Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

A tego to już niestety nie wiem.

Chociaż z ciekawości weszłam na stronę producenta i tam jest, że się nadaje:
    JELP SOFT 2 w 1 przeznaczony do prania pieluszek, bielizny i tkanin białych i kolorowych, w tym: bawełny, lnu, włókien mieszanych i sztucznych.
    ale kto to wie co mają na myśli

Chustonoszka Awatar ewka101

Domyślnie

Pasqda no tak niby pisze, ale wiesz on ma chyba płyn do płukania w sobie... to znowu podobno nie powinno być?

w ogóle to jest trochę wkurzające, to pranie - w tym nie, w tamtym też źle

a dziś zadowolona nastawiłam pranie starsza mi ładnie pomagała i przy okazji skarpetka się znalazła, pomarańczowa i mam pomarańczowo - biało - żółte polarki, ech da się z tym coś zrobić ?
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

No lepiej chyba zwykłego Jelpa, jak już się przy nim upierasz.

A ja się nie przejmuję, piorę w orzechach, czasami się zdarzy w Loveli, często dokładałam kwasek cytrynowy albo sodę oczyszczoną (ale nie naraz), teraz dorzucam Nappy Fresh bo kupiłam testowo i ciągle go dużo

a co do farbowania to polecam przeszukać forum, osobiście najlepiej szuka mi się w google'u, wpisujesz:
    site:http://chusty.info/ zafarbowały
    zdecydowanie lepiej szuka, niż ten szukacz forumowy
    Ostatnio edytowane przez pasqda ; 28-05-2011 o 23:01

Domyślnie

Pasqda nie to że upieram sie ale akurat mam ten proszek no i tu gdzieś wyczytałam że orzechy są nie bardzo do pieluch, ale fajnie że jednak można

dzięki za podpowiedź!
    Doradca Noszenia ClauWi®

Domyślnie

Sobotnie szaleństwo

Po upraniu namoczyłam wszystko w Miofresh na całą noc. Rano płukanie i pranie bez proszku. Chciałam jeszcze raz prać w niższej temperaturze, ale się nie pieniło, stripping uznałam za niepotrzebny
    Porażająco spektakularnych efektów nie ma, fakt: może trochę bardziej miękkie, może troszkę bielsze. Ale nie było źle, więc może dlatego efekt nie jest porażający.
    Bo ja dbam o pieluchy niemal jak o dziecko wszystkie miałam od nowości, zawsze przed praniem płukanie, pranie długie w 60 st. z Miofresh, 2 dodatkowe płukania. Kupki w większości w toalecie
    Ale uznałam, że to im nie wystarcza po prawie trzech miesiącach używania Teraz schnie. Zobaczymy
    Lubię być z Wami

Chustomanka Awatar fiolka
    Miejscowość
    sielsko pod Krakowem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pasqda Zobacz posta
    A tego to już niestety nie wiem.

Chociaż z ciekawości weszłam na stronę producenta i tam jest, że się nadaje:

ale kto to wie co mają na myśli
    ja piorę w tym helpie soft - mój ojciec w prezencie mi kupił 5 kg i piorę w nim z miesiąć wszystko - tetrę, flanelę, kieszonki z polarem i wełnę ręcznie nawet i nic się nie tłuści. Pranie twarde jak zawsze, ale chłonie wszystko ładnie.
    Wicuś 01.2011, Lili 01.2013, Ignaś 10.2014

Domyślnie

wow ile pieluch

Fiolka oo to dobrze wiedzieć że jednak można
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

A u mnie wrocil moj stary problem

Juz na prawde nie wiem co zrobic, piore w polowie zalecanej ilosci proszku+nappy fresh, przed i po praniu dodatkowe plukanie, kupy - generalnie w kibelku, moze jedna pielucha na cale pranie wiec wydawaloby mi sie, ze nie ma powodu - a jak otwieram pralke to az mnie odrzuca!

Moze problem w tym, ze my pierzemy pieluchy nawet co 5 dni, nim nam sie wiaderko uzbiera

Dodatkowo, po kazdym praniu mnostwo piany - nie wiem, ale zawsze tam jest - moze moja pralka kreci za szybko - 1500 obrotow na minute

Pomozcie - musze robic stripping??? Uzywam pieluch okolo 4 miesiecy po ostatnim czyszczeniu
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustomanka

Domyślnie

marlei pieluszki nie powinny leżeć dłużej niż 3 dni. Przekonałam się o tym już nie raz. Na trzeci dzień wieczorem powinny być włożone do prania. Jak pieluszki leżą 2-3 dni to jeszcze ok później już jest z nimi nieciekawie.

Spróbuj puścić cały swój cykl prania bez proszku raz w tygodniu w celu wypłukania z proszku.

W jakim proszku pierzesz?

Chustonoszka

Domyślnie

Piorę co 5 dni i nie mam takich problemów.
    Mama Blondynki (16.07.2006) i Blondaska (21.08.2009)

Chustomanka

Domyślnie

A ja niestety piorąc co 5 dni miałam takie problemy. Pieluchy zalatywały po praniu a w wiadrze po pięciu dniach to bakterie mutacje przechodziły bo zapach był nie do wytrzymania. Pranie co 2-3 dni załatwiło sprawę

Uprawnienia umieszczania postów