Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: moje dziecko kocha wózek

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie moje dziecko kocha wózek

no właśnie,
    nie używaliśmy wózka przez 3 miesiące życia młodej aż do teraz kiedy na wakacjach nad morzem powiedziałam chuście DOŚĆ! i zamówiłam wózek i młoda zachwycona, zasypia bez płaczu (w chuście się wydziera) jeździ bez płaczu, gapi się na drzewa i zabaweczki które ma, fika nóżkami...
    no pełnia szczęścia

a ja
    - w każdej chwili mogę dziecko wyjąć i nakarmić
    -mam gdzie ją odłożyć jak muszę wysadzić starszą
    -mogę swobodnie przebrać pieluchę w każdej chwili
    -nie jestem upocona i wściekła

nooo tyle z plusów ale na plażę wjechać się nie podejmuję

Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustomanka Awatar izka_74
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon

Domyślnie

Ano dzieci bywają różne Mój starszy mógł jeździć (i spać) w wózku dosłownie godzinami. Tak samo w samochodzie. Młodszego nie można było 15 minut przewieźć wózkiem, w samochodzie też nie spał. Pewnie byłby idealnym chuściakiem, ale wtedy o tym cudownym wynalazku nie słyszałam Myślę, że najważniejsze to wsłuchać się w to, co temu konkretnemu naszemu dziecku służy i nie forsować nic na siłę. Wtedy i dziecko spokojniejsze, i rodzina szczęśliwsza

Mateusz (6.07.1996r.) i Pawełek (21.02.2005r.)

Chustofanka
    Miejscowość
    chustowy światek

Domyślnie

ja też kocham wózek

Atelka a tak przy okazji dziękuje za gekoniska piękny z nich kocyk idealnie dopasowany do wózka

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

hehe moje też jako kocyk w wózku jeżdżą
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Ja po równo chusta i wózek.Dziecko też chętne do jednego i drugiego.W wózku jak w łóżeczku I ma swój kawałek przestrzeni... i od wiatru... i zakupy .
    Wszystko zależnie od okazji.
    A chusta pod wózkiem w komplecie-na przytulanki .
    Jak gdzieś dalej jedziemy to zawsze i wózek i chusta.

Chustopróchno Awatar PchlePsotki

Domyślnie

Atelka nie płacz zmieni się ta beznadziejna pogoda i dziecię zachce do mamusi. Po prostu córcia instynktownie broni się przed przegrzaniem.
    Blog,
    Aniołek Sierpień 2022,Aniołek Kwiecień 2022,Aniołek Październik 2021,Asiulek 1.02.2013 ,Aniołek grudzień 2008, Natulek 13.08.2006

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

tak jak nie wyobrażam sobie nie posiadania chusty, nosidła tak samo nie wyobrażam sobie nie posiadania wózka
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atelka Zobacz posta
    nooo tyle z plusów ale na plażę wjechać się nie podejmuję

A muszCi powiedzieć, że mój Mutsy pięknie sobie dał radę na plaży CO więcej, pełno dookoła różnych wózków było, choć raczej tatusiowie je ciągali
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chustofanka Awatar dorotea
    Miejscowość
    Lodz

Domyślnie

I zawsze ciągnie się wózek, nie pcha, na co ja sama wpadłam dopiero po kilku dniach

A swoją drogą mój dwulatek też kocha swój wózek, choć lubi też nosidło - tak przyjemnie wtedy mamę popodgryzać i poszczypać w kark Nie znosi natomiast chodzić, a to mnie już zaczyna martwić. No bo do kiedy on tak ma jeździć wózkiem? Do komunii?

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dorotea Zobacz posta
    I zawsze ciągnie się wózek, nie pcha, na co ja sama wpadłam dopiero po kilku dniach

A swoją drogą mój dwulatek też kocha swój wózek, choć lubi też nosidło - tak przyjemnie wtedy mamę popodgryzać i poszczypać w kark Nie znosi natomiast chodzić, a to mnie już zaczyna martwić. No bo do kiedy on tak ma jeździć wózkiem? Do komunii?
    Mój pierwrodny miał dwa lata jak urodził mu się braciszek i po półtora roku to właśnie Starszy jeździł w wózku a Młody poginał na nóżkach Niestety, chusty wtedy nie znałam
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Mój też lubi wózek
    W ciągu pierwszego miesiąca jego życia użyłam wózka 3 razy. I nie wyobrażałam sobie życia bez chusty, a każde wyjście z wózkiem to był koszmar. Teraz już coraz częściej wybieram się gdzieś z wózkiem, szczególnie jak pada, bo nie mamy kurtki przeciwdeszczowej.
    Młodemu to nie robi róznicy - w każdej opcji zadowolony Tylko ja wścieku dostaję, jak musze z wózkiem przez miasto się przedrzeć. Zdecydowanie to JA nie lubię wózka

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

He he. A u mnie też starsza lubi wózek. Młody siedzi nawet zadowolony, ale niezbyt długo. Inaczej wyłazi i się drze. Ale Błażej to by najchętniej zamieszkał mi na plecach
    I jeszcze dodam, że ja nie cierpię wózka jeszcze bardziej niż on i każda wyprawa z tym badziewiem to droga przez mękę.
    Ostatnio edytowane przez Vernea ; 21-07-2011 o 21:07
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odynka Zobacz posta
    tak jak nie wyobrażam sobie nie posiadania chusty, nosidła tak samo nie wyobrażam sobie nie posiadania wózka
    No właśnie myslę tak samo.
    Skrajnosci - w przypadku dzieci - są niefajne.
    Moje dzieci:
    Ania - 2003
    Wojtek - 2010

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

ech, a Idalia w wózku musi jeździć tak

inaczej wrzask. Od początku chustowa, więc pod wózkiem zawsze jeździ chusta, a wózek bierzemy dla Neli (Maclaren), jedziemy do celu (plac zabaw), wtedy Idalię wyciągam z chusty i kładę w wózku, przewijam, karmię, odpoczywam, suszę bluzkę i cycki

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olik Zobacz posta
    ech, a Idalia w wózku musi jeździć tak

inaczej wrzask. Od początku chustowa, więc pod wózkiem zawsze jeździ chusta, a wózek bierzemy dla Neli (Maclaren), jedziemy do celu (plac zabaw), wtedy Idalię wyciągam z chusty i kładę w wózku, przewijam, karmię, odpoczywam, suszę bluzkę i cycki
    Siedzisko jest odwrotnie?
    Bo nasz Wojtek zwykle w wozie siada tyłem oparcia (niezależnie czy widzi twarz pchajacego, czy jest tyłem), plecy opiera o porecz
    Moje dzieci:
    Ania - 2003
    Wojtek - 2010

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magdailena Zobacz posta
    Siedzisko jest odwrotnie?
    Bo nasz Wojtek zwykle w wozie siada tyłem oparcia (niezależnie czy widzi twarz pchajacego, czy jest tyłem), plecy opiera o porecz
    Jakby siedziała .. jak człowiek ... to by była buzią do mnie, buda za głową. A tak ma rozłożone oparcie, budę rozpiętą i zaciągniętą na nogi a sama leży tak, że między nóżkami na pasek przypięty do poręczy. Poręcz nad tyłkiem.. ufff W ogóle nie lubi mnie widzieć jak jedzie wózkiem, woli być przodem do świata...

Chusteryczka Awatar Tinta
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

Moje też kocha wózek i trudno, na silę go nosić nie będę, nie?

Domyślnie

mój syn też tak jeździł a jak miał 5 miesięcy i go położyłam normalnie, to się łapał boków i pociągał do siedzenia i tak siedział. Nie było mowy o leżeniu w wózku-nuuuudaaaa. Teraz wózek jest ok jak jedzie, jak się zatrzymuje, to znak, że trzeba wysiadać.
    Olik, zazdroszczę Maca. Tzn chyba, bo chciałabym, mam Pliko P3 i jeszcze go nie wymieniłam na Maca, bo strasznie lubimy nasze szelki. W Macu i chyba wszystkich innych spacerówkach, dziecko jest przypięte do oparcia, w Pliko ma jakby uprząż i może się ruszać i wisieć na pałąku a jest cały czas przypięte. Mój syn tylko tak jeździ, nie wiem jakby się zachował jakby nagle musiał siedzieć oparty...

Chusteryczka Awatar franciszka
    Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

Maja prawie trzyletnia już pannica kocha wózek - może to taki etap, a może wynik noszenia.... nie wiem...
    Co prawda nie byłam długo w drugiej ciąży, ale dźwigać nie mogłam... więc wyjęcie maclarena z bagażnika i podtrzymanie za tyłeczek lub rączkę pannę i.... da się bez dźwigania....
    Ale żaden spacer i żaden wyjazd samochodem nie istnieje bez chusty....

M. X.08 [*] M. X.12

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Moja kochana 3 miesięczna Kasiulka bardziej woli chustę... odrazu w niej zasypia a na widok jej sie uśmiecha od ucha do ucha......a wózek ...jak jest taka pogoda a nie mam kurtki...no cóż ..czasem ta czterokołowa bestia tez jest potrzebna
    MAMA-Wiktorii 18.02.2007 Katarzyny 29.03.2011 Kornelii 19.05.2021

Uprawnienia umieszczania postów