet po dwóch tygodniach załapało, to jestem hmm zdziwiona. U nas żadnego efektu to nie dało, tyle, że zamiast prać pieluchy praliśmy szmaty, bo trza było podłogę wycierać
    Widać, że nie nadszedł jeszcze jego czas, chociaż jest w stanie się wysikać na zawołanie, to ma na to zdecydowaną olewkę. No i uprzedzając ewentualne pytania, to przez te parę miesięcy próbowaliśmy różnych metod zachęty a później odpuszczaliśmy.
    Czekamy na lepsze czasy
    P 2009, I 2011, R 2013, M 2017

Miejscowość

Domyślnie

u nas takie letnie odpieluchowanie udało się u Damiana, miał rok i 7 mies - puściłam w samych majtach, ale lato było upalne - całe dnie poza drzemką spędzaliśmy w ogrodzie nawet posiłki.(wtedy mieliśmy ogród, eh...) Damian sikał na trawę, najpierw przez majty, później zsuwał lekko i poszło. a to lato było...no jakie było.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek

Uprawnienia umieszczania postów