Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 67

Wątek: Wysadzanie w wersji LIGHT ;) RELACJA PO ROKU #41

Chustomanka Awatar WeronikaS
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

O żadnym zestresowaniu nie ma mowy. Ja wysadzam od 4 miesięcy i wydaje mi się, że córcia to lubi i woli narobić do miseczki niż do pieluchy.
    Nie sądzę, żeby to w jakiś sposób wywarło negatywny wpływ na dziecko, bo przecież nie zmuszasz go/ją do niczego tylko łapiesz, jak ci się uda.

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zoolka Zobacz posta

a jeszcze jedno pytanko:

M mnie straszy, że takim wysadzaniem mogę Młodego zestresować i się "zamknie w sobie" i nie będzie chciał kupci robić... czy to możliwe, że taki maluch (tj. prawie 2,5 miecha) może się zestresować ?
    tak, jesli bedziesz na niego krzyczec, ze nie robi, albo ze robi w pieluche, albo pół dnia bedziesz z nim wisiec nad umywalka

przeciez Ty mu tylko pomagasz sie wyproznic, co za roznica czy to pielucha czy umywalka?
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Ja wysadzam młodego przed lustrem (mam w łazience szafę z tami lustrzanymi drzwiami) no i on ma taki ubaw jak patrzy na siebie. Zero stresu Tak jak pisze pszczoła. Jak pokrzyczysz, albo przegniesz to stres może się pojawić.
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa/Bielany

Domyślnie

uffffff... to działamy dalej bezstresowo... dzięki

Chustofanka Awatar Pastela
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

my też często z umywalki korzystamy i się śmiejemy do lustra :\
    mala szybko załapała i już wszystkie kupy lądują poza pieluszką!
    a i przy siku domaga się wysadzania nawet w nocy heh
    ale frajda! mam o połowę pieluch mniej do prania
    Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.

Chustonoszka Awatar buba

Domyślnie

Ja, żeby nie biegać do łazienki ( bo moje dziecię czasem informuje mnie o chęci siusiu na ułamek sekundy przed faktem ) zaopatrzyłam się w wiaderko z wycięciem w brzegu, bo bardzo pomaga odsikiwać na leżąco Próby w bardziej pionowej pozycji kończyły się obsikaniem wszystkiego w okolicy - chyba, że staliśmy akurat nad wanną Więc teraz sikamy na leżąco - i jakoś nie zastanawiam się, czy to dobrze czy źle. Wydaje mi się, że liczy się sam fakt reagowania na potrzeby dziecka i współpraca z nim-pozycja jest tu mało istotna

Jedyne, co mi trochę zaburza idealny obraz naszego EC to niemożność wychwycenia grubszego ładunku Kiedyś, na początku wysadzania, szło nam idealnie - wtedy też działo się to mniej więcej wg pewnego schematu . A teraz Młody zaczął strzelać bez uprzedzenia i niestety na gruncie wyłapywania kupek totalna klapa Pocieszcie, że to minie

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

U nas zero sygnałów na siku... trudno, taki czas Ileś tam razy trafimy, ileś nie. Młoda wyraźnie bardzo mówi, jak nie chce być wysadzana
    A sygnałów myślę mniej, bo świat się taki ciekawy zrobił w jedzeniu przeszkadza a co dopiero w wołaniu siusiu
    Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015

Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona

Domyślnie

u nas zamiast porządnie zacząć była przerwa, bo się rozchorowałam i jedyne na co mnie było stać to zmiana pieluchy szczególnie, że nasz maluszek ma 7 kg na 7 tygodni i nawet jak jestem zdrowa to mi ciężko, bo jeszcze główki trzeba pilnować
    a teraz mam wrażenie, że zaczynamy od nowa, bo jemu i spanie i jedzenie i siusianie się zmieniło

dla mnie trudnym momentem są chwile kiedy widzę, że chce zrobić siusiu i czeka na wysadzenie a ja za nic nie mogę go wysadzić bo np. jedziemy autobusem

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa/Bielany

Domyślnie

zapominajka, jakie to sygnały od takiego malucha na siku ? !!! kupa już opanowana i Ląduje w wiadereczku... ale siku... ? tak patrze na Niego i patrze i nie wiem co to za sygnaŁy ... to po buźce widać... po ruchach... ? a możliwe, że sygnałów na siku nie ma ?

Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

najlatwiej to chyba ze starszym maluchem współpracować, np. u mnie dopiero od 4mieś. wielo i wysadzanie ma głębszy sens i ja mam ochotę na tę zabawę

a mała od dawna daje sygnały na siku - popłakuje, kopie nóżkami, kręci się w nocy i ...nawet poszłam z tym do lekarza, bo widziałam że dopiero po sikaniu uspakaja sie
    heh już myślałam że sikanie jej ból sprawia czy coś, dopiero teraz jak ją wysadzam to się uśmiecha i jest wyraźnie zadowolona z tego faktu
    Ostatnio edytowane przez Pastela ; 22-08-2011 o 14:01

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Zapytam

O ile rozumiem łapanie siku u dziewczynki to...jak Wy to robicie z chłopcami ??
    Mój sika w bliżej nieokreślonym z góry kierunku, a już na pewno tam, gdzie sie tego nie spodziewam
    Jak wyłapywać siusie u chłopca?
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta
    Zapytam

Mój sika w bliżej nieokreślonym z góry kierunku, a już na pewno tam, gdzie sie tego nie spodziewam
    Syn na rączkach w kucki a na dole nocnik Łapię wszystko.
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chustomanka Awatar Pasiata
    Miejscowość
    Kraków/ Bochnia

Domyślnie

Zapytam

U nas początki były podobne
    Teraz jest lepiej, bo i Chłopię znacznie stabilne i matka nauczyła się ustawiać nocnik pod pupencją nieco pod kątem (co nie oznacza, że wpadek nie ma... - wystarczy chwila dekoncentracji )
    Ale zgadzam się, że z dziewczynkami jest łatwiej...
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi® - konsultacje, warsztaty, pogadanki www.pasiata.pl
    Tosia 20.10.2008, Wojcieszek 30.03.2011

Chustonoszka Awatar buba

Domyślnie

Zapytam

Ja zaopatrzyłam się w wiaderko z zagłębieniem w brzegu, umieszczam sikawkę w tym zagłębieniu i łapiemy chyba, że Młody zachce sobie nogami kopać ale my zasadniczo wysikujemy się na leżąco, a jeśli zdarzy się w pionie to tylko wanna daje radę

Chusteryczka Awatar efcia1981
    Miejscowość
    opolskie

Domyślnie

my sikamy do umywalki. Trzymam Patryka na prawej ręcę a którymś wolnym paluszkiem delikatnie nakierowuję siurka do umywalki 99% siku trafia do środka... gorzej jak jednocześnie mamy i siku i kupe :[
    Patryk 2011, Paulinka 2012

Chustofanka Awatar alphax

Domyślnie

Ja zaczęłam wysadzać Franka jak skończył miesiąc. Pobolewał go brzuszek przy robieniu kupek i wysadzanie świetnie mu pomaga. Wysadzamy się przy każdej zmianie pieluszki - a nóż widelec coś będzie i wtedy gdy widzę ze się pręży. W nocy ze dwa razy także bo kupke na leżąco ciężko mu zrobić. Żeby nie biegać do łazienki mamy miskę na stole i nad nią sobie stoimy. Jak opowiadam znajomym o tym to dziwnie na mnie patrzą ale ja widze jaka to jest ulga dla maluszka.

Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

heh ja nie mówię, bo i tak dziwnie na mnie patrzą /przez chusty i pieluchy wielo... a na wysadzanie to by chyba padli ;p /

Chustomanka Awatar Jacuszkowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

my próbujemy, ale rzadko wychodzi. mały robi kupkę podczas jedzenia. odrywa się od cyca, skupia się na moment i bach...
    sygnał jest jasny i czytelny, doskonale wiem, kiedy kupka idzie. problem polega na tym, że Jacuś się wkurza jak w połowie jedzenia odrywam go od cyca i wysadzam. zaczyna płakać, bo chce jeść dalej. i co tu poradzić...
    Jacuszek - 14.03.2011 i Jagódka - 7.05.2014

Doradca Noszenia ClauWi® (kurs zaawansowany)

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacuszkowa Zobacz posta
    my próbujemy, ale rzadko wychodzi. mały robi kupkę podczas jedzenia. odrywa się od cyca, skupia się na moment i bach...
    sygnał jest jasny i czytelny, doskonale wiem, kiedy kupka idzie. problem polega na tym, że Jacuś się wkurza jak w połowie jedzenia odrywam go od cyca i wysadzam. zaczyna płakać, bo chce jeść dalej. i co tu poradzić...
    To nie przerywaj - od razu karm z nocnikiem pod pupą kiedy podejrzewasz, że coś może być
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar Jacuszkowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    To nie przerywaj - od razu karm z nocnikiem pod pupą kiedy podejrzewasz, że coś może być
    podczas 99% karmień jest kupa . czyli przed karmieniem ściągnąć pieluszkę i karmić nad nocnikiem?
    Jacuszek - 14.03.2011 i Jagódka - 7.05.2014

Doradca Noszenia ClauWi® (kurs zaawansowany)

Uprawnienia umieszczania postów