Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: Babyland powoli za małe - co dalej

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków / Nisko

Domyślnie Babyland powoli za małe - co dalej

Od urodzenia Jaśka używamy na zmianę jednorazówek i chińskich kieszonek, z których jestem bardzo zadowolona. Niestety, dziecko mi z nich powoli wyrasta, więc szukam alternatywy. Nie chcę iść w koszta, za chińskie płaciłam koło 25zł za sztukę, 10 doskonale nam wystarczyło. Zastanawiałam się albo nad większymi kieszonkami, albo nad tetrą w otulaczach, chciałabym za jednym razem kupić wystarczającą liczbę (tak jak robiłam z babyland) i mieć spokój do końca pieluchowania. Wydaje mi się, że rozsądnym wyjściem byłoby kupienie czegoś handmade, ale tak naprawdę nie mam pomysłu co i od kogo. Doradzicie?

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

eee? ale na pewno wyrasta? mój 2 latek się mieści w babyland od biedy nawet w zmniejszone na rozm M jeszcze wejdzie,ale dla wygody już nie zapinam od niedawna.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków / Nisko

Domyślnie

kurczę, sama nie wiem. Coraz częściej zasikuje ubranko i pielucha się układa dość płytko. Źle zakładam? Rusza się i pielucha razem z nim?

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Nie polecam niczego w duzych ilosciach - w sensie z tej samej bajki jednego rodzaju i jednej firmy. Pieluszkowanie się zmienia - wraz z wiekiem, wagą, zmianą budowy dziecia. Był czas, ze niektore pieluszki staly się za male, teraz moj prawie 2,5 latek je z powodzeniem nosi. I zeby bylo zabawniej mam kilka takich, ktore TERAZ pasuja i na mlodszego i na starszego. Za miesiąc moga juz nie pasowac w ogole
    Mozesz sprobowac - po domu otulacz i wklady (np tetra czy flanela w prostokat) a na wyjscia kieszonki - sa rozmiarowe, wedlug mnie lepiej sie sprawdzają niz one-size - mam duzo i takich i takich, wada jest cena, ale na bazarku mozna kupic rozne.
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Na allegro widziałam też kiedyś jakieś duże chinki dla starszych dzieci, jeżeli faktycznie są za male to może coś takiego załatwi sprawę?

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

jeśli dopuszczasz rozwiązanie tetra w otulaczach (rozwiązanie nieco niewygodne przy ruszającym się/biegającym/uciekającym dziecku, jak trzeba pieluchę założyć szybko; osobiście stosuję na po domu, na spacerach wolę pieluchę przytwierdzoną do otulacza), to może flipy, mają duży zakres regulacji, wydaje mi się, że do końca pieluchowania powinny spokojnie starczyć (mój pulchnawy synek, ponad 11 kg, mieści się na średni rozmiar). Jak dziecko nie robi często kup to 3 takie otulacze powinny w zupełności wystarczyć.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Domyślnie

no ale dziecko ma 6 miesięcy, niemożliwe aby babyland, które są one size były za małe. Miałam je jak syn miał 13 miesięcy i ważył ok 10-11kg i jeszcze były wolne napki. Jakie wymiary ma ten Twój synuś?

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

6 miesiecy i wyrasta z babylandów??? moja calkiem spora 1,5 roczniaczka jeszcze ma zapas o ile nie zapakuje ich za bardzo. Moze za duzo wkładadów pakujesz? Skoro przesikuje to sprawdz, czy pul nie uszkodzony (mozna uszkodzic piorac w zbyt wysokiej temperaturze).
    Flipy na moje oko to ten sam rozmiar co babyland.

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

starsze babyland (kupowałam rok temu) były małe tak do 11kg wg mnie mimo że one size (to były małe kieszonki), teraz robią babyland duże (kupowałam w czerwcu). A chińskie tanie minkee są dalej na alegro, np. tu: http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...805161956.html
    A jak będą całkiem za małe wystaw tu na bazarku pieluszkowym
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

SASKIA - jak mu sie pielucha rusza, to raczej za luźno założone sa Zresztą, jak i dziewczyny, ja mam BabyLand os, syńcio waży prawie 10kg i zapinam na rozmiar średni. Popróbuj jeszcze zapinać na różne napki i zobacz efekty. Szkoda byłoby pozbywać się dobrych pieluch.

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków / Nisko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta
    Jakie wymiary ma ten Twój synuś?
    Waży niewiele ponad 10kg, mierzy 74cm. Taki dorodny się trafił

Ale swoją drogą, skoro tak radzicie, to będę kombinować z napkami i wkładami. Bo generalnie jestem bardzo z nich zadowolona.
    Ostatnio edytowane przez saskia ; 14-09-2011 o 14:01

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

ALe ładny okaz Ale warto pokombinować z regulacją, bo ma jeszcze kilka kilogramów przed sobą. Poza tym, lada chwila stanie waga i będzie się więcej ruszać, wiec i faldki znikną
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Otuz to - lada moment zacznie się wiecej ruszac, to schudnie w sensie bedzie wazyc wiecej, ale wyszczupleje i pieluszki beda znow pasowac - mialam taki etap przy starszym
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Uprawnienia umieszczania postów